Tid att bara andas

Nu är det lite ledigt och vi har bytt miljö.
Njuter av sol och lite värme just nu och sedan ska vi jobba i helgen och hämta hem en ny bil. Men nu ska vi bara njuta....
 
 


Vi har fått dela på oss

Jag har inget tålamod just nu...det är helt slut ! 
 
 
 
Freja är inte på sitt bästa humör 
 
 
 
 
 
Därför har vi nu delat lite på oss så hon kollar på sitt och jag gör mitt en stund för att vi inte ska vara ovänner. Känns skönt att få andas en liten stund och ge mig på några omöjliga projekt som jag har framför mig. 
 


måndag bjuder på action

 
 
Ja vissa dagar sätter verkligen " piff " på livet och framförallt så ger det ju en samtalsämnen för en bra bit framöver. 
 
Idag denna kära måndag så började jag med att lämna in bilen för byte av framruta och jag kom ganska bra i tid efter att lilla F var otroligt trött och ville inte alls varken vakna eller lämnas på förskolan. Men jag hann och jag lånade en bil av dem för att kunna åka på ärenden. 
 
I stan så hade jag ett möte med en otroligt härlig person efter att vi haft en tjejkväll på ett ställe som inte riktigt blev vad vi hade tänkt oss och jag ville verkligen lämna konstruktiv kritik för att saker och ting skall förbättras och att alla som får uppleva dessa " kvällar " framöver. Kritiken mottogs väldigt bra och jag kände vi hade ett bra samtal . 
 
Dock när jag sedan var klar i stan och skulle åka till kontoret hemma och jobba så ville min lånebil inte starta. Tydligen hade den slut på batteri av någon ledning så där stod jag i garaget mitt i stan och kunde inte komma någon vart alls. Fick ringa företaget och de var otroligt snabba med att komma och ge mig starthjälp och att jag fick hämta min egna bil. Otroligt härlig lösning ! Men nog fick jag en bra lust att ställa mig i garaget och bara skrika när jag ofta måste råka ut för dessa lite udda situationer. Men som sagt, några tårar, lite djupa andetag och några samtal så löste sig allt fint. 
 
Jag fattar att detta inte låter som så mycket, men sen är det ju fler saker som hände som jag inte kan skriva för att de berör andra människor och jag är intresserad av att hänga ut andra. Men låt oss säga att det är den tiden av månaden och en del andra grejer som irriterat mig under dagen heheh
 
Efter detta var det ingen ide att åka hem så jag har kört mobilt kontor resten av dagen och väntat tills jag kan hämta min dotter. Resten av eftermiddgen har jag jobbat och Freja har sovit ( japp de gick inte att få liv i henne efter förskolan) så nu när jag jobbat klart har vi nog en lång kväll framför oss ;) 
 
Wish me luck 
 
 
 


Vad ska man ha på sig på ett bröllop ?

Jag kommer att sjunga den del på bröllop detta år och letar nu efter passande kläder till dessa uppdrag. Det är ju så många regler när det gäller klädsel och då man står så att alla ser i kyrkan så vill man verkligen ha något som är vackert och som passar i kyrkan och som passar tillfället.
 
Söker något som är somrigt vackert, smakfullt och passande på bröllop & dop. 
Kan ni tipsa mig om vart man kan hitta fina maxiklänningar eller kjolar och toppar ? 
 
 


Plågad natt

 
 
Herregud jag är så sliiten idag
 
Natten bjöd bara på sömn mellan ca 23-03 och sen har jag kämpat mot magsmärtor resten av tiden. Jag fattar inte vad det är för typ av smärtor jag får då och då och jag hittar inget mönster eller några förvarningar som jag kan vara observant på .
 
Smärtan är högt upp i mitten av magen, precis under bröstbenet och sen strålar det ut mot ryggen och det gör ont när man ligger still och det gör ont när man rör sig. Helt sjukt ! Jag åkte in till aktuen för längesedan med dessa besvär men de hittade ingenting så det känns inte som någon ide nu utan man får bara hitta ett sätt att överleva det och försöka klartlägga själv vad som utlöser detta nätter. 
 
Men nu mår jag bättre igen och magen känns det inget i medans kroppen är helt slut och jag är lite skakig och svag, men vi kör bara och ser hur det går och hur mycket man orkar göra idag. 
 
Hoppas ni har en bra söndag och att ni röstar och firar era mammor


Familjedag på Sjösala

Idag tog jag och min granne våra barn och åkte till familjedagen på Sjösala i Vålberg, hade bara sett en liten notis om det och visste inte riktigt vad vi skulle på. Men det blev en härlig dag med besök i en brandbil, släcka en liten brand, springa bamse-loppet, leka och pyssla på olika sätt. 
 
Barnen vae överlyckliga och ville pyssla och göra allt flera gånger om
 
 
 
Jag kan gissa att det är några barn som kommer att somna tidigt idag efter massa stoj och lek hela dagen. ;) 
 
En väldigt trevlig och lagom dag med några välbekanta ansikten på plats. Kul att komma iväg och att vi fick åka cool bil dit också =) Premiäråk för vår del och Freja uppskattade det väldigt mycket...och självklart jag med. Tack Madde  ♥ ! 


Friday

 
Veckan har rusat fram och nu är det dags för helg ! 
 
Denna fredag har jag haft lyxen att hänga med ett gäng med goa tjejer på en tveksam VIP-kväll på ett sminkmärke. Att hänga med tjejerna var fantastiskt och nog gav det oss material att prata om denna VIP-kväll som inte var riktigt vad vi tänkt oss en god tid framöver. Det är lite bittert när man förväntar sig en grej och får info om att saker ska vara på ett visst sätt och sedan när man ska uppleva det så är det inte alls som det sagts. Men jag ska faktiskt kontakta dem och redan ut lite grejer, för det känns inte okej. 
 
Men skitsamma nu, det är fredag och Lets Dance är precis slut och jag är riktigt trött och ska gå och lägga mig. Ville bara visa att jag köpt mig en likadan tröja som blev min stora favorit fst denna gång i grått. Älskar den med såklart ;) De är så otroligt perfekta och jag tror att det finns en röd variant som kanske blir min i framtiden ;) 
 
Hoppas ni alla får en underbar helg ! 


Me ♥ Nike

 
Jag är sedan många år ett stort fan av skor från Nike, jag har haft ett eller flera par samtidigt under många år . Dock så finns inte mina " favoriter " att köpa länge, iallafall inte som jag kan hitta vilket gör att jag måste hitta nya favoriter. 
 
Jag har ägt många par som heter Lunaglide och då gärna de tidigare varianterna som Lunaglide 4. Men jag har även testat en Air Max-modell och gillade den ganska mycket. Nu när jag vill köpa en ny sko så har jag svårt att bestämma mig för vilken modell jag ska köpa och framförallt vilken färg ( svåra val i livet hihihi ). 
 
Jag vill ha en helsvart snygg sko, men mina ögon dras till vita skor och som grädden på moset så gillar jag ju verkligen färg och skulle gärna vilja ha en färgglad sko. Kan man få alla önskemål i en sko tro ? haha Nä det kommer ju bli att man köper några olika, det är ju lika bra att vara ärlig ;) 
 
Här är några av mina favoriter som jag hittat på Spartoo
 
 
 
 
 
 
Jag känner för en lite sportigare sko men som ändå går att använda i vardagen, så vilken tycker ni passar bäst ? Den rosa är ju galet fin att ha till vardags men är kanske inte så sportig som jag tänkt mig, så kanske lutar det åt den vita med lite färg på....men det va ju en svart jag känner att jag behöver. Ja ni hör ju hur velig man kan vara över att göra ett skoinköp ;)
 
Dock ska jag nog vara glad över att jag är lite velig och verkligen försöker att tänka till med vad jag ska göra för backar man bandet några år så hade jag nog köpt en av varje om pengarna satt på kontot. Jag var ( är ju fortfarande väldigt intresserad men på en mer normal nivå ) ju helt besatt av skor och köpte så många jag bara kunde vilket gjorde att jag nu inte köpt några på mycket mycket länge. Nu försöker jag att tänka smart när det skall göras ett inköp för att man ska slippa stå där framöver och känna att man inte har ett par skor som passar till olika situationer. Men den sko jag vill köpa nu är ju till ren vardagssko eftersom de jag använder idag börjar få sönder framme vid tårna och det är inte så snyggt ;)
 
Barnskor är ju galet söta, och det är väldigt gulligt att köra mor och dotter-match ♥  Jag äger ju  ett par Force 1 så kanske borde jag bara slå till på en till Freja så att vi kan köra match i sommar. 
 
 
 

 Inlägget är i samarbete med Spartoo.se
 

 
 
 


Sköldkörtel och ny medicin

Som jag sagt innan så har jag anslutit mig till Sköldkörtelkliniken och har höga förhoppningar
på att de skall hjälpa mig att må bättre i min sjukdom än vad jag gjort innan.
 
Eftersom jag har lite svårt med tidsuppfattning så fick jag nu reda på genom att skriva ut alla mina journaler reda på att jag har haft underfuktion i skölkörteln sedan 2009, det är verkligen en väldigt lång tid. Och även om jag fått lite hjälp från sjukvården så har det ju aldrig varit riktigt bra eller varit någon som följt upp utan man är ganska själv i att man ska hålla koll på saker och när det är dags för prover osv. Det är klurigt när det är en del av sjukdomen att man blir hjärntrött och har svårt att hålla koll på saker. En riktigt dålig spiral som kan vara svår att ta sig ur, men nu känns det hoppfullt med uppföljningar osv. 
 
Så vad gav mitt första möte med Medicheck ? 
Jo efter att ha berättat min situation så sa den läkaren jag talade med att hon tyckte vi skulle sänka min levaxindos och tillsätta lite Liothyronin för att se hur jag mår på det. Ta prover om 8 veckor och utvärdera hur vi går vidare. 
Jag kan lägga till att jag har tagit upp med läkare i vården innan att man kanske skulle testa något annat än bara levaxin men har aldrig fått gehör för det. Så nu känner det riktigt spännande hur min kropp svarar på detta.
 
Håll tummarna ! 
 
 
 


Love my hair

 
Trodde aldrig jag skulle säga detta men jösses va nöjd och glad jag är över mitt hår nu när jag har tagit ut löshåret. Det har växt otroligt mycket under de månder som jag har haft Hairtalk i mitt hår och nu efteråt så är det så galet skönt att man kan ruffsa till det precis hur man vill. 


Låt mig höra era tankar

 
Här ekade det lite tomt, det måste jag ändra på. Gillar att blogga men det är lite trist när man inte får så mycket respons i forma av kommentarer här på bloggen. Gillar ni att läsa om mig och mitt liv så får ni gärna börja kommentera och trycka på hjärtat så jag ser att ni är det * blink blink *
Finns det önskemål om något speciellt ni vill läsa så får ni gärna skriva det med såklart ! 
 
Annars i livet så är det fullt ös, mycket på jobbet och jag försöker hålla ett högt tempo ( lagom såklart ) även privat så att man hinner få härliga aktiviteter och motion. Dessutom så är det ju hockey VM just nu så ibland får man köpa sig lite tv-tid med att Freja får kolla på sitt och jag på mitt ;)
 
Ordningen sprider sig i huset, jag börjar mer och mer få ordning. När man under lång tid levde i renovering så åkte grejerna bara runt runt och sedan har jag inte orkat göra något åt det. Men sakta sakta sakta så börjar jag få mer som jag vill ha det i olika hörn och vrår och det gör underverk för sinnet. Även om jag är en " stökig person " så mår jag så otroligt mycket bättre när det är städat, rent och väldigt lite saker. Visst är det konstigt de där att man lever på ett sätt som inte är det mest optimala för en ? Hur är ni ? 


När tv inte funkar så får man pyssla med annat

För att motverka de vredesutbrott varje gång man stänger av tv för lilla fröken nu så har tv:n gått på " sommarlov " hos oss på eftermiddarna nu under soliga dagar. Det är väldigt konstigt för tvn funkar bara inte när det är sol och fint hehe
 
Men handen på hjärtat så blir faktiskt både barn och mamma bättre på att få andra grejer gjorda när man inte kan slå sig ner i soffan och titta bort massa timmar och det är skönt för mig att slippa bråket som blir när det är dags att äta eller sova och man avbryter tvn. Därför slås den bara aldrig på. 
 
Vi kör projekt plattgång när vi är ute och lånar verktyg av varandra och sen igår när vi kom in så önskade Freja baka muffins så det gjorde vi. En härligt eftermiddag utan några störra utbrott ( trotsåldern ) och helt okej muffins blev det oxå ;) 
 
 


Office Dog

 
 
Onsdag och smått körigt på jobbet men har ju högklassig hjälp här idag. Ebba vet verkligen hur man lever life på härligaste sättet. Ibland skulle jag verkligen vilja byta med henne och kunna gosa ner mig i någons famn och bara kräva att bli kliad på magen 1000 gånger om dagen 


Garden

 
Gräset har blivit långt i trädgården och igår så fick gräsklipparen startas upp för första gången efter en lång vinter. Det tar sin goda tid att klippa i trädgården men jag tycker det är väldigt härligt att göra det samtidigt som jag lyssnar på poddar. 
Jag är inge bra på trädgårdsarbete men att klippa gräs är rogivande och för varje gång jag får fint på gräsmattan så känner jag själv att jag samlar " husägar-poäng " och gör något rätt. Det stärker mitt självförtroende i att äga ett eget hus. Det låter kanske töntigt men det är en viktig grej och att samla på sig egobooster i att just sköta allt själv är en förutsättning för att man ska orka. 


Djupa andetag i trotsåldern

Hur glad och härlig min lilla tjej än är så ska hon igenom de faser i livet som barn skall gå igenom tillsammans med sina föräldrar. I en av dem lite tuffare är vi just nu, den härliga tre års trotsen !
 
Hon bryter ihop för minsta lilla motgång eller att jag säger nej till att hon ska få äta fritt antal glassar eller clementiner osv och varje gång något inte blir som hom vill så är det skrik, gråt och gärna lite kasta eller sparka på saker. 
 
Min taktik för att hantera detta är att andas djupa andetag och verkligen försöka välja mina strider. Att verkligen stå på mig när det gäller mat och antal glassar men att istället låta henne bestämma om hon vill sova i sina kläder istället för att byta till pyjamas. 
Att möta med hård röst eller börja argumentera känns inte som någon ide eller ett vinnande koncept så jag sväljer svordomar och levererar bestämt ansikte med rak men varm röst och sparar de skarpa tonen till de få tillfällen som det verkligen behövs. 
 
Förhoppningsvis så kommer vi snart ut på andra sidan, men under tiden så skall jag som mamma tillåta mig att samla energi för att orka genom att försöka sova bra, äta ordentligt och att jag får pauser och göra annat som ger energi och ork.
 
en bild från en ögonblick med bara bus och glädje


Grafiskt mönster

 
 
Är riktigt nöjd med dessa byxor som jag köpt från HM, en fin byxa som går att använda både i finare sammanhang men även hemma när man önskar mjukt tyg mot kroppen. 
 


Regn, mage och städmani ?!?

God kväll ! 
 
Sitter vid datorn och kollar Youtube och försöker att lugna min mage, fick panikont i den för någon timme sedan och jag misstänker att den ballade ur fullständigt av de satumas som jag åt ( 2 st ) . Hoppas att vatten lindrar och lugnar så jag slipper lägga mig med sprängande mage. 
 
För övrigt så har jag ett allmänt problem med att jag samlar på mig vatten i vristerna och att det är stopp i mitt lymfsystem vid knäna ( har varit på lymfmassage för att lindra detta ) och nu försöker jag hela tiden tänka att " vatten skall med vatten drivas ut " som jag blev tillsagd vid massagen. Jag är ju väldigt dålig på att dricka vatten så skärpning på den fronten ! 
 
Freja är sjuk men vid glatt humör så idag lyckades jag ta oss iväg till affären och mutade med korv och glass för att hon skulle äta något. Har mellan varven också lyckats få i henne mat så det är nog på bättringsvägen igen hoppas jag. Men väl på affären så utökade jag mitt städföråd med en ny grej och jag är mycket nöjd över mitt inköp ! Vem har jag blivit ?!? Helt seriöst så hade jag för några år sedan inte lagt en krona mer än vad jag behöver på städgrejer och tyckte det kändes urtrist och värdelöst, men nu blir jag lite lycklig av doften från rengöringsmedel och köper gärna in städ och rengöringsprodukter av olika slag, herregud ! 
 
 
Nu blir det till att krypa ner i mina underbara lakan, älskar färgerna på denna uppsättning ♥
 
Godnatt säger vi från skrivbordet / kontoret 
 
 


skincity

 
 
Fick hem ett paket från Skincity och jag måste bara ge dem så mycket kärlek då deras kundservice är helt otroligt bra. Det är aldrig något krångel med dem om något skulle vara konstigt eller fel, det är snabba svar och snabb leverans. Älskar butiker som har en bra service och det gör att man vill dela med sig av sina goda upplevelser till er alla. 
 
Så ska ni köpa grejer för hud, kropp eller makeup så kan jag verkligen rekommendera Skincity ( obs inget samarbete  ) 


Snack om hår och hairtalk

Idag släppte jag mitt löshår på sommarbete ;) 
El ja....jag tog ut det och så tänkte jag har en pause över sommaren och se om jag känner för att sätta i det igen till hösten när man kanske känner för att ha lite längre och tjockare hår igen. 
 
Nu är det bara så galet härligt att kunna dra fingrarna genom hela håret utan att behöva tänka på att det blir stopp eller att man kommer åt en tejp. Jag har verkligen tyckt om att ha löshåret och det har inte varit några problem men det känns ändå lite som en frihetskänsla nu. 
 
 
 
Jag har alltså nu bara plockat ur slingorna och inte gjort något annat med håret, skall klippa mina toppar om nån dag så att mitt hår blir frächt och sen är planen att framöver få en härlig färg på det också när ekonomin tillåter. 
 
Här kan man se min längd på håret innan jag satte i det : 
 
 
Så nog har det växt under denna tid,helt klart !! 
 
Nu ska jag och mitt ruffstuffs hår njuta av att det kan slängas både hit och dit och jag ska absolut inspireras av Maja Nilsson Lindelöf och hennes härligt luftiga frisyrer som verkligen andas frihet =)
 
 
 


Att förenkla sitt liv

 
När jag såg denna video av Therese Lindgren så blev jag väldigt inspirerad till att tänka smartare, mindre grejer och tänka nytt. Jag gillar hur hon med enkla medel kan inspirera till att ha mer ordning och att underlätta i livet på olika sätt för att kunna ha tid för annat än vardagsgrejer. 
 
Strumpproblemet som jag och säkert några andra har med att vi aldrig hittar ett par av matchande strumpor är ju något som är så otroligt störigt. Jag har en stor IKEA kasse full med strumpor som skall matchas och jag hittar inga par vilket har gjort att det bara ligger och man tänker att man ska orka göra det en annan dag. Men jag tänker om och gör något annat nu ! 
Så alla gamla strumpor går till textilåtervinnin och jag köpar enligt tips från Therese endast svarta och vita strumpor som då kan matchas med varandra när den ena försvinner.
 
Jag är helt inne på det hon pratar om med sängkläder att man behöver inte ha högvis med olika sängkläder utan hålla sig till ett fåtal och bara byta när det skall tvättas. Det behövs ju inte så mycket mer än så. 
 
Jag som är i städar/rensar tagen blev otroligt inspirerad och kanske hittar du något som du gillar i videon och vill inför i ditt liv ? Berätta gärna ! 


Rainy Monday

Samma plats men olika ljus ;) 
 
Efter en tid med lite värme och sol så har det nu ( som det alltid gör ) kommit ett litet bakslag med kyliga vindare och dagen till ära idag så spöregnar det. Dock gör det mig inte så mycket, känns helt okej fast att det är en regnig måndag. 
 
Jag är lite i städartaget just nu, sakta men säkert så börjar det ordna upp sig i de rum i huset som varit fulla med bygggrejer och annat skräp och jag vill och orkar att röja upp, flytta om och kasta. Detta gäller inte bara i mitt egna hus utan jag smittade av och körde lite även i F:s pappas hus när jag va där igår och fick igång " projekt röja " där med. Jag vet inte om det bara är jag, men ibland är det så mycket lättare att röja upp hemma hos någon annan en stund än att ta tag i det i sitt egna hem, undra varför ? Man blir väl lite hemmablind i sitt egna hem antar jag.
Men jag kör på och hoppas att detta håller i sig länge. 
 
Tiden rusar iväg och det är redan maj, jag kämpar på med mitt grötätande på morgonen och kan till min stora förvåning säga att det går ganska bra. Magen mår bra och jag kommer att köra ett tag till för att se hur det funkar. Fick ju ett ja på anslutande till " Sköldkörtelkliniken " så jag ska försöka undersöka vad som händer nu så den bollen också rullar och att förändring kan ske.


Arbete och sommarplaner

Just nu är det jobb och jobb som gäller för mig, det är otroligt mycket att göra och för att mitt jobb kräver mycket tanke och planering så behöver jag ibland låta det gå ett tag och klura och sedan lägga puzzel så blir det lätt att man sitter lite på kvällen och klurar eller på helgen. Men jag ska bli bättre på att försöka hålla mig till " arbetstid " och sedan stänga av. Dock är det bara en period just nu tror jag som det är väldigt högt tryck. 
 
Annars så spenderar vi en del tid hos ponnyn eller på altanen. 
Jag börjar nu klura på vad man ska hitta på för äventyr i sommar och försöka boka redan nu så man inte kommer i sista minuten som vanligt och så är inget ledigt eller biljetterna är slut. Vad ska ni hitta på i sommar ? 
 
 
 


Poddtips

 
Gynning & Berg - Hittar sig själva - En otroligt bra podd med underbara Carolina Gynning som är galen utåt och väldigt djup och härlig tillsammans med fantasktiska Carina Berg som är lung och djup utåt och minst lika galen som Gynning inåt ;) Älskar mixen av dessa två och deras tankar och tokigheter !
 
 
 


#instacleaning

Sociala medier kan ofta bidra till massa skit och konstiga trender, men då och då så finns det faktiskt grejer som bidrar till lite bra saker. Kanske inte för världen i stort men iallafall underbart för ens närmaste närmiljö.
 
En trend som bubblar upp på Instagram med jämna mellanrum och som jag själv sett mycket av hos Helen Torsgården och blivit inspirerad av är " Insta cleaning ". Själv tycker jag konstigt nog att det är mycket tillfredställande att kolla på dessa bilder. Treden går ut på att först lägga upp en bil i tex sitt hem där det är stökigt och rörigt och att man i nästa bild får se när det är städat och snyggt.
 
Detta gör mig mycket inspirerad att själv köra insta cleaning och då behöver man ju verkligen städa också vilket ledet till ett mycket renare hem. På detta sätt så kan jag alltiså lura mig själv till att städa oftare, strålande !