Att få saker gjorda utan att bli stressad

Herregud vad livet rullar på och det händer grejer på olika plan hela tiden.
Mitt sätt att hantera detta är att tillämpa några strategier 
 
* Ta en vecka i taget - Jag måste planera och fixa upp alla de aktiviteter och " måste-göra " vecka för vecka för att inte missa något. Att ta måndag till söndag och sedan börja om funkar ganska bra. 
 
* Försöka rensa ut - Att faktiskt inte fundera på saker jag inte kan lösa eller bör lösa för tillfället och bara fokusera på de viktiga sakerna och de som rör mig och min familj. Annat tjafs eller andra problem som inte rör familj eller jobb sorteras bort i den mån det går.
 
* Skriva listor - Detta är ju verkligen ingen hemlighet att jag slaviskt använder mig av listor, almanackan och listan är magiska för mig. Jag har både en privat lista och en lista för varje dag på jobbet. 
 
* Gör det direkt ! - Jag försöker verkligen att göra saker direkt som inte tar så lång tid att utföra, på så sätt får jag undan otroligt mycket och det blir inte så många saker som " hänger över " eller som upptar tankekraft. 
 
 
Har ni några bra tips för ordning och reda och lugn i sinnet när man har mycket att göra ?
 
 
 
 
 


Ännu en hemmadag

Förskolan har dåligt med personal idag så Freja är hemma och hänger med mig även idag, låt oss hoppas att dagen idag blir lika bra som igår då jag kände att jag kunde balansera allt på ett bra sätt. 
 
Jag känner att vi har dåligt med pysselmaterial i detta hus, jag måste samla in lite inspo för att veta vad jag ska köpa så att vi kan bli bättre på att pyssla och inte bara måla. Tipsa gärna om ni har något bra jag kan köpa ! 
 
Om det är möjligt så ska jag försöka få lite ärenden gjorda oxå samtidigt som jag väntar in en leverans som kommer att komma under dagen, spännande !!! 
 
 


Att tatuera ögonbrynen

Jag har under otroligt lång tid gått och tänkt på att jag skulle vilja testa att tatuera mina ögonbryn, för att få just lite färg på mina ögonbryn. Då jag har väldigt ljust hår så gör det att mina bryn inte är så synliga när jag osminkad och ovanpå det så blir jag lite galen varje gång jag försöker att sminka dit ett par bra bryn då jag aldrig riktigt får till det. 
 
Jag har ägnat timmar åt att googla, fråga och hitta några att följa på instagram. Det har alltid känts viktigt att om jag ska göra det så vill jag verkligen gå hos en riktigt bra person som har gjort många många många bryn och bra erfarenhet. Att jag bokade hos en tjej men att hon blåste mig på mina tider ca 1 timme innan inbokade tider har jag ju redan berättat om. Henne har jag raderat och istället började jag följa Malika och har spanat in hennes arbete under många månader.
 
Helt plötligt så bestämde jag mig bara för att boka en tid och för 1 vecka sedan så slog jag till och åkte dit och jag är mer än nöjd ! 
 
 
 
Salongen jag gick till är MalikasBeautyStudio och till själva Malika som driver salongen. En otroligt härlig tjej och som jag kände stort förtroende för i skapande av brynen.
Själva behandligen gjorde verkligen inte ont enligt mig, självklart så känns det när hon kör 1 minut på varje ögonbryn innan hon la på bedövning. Men det var inga problem även när man var obedövad och sen med bedövning så kändes det ju ingenting. I ca 3 timmar efteråt så kändes det som att jag hade bärnt mig väldigt mycket i solen och sen la det sig bara och har inte gjort ont sedan dess.
 
Dagarna efter tatueringen så har de gått in i olika faser och jag har tagit lite bilder under resans gång.
 
 
 


Tar in lite grönt

Köpte några växter som inte behöver jord utan lever på luft och de vatten som man sprayar på dem ( om jag har fattat det rätt ). Själva glaskuporna köpte jag för några år sedan och har inte hittat en bra fuktion för dem, men nu så =)