Vart tar mina pengar vägen ?

Är det bara jag som ibland funderar på vart mina pengar tar vägen egentligen ?
När en månad gått och man inte har så mycket pengar kvar ( eller inga pengar alls ) och försöker komma på vad man lagt dem på men inte tycker man har köpt något så är det väldigt svårt att fatta att de kan vara slut. 
 
Jag har bestämt mig för att jag ska skaffa mig bättre koll på min ekonomi än vad jag har nu, det menas för mig att jag vill veta vad jag lägger dem på och att jag har bättre koll på om det är nödvändiga grejer, om det är aktiviteter som ger mig glädje i livet eller om jag lägger mina pengar på onödiga grejer. 
 
Ett steg i att skaffa mig bättre koll och att få en mer rättvis bild av pengaflödet är att uppmärksamma ( för mig själv ) de dagar där jag faktiskt inte köper någonting alls. Inga pengar skall lämna mitt konto eller jag ska heller inte ha beställt något på nätet som ska betalas om någon dag eller så. 
Alla de dagar som noll kronor lämnar mitt konto markeras i min kalender och på så sätt så ser jag svart på vitt hur många dagar det är på en månad. 
 
Nu ska jag lägga till att jag inte i detta system räknar in när jag använder bilen, den måste jag använda nästan varje dag för att hämta och lämna Freja, men automatiskt så blir det att jag använder bilen så lite som möjligt för att gynna min ekonomi. I helgen tex så gjorde jag inte av med några pengar alls och inte heller använde jag bilen på två dagar, kände mig riktigt duktig ;) 
 
Jag förstår att det är mycket pengar som försvinner när jag kliver in i en mataffär, där är mycket av utgifterna alla de där månaderna när jag tycker att jag inte köpt något. Att komma ut fårn Maxi utan att ha handlat för 400 - 500 kr är ju svårt och tänker man på hur ofta man är i mataffären så är det ju inte svårt att fatta att det går pengar. 
 
Nej jag måste bli smartare och mer ekonomisk och jag försöker att ta små steg för det hela tiden ♥
 
 Kommentarer

Jag gör en budget för ett halvår i taget, där har jag intäkten (lönen) och sen alla utgifter månad för månad. De flesta kostnader kommer ju med jämna mellanrum.
Sen sätter vi in en matsumma på icakortet så finns det ”alltid” pengar till mat.
När budgeten är klar ser man snabbt vilk månader som det saknas pengar och vilka månader man kan spara..
Otroligt nördigt jag vet! 😂
/Malin G

Svar: WOW !! Det låter otroligt strukturerat, de där ska jag ta inspiration av, tack <3
Sanna


Kom ihåg


Trackback