Lämna tillbaka & spara pengar

Är ni bra på att verkligen lämna tillbaka grejer som ni köpt som inte blev som ni tänkt ? 
 
Kanske passade inte plagget så bra som ni hoppats eller att ni fick feeling och köpte och så behöver ni inte produkten egentligen ? 
 
Just de där med feeling och handla är något jag själv kommer på mig att jag kan gå in i, när det är billigt eller att man hittar något man tror man gillar och så köper man två. En jävligt dålig egenskap ! 
 
Nu när jag mer och mer får in i huvudet att jag vill ha så lite saker som möjligt så har jag också blivit ÄNNU bättre på att verkligen lämna tillbaka grejer till affären som inte känns hundra procent rätt. Någon 100-lapp hit och dit blir också pengar och när jag tillslut fått mig själv att sluta gå på feeling och bara köpa sånt som jag verkligen behöver så kan jag nog spara ganska mycket pengar skulle jag gissa.
 
När allt kommer omkring så är det pengar som ger trygghet och när det är skrala tider så är det pengar på baken man vill ha och inte 5 tshirtar i garderoben. Dom kommer verkligen inte ordna upp något om behovet finns för det.
 
Sakta men säkert så försöker jag att bara köpa sånt som jag verkligen behöver och invänta att en produkt är slut innan jag köper ny.
 
 


You and me Baby

 
Älskar att ha en hund som helt lugnt går och lägger sig på min axel och börjar snarka
 Att hon är så liten och lätt att ha med sig överallt är verkligen något jag älskar 


På räls

 
 
Livet rullar vidare och nu tar det mig ut på äventyr, detta påminner mig om att jag verkligen måste köpa en bra väska som är stor nog att rymma de jag vill packa men som är liten nog att vara lätt att rulla och bära med sig. 
 
Har ni tips på storlek eller väskmodeller så mottages det gärna  ! 
 
Denna gång fick jag låna en väska så det blev toppen och jag fick med mig allt jag tänkt tack vare att jag tog men stor handväska oxå ;) 
 
Nu väntar middag och konsert 
 


En kväll med Fbk och CHL

Igår va vi iväg på hockey i Löfbergs Arena när det var dags för CHL och Färjestad hade kniven på strupen att vinna för att gå vidare.
 
Freja kollade några minuter och sen var det pyssel som gällde istället men vi hade en väldigt trevlig stund och spännande var det. En trevlig kväll som slutade med vinst och att en trött liten tjej somnade i bilen påväg hem. 
 
 
 
Jag måste säga att det är otroligt härligt av FBK som delar ut gratisbiljetter till vissa matcher som kanske inte tenderar att sälja så många. Mycket trevligt för alla oss som inte har möjlighet att köpa biljetter så ofta och dessa gratistillfällen gör det möjligt att ta med mindre barn och testa vad de tycker om tillställningen.
 
 
 
 


Yippe SkinCity !

Årets upplaga av kalender hos SkinCity är nu här och den ser väldigt härlig ut 


Läskigt pyssel & dyssel

Just nu är det galet mycket på schemat, livet bjuder på många aktiviteter och jag som gillar att fånga möjligheter kör bara så mycket jag kan. 
 
Igår körde vi lek på Ikea efter förskolan och lite pizza och pyssel, eller pyssel och dyssel som vi säger här hemma nu. Jag fick hem ett pysselpaket från Club Creo och igår tillverkades det spöken, pumpor med hatt och en läskig spindel heheh 
 
 
 
 


Det skiljer 10 kg på benen

Jag har haft värk i ena höften en tid och när jag fick ett tips om en bra person så tog jag äntligen tag i saken och åkte dit för att kolla upp och få hjälp med detta. 
 
Förstå så kände han igenom min rygg och konstaterade snabbt att min första kota i ryggen va sne och att det inte stod rätt till på ett par ställen längre ner. Han rättade till ryggrad, svank, nacken och även höfterna och informerade mig om att man inte med handkraft kan rätta till första kotan utan det måste man ta hjälp av maskin till. 
 
Efter att han fixat till allt som då gick att fixa till så ställde han mig på två vågar, en fot på varje våg och då skiljde det 10 kg på benen.  Alltså fatta, jag stod med 10 kg mer tyngd på höger ben än på vänster. HELT SJUK ! 
Tänk om jag hade börjat med att ställa mig där innan han ens rättat till något alls.....
 
Jag bestämde mig snabbt för att jag ville boka in en behandling för att fixa atlaskotan som den första kotan heter och veckan efter så åkte jag dit igen. 
 
Denna gång startade vi med undersökning, man tog kort på mig från olika vinklar och ställde mig på vågarna igen och nu skiljde det 6 kilos tyngd på de olika benen. 
 
När man sedan utfört behandlingen, rättat till de som kämpat sig tillbaka i ryggen och även tryckt på punkter i ljumsken ( ont som fan ) så kunde jag stolt gå därifrån med bara några hundra grams skillnad på benen. Vilken jävla lättnad att veta att jag inte är så sne längre.
 
Självklart så tog man kort på mig efter behandlingen och jag kunde direkt se på bilderna en enorm skillnad i hållning, fast att jag tyckte att jag stod rakt på båda när de togs så ser man svart på vitt att det gjorde jag verkligen inte på den första bilden. 
 
Nu ska det gå några veckor och sedan är det dags för kontoll igen och se om det håller sig eller om man måste rätt till igen, mina muskler är ju vana att det sitter snett så de kämpar ju att få tillbaka det till och därför kan det behövas att man rättar till igen. 
 
 
 


Höstfavoriter på Gina Tricot

Plockade ihop några av mina favoriter hos Gina Tricot nu under hösten. En blandad samling med både lite plgg för finare tillfällen och härliga vardagsplagg. 
 
Jag gillar basplagg med en tvist, snyggt mönster, fluffiga och sköna grejer samt färg och det visar sig nog ganska tydligt i de plagg som jag valt.
 
Tyvärr så passar inte Gina tricots storlekar mig så bra så jag kan inte handla men vill gärna dela med mig av dessa godbitar till er andra som kan 
 

 


" Du får välja vad jag ska ha på mig "

I morse tog Freja total sovmorgon och jag lät henne göra det
Det är lyxen att jag kan gå ner på kontoret och jobba ändå även om hon sover och vi inte åker till förskolan i normal tid. 
Jag kände att är hon så trött som hon verkar så får hon sova lite extra och så åker vi bara senare helt enkelt, det blir nog den bästa förutsättningen för en bra dag. 
 
Men i morse körde vi en lite annorlunda grej än vad vi brukar, idag fick den andre bestämma vad vi skulle ha på oss. 
 
Jag gick in och hämtade två av varje plagg som hon fick välja av och så satte jag på mig det som hon valde. Samma gjorde hon sen när hon gick in i garderoben och valde två plagg av varje som jag sedan fick välja och hon hade på sig det jag valde. 
 
Ett härligt sätt att då de där klädtjafset ur vägen och det blev en kul lek av det istället 
 
 
Tjejen med världens vackraste hår 


Vart tar mina pengar vägen ?

Är det bara jag som ibland funderar på vart mina pengar tar vägen egentligen ?
När en månad gått och man inte har så mycket pengar kvar ( eller inga pengar alls ) och försöker komma på vad man lagt dem på men inte tycker man har köpt något så är det väldigt svårt att fatta att de kan vara slut. 
 
Jag har bestämt mig för att jag ska skaffa mig bättre koll på min ekonomi än vad jag har nu, det menas för mig att jag vill veta vad jag lägger dem på och att jag har bättre koll på om det är nödvändiga grejer, om det är aktiviteter som ger mig glädje i livet eller om jag lägger mina pengar på onödiga grejer. 
 
Ett steg i att skaffa mig bättre koll och att få en mer rättvis bild av pengaflödet är att uppmärksamma ( för mig själv ) de dagar där jag faktiskt inte köper någonting alls. Inga pengar skall lämna mitt konto eller jag ska heller inte ha beställt något på nätet som ska betalas om någon dag eller så. 
Alla de dagar som noll kronor lämnar mitt konto markeras i min kalender och på så sätt så ser jag svart på vitt hur många dagar det är på en månad. 
 
Nu ska jag lägga till att jag inte i detta system räknar in när jag använder bilen, den måste jag använda nästan varje dag för att hämta och lämna Freja, men automatiskt så blir det att jag använder bilen så lite som möjligt för att gynna min ekonomi. I helgen tex så gjorde jag inte av med några pengar alls och inte heller använde jag bilen på två dagar, kände mig riktigt duktig ;) 
 
Jag förstår att det är mycket pengar som försvinner när jag kliver in i en mataffär, där är mycket av utgifterna alla de där månaderna när jag tycker att jag inte köpt något. Att komma ut fårn Maxi utan att ha handlat för 400 - 500 kr är ju svårt och tänker man på hur ofta man är i mataffären så är det ju inte svårt att fatta att det går pengar. 
 
Nej jag måste bli smartare och mer ekonomisk och jag försöker att ta små steg för det hela tiden ♥
 
 


Friday glam !

 
Hallo Fredag ! 
 
Veckan har gått i en rasande fart, det känns som att det var helg nyss men ändå har vi hunnit med galet mycket under dessa dagar.
 
Freja har varit på ögontest och vi har goda och härliga besked om att hon ser lite längre nu än vad hon gjorde förut vilket betyder att hon kan uppfatta saker på ett längre avstånd nu än innan. Det värmer verkligen i hjärtat att se att det går framåt och att det underlättar hennes vardag.
 
Sen lämnade jag in bilen som tyvärr inte blev lagad då det hade fått fel saker för andra gången, vissa saker vill verkligen inte gå smidigt hahah Men vem vet, det blir kanske tredje gången gillt ;)
 
Igår var jag och gjorde en atlasbehandling för den atlaskota som är kota nr 1 i ryggraden och sitter under skallen så man måste köra med djupvågsmassage och lite handkraft för övriga kroppen för att få saker och ting att bli raka och rätt. Det känns fantastiskt att veta att kroppen blir rak och att jag kanske inte sliter på den lika mycket genom att snebelasta och det ska bli otroligt spännande att se om 3 veckor ifall det hållt sig.
 
Under helgen så är jag utan barn vilket innebär att jag planerar in att jobba undan allt jag kan, både på jobbet och på hemmafronten. Här ska det rensas, fixa grejer som ska fixas och städa och tvåtta & självklart så ska det bli lite ansiktsmasker och skönhetsvård. Kommer ev kanske köra lite insta-cleaning och man vill se, själv älskar jag att se när Helen Torsgården lägger upp sånt, fattar inte varför men så är det ;) 
 


Pyssel för barn

Skrev för ett tag sedan om att jag önskade tips på bra pyssel till barn, fick tips om Club Creo här på bloggen och ville dela med mig till andra er andra också. 
 
Här verkar man kunna få hem en pyssellåda i månaden, ska testa någon månad och se vad Freja tycker om de olika sakerna 
 
 


Stay true and you och hösttankar

Dagarna bara dunkar på och plötsligt har det blivit höst på riktigt. Tänk att det är oktorber redan, det är helt sjukt ! Men det känns helt okej och ska jag vara ärlig så är jag inte helt emot vintern och framförallt julen heller. Nu när Freja är lite större så är julen en period som börjar bli otroligt mysig och jag får en stark känsla för att ha julgran vilket jag aldrig fast innan som vuxen. 
 
Dessutom så är det mycket som händer under hösten i form av att jag fyller år, konserter som hålls av både  Cher, Lars Winnerbäck och Melissa Horn, sminkkvällar , resa med jobbet, och tjejmiddagar och säkert massa annat bus. Det gäller att verkligen fylla upp och ha saker att se fram emot just på den mörka delen av året ;)
 
Igår fick jag till en promenad i höstsolen och idag när regnet faller så sitter man inne och myser och jobbar. Älskar att mitt liv är väldigt varierat och att man kan anpassa aktiviteter efter väder och möjligheter.