Påhopp och kritik i bloggvärlden

De senaste dagarna så har jag funderat en del kring dethär med kritik och elaka ord , både i vardagen och i bloggvärlden. Nu är det ju så att man genom bloggvärlden når ut till fler och det blir extra tillgängligt att ge och få kritik så därför tänker jag ägna detta inlägg åt just detta.

Igår kunde man läsa på Lindas blogg att hon skrev ett inlägg om all den kritik och de påhopp hon får på sin blogg, på Blondinbellas blogg kastar folk skit på henne för att hon är rundare i kroppen än innan när hon lägger ut en bikinibild från semestern och jag läste på Emmelist blogg att hon skriver att det är många som har svårt när andra lyckas och fick tankarna:

- Är det verkligen så ? kastar folk sån skit på varandra? skriver man verkligen så elaka saker som att " jag hoppas att du aldrig kan få barn för du är så ful, fet & dum " och att man önskar andra illa ? Att folk inte kan ta andras lyckade projekt och framgång med glädje utan att man måste bli arg och sur och trycka ner ?

Min spontana reaktion är att det är fan skrämmande vad folk kan vara elaka när man sitter bakom en dator och tror att man kan ta sig rätten att skriva och säga vad man vill. Det är inte rätt !! Någonstans måste vi börja säga ifrån och det genast tycker jag, det är inte rätt att skriva sånna elaka saker till folk.
Kritik kan man självklart leverera och att folk tycker olika ska respekteras, men allt handlar om HUR man säger det. Man kan lämna konstruktiv kritik, men personliga påhopp är fan inte okej !
SLUTA MED SÅNT !


Ajaj va snälla mot varandra !  * angryface *
23 kommentarer