Loppis på Färjestad Travbana

Idag klev jag upp tidigt som f-n och gjorde mig iordning för att hamna tidigt i kön in och kunna ta ett bra bord då det var dags att göra premiär för att sälja på loppis. Jag har aldrig testat det förut och vi gjorde det till en kul grej och gav det en chans. 
 
 
Tyvärr så såldes det inte riktigt så mycket som jag hade hoppats då det var mycket annat som drog folk denna helg, men jag blev av med en del så jag är glad ändå och dagen bjöd på mycke tokigheter som vi kan prata om i timmar ;) 
 
 
 
 


Det är inte bara dåligt att leva själv

Tänk så mycket jag har lärt mig de senaste åren, jag kunde mycket innan men ska man vara ärlig så har det hänt mycket bara de senaste åren när jag blev själv.
 
Nu måste jag fixa det som något ska bli gjort, det är just det som är de tråkigaste med att leva själv men man tvingas också att utvecklas och lära sig nya saker. Att behöva tänka och ta tag i grejer som förut gjordes av någon annan får en att växa som person. Förhoppningsvis så blir jag en ännu bättre och härligare person att leva med om någon vill hänga med på min livskarusell. 
 
Idag när jag åkte till affären och skulle handla och upptäckte att jag inte hade plånboken med mig och sedan hade tänkt att tvätta bilen i tvättgatan ( av ren lathet ) så fick jag tänka om och istället åka och hämta Freja på förskolan och sedan åka hem och iallafall skölja av bilen.
 
Nu är det ju också så att jag tycker att saker och ting är lite roligare när man får göra dem med Freja så jag ska nu erkänna att även detta är lite roligare med henne vid min sida. " Min tur " och " Jag kan " är välanvända fraser och såklart får även hon utvecklas. Man måste få prova för att lära sig, jag har fått lära mig de nu och det vill jag ge till henne oxå ♥
 
 
 


När vårkepsen skall väljas

Då blir det en grå med en glittrig fjäril på. 
Oj va Freja provade många kepsar på HM när vi skulle köpa en keps för att skydda ögonen mot sol nu när den börjar titta fram om dagarna. Hon tyckte de va så skoj att prova olika och se om de passar och om de kändes bra. 
 
Valet föll tillslut på denna och hon verkar otroligt nöjd 
 
 


Tänk så mycket känslor som kan hänga kvar i papper

 
När man väl börjar rensa ( försöker rensa ut inför en loppis ) så blir det automatiskt att man börjar rensa lite här och där av bara farten. Plötsligt så hade jag styrkan att ta tag i alla papper som låg i skrivbordet som många av dem är knutna till en väldigt jobbig tid i livet. 
Att de senaste 3 åren varit tuffa är ju ingen nyhet och under den perioden så är det så mycket jag bara har bitit ihop och inte reflekterat över utan man betade bara av grejer och försökte att inte ha så mycket känslor kring dem för att klara sig. 
 
Nu när jag gick igenom alla papper för att värdera vilka som skall sparas och vilka som inte ska göra det så var det så otroligt många tankar och känslor som kom tillbaka och situationer som jag helt glömt av eller förträngt som åter blev påminda. Tänk så mycket som var tvungen att lösas, bråkas med olika företag, trasiga grejer, pengar som betalats och hela tiden kollas. Herregud va skönt att det är över, vilken lättnad !
 
Jag har förlorat mycket men verkligen vunnit ännu mer och skulle jag behöva gå igenom det igen så skulle jag göra det för den vinst som jag ändå har och det är min dotter. Därför slänger jag nu alla papper som påminner om dåliga tider och som inte behöver sparas av någon anledning och så är vi ett steg till påväg till ett ljusare och härligare liv. 


Glädjens dag

 
Jag tror att Freja hade en helt fantastisk födelsedag igår. Tyvärr så hann jag inte riktigt ta kort på fika och kalas men Freja hade inte så mycket tid att sitta ner och fika utan ville leka med sina presenter och hon var otroligt glad och nöjd med dem. 
 
Tårtan blev jag nöjd med då jag och Freja gjorde den tillsammans och med hjälp av presenter från Tina så blev tårtan väldigt söt =)  Tårtan var nog den godaste som jag har gjort rent smakmässigt tror jag. Kul att testa lite nya grejer och kunna utnyttja saker man har hemma.
 
Freja somnade tidigt igår och idag är det jag som är trött trött trött , haha
Men ingen tid att förlora, massa jobb att göra och sen blir det 3 års kontroll på BVC


3 år och mysig start på dagen

Idag kom då äntligen den där dagen som vi pratat om så länge jag och Freja. Hon har ju firat sin födelsedag två gånger innan men ändå förstår hon att det är just idag som är hennes födelsedag. 
 
Jag hade gjort mig den tjänsten att lägga upp alla grejer så jag kunde väcka henne tidigt idag, så när jag vaknade 06:00 så var det bara att tända ljuset och sjunga. Inte för att min sång fick henne att vakna ;) men när jag började prassla med paketen så blev det stora ögon och glatt humör direkt ! 
 
 


Glimmande paket och en stor dag som väntar

 
Imorgon är det en stor dag för mig men framförallt för min lilla dotter.
Imorgon är det 3 år sedan som hon föddes och det var en magiskt stund och den allra bästa i mitt liv, herregud vad jag är glad och tacksam för att allt gick bra och för att just jag fick bli hennes mamma.
 
Imorgon fyller Freja 3 år och tiden går vansinnigt fort, hon utvecklas varje dag och imponerar så otroligt mycket på mig med sin kunskap och sin utveckling. Imorgon skall hon få frukost på sängen och lite guldpaket såklart, guldpaket till min lilla guldklimp =) 


Våffeldagen

 
 
 
 
Idag va det bara till att plocka fram grejer och göra våfflor eftesom det är våffeldagen, det blev några goa till lunch och kvällens middag blir pulled chicken - hamburgare som lite motreaktion mot den lite sötare lunchen. Både jag och Freja tyckte det var otroligt gott när vi testade pulled pork i hamburgebröd förra gången, kör lite tomat och champinjoner på, de blev kanon !


Jag har ett komplicerat förhållande till strumpor

Är det bara jag som verkligen inte kan ha ett normalt förhållningssätt till strumpor ?
 
Alltså på riktigt så äger jag 100-tals strumpor men bara en av de par man en gång köpte, när jag tvättar strumporna så är det ett helvete att hitta ett matchande par och har varit så i så många år nu att jag inte ens orkar titta på strumpor mer snart.
 
Hade jag kunnat köpa tjänsten att någon matchar ihop och håller ordning bland mina strumpor så skulle jag fasen köpa den, hatar att hålla på med dem !
 
Nu när tvättmaskinen gått varm i helgen så återstår detta skitarbete att försöka hitta par åt både mig och Freja, det är ingen lätt match kan jag tala om ;) 
 
 


Godaste godisen

Jag är helt besatt av denna chokladkaka från Toms, det är de enda jag vill äta i godisväg nu och har varit en längre tid.
Fy fasen va god den är , tips tips ;) 
 
Go helg ! 
 
 


Fokuspunkter

 
 
Just nu så har jag några punkter som jag försöker att tänka extra på i livet
 
* Gör saker nu & inte sen
 
Jag är en sån peson som gärna tänker " jag gör det sen ", men att tro att jag har mer lust, tid eller ro att göra det sen är bara en lögn. Jag skall nu försöka att göra stora som små saker direkt när jag tänker att det skall göras. De klart att vissa saker måste vänta men ni förstår, allt som går att göra direkt skall försöka göras direkt.
 
* Köpa mindre
 
Jag har under lång tid köpt mindre kläder ( köpte extremt mycket grejer förut ) och även dragit ner på skor och väskor osv som det har handlats en del förut. Nu vill jag öka det till övriga saker så som mat, inredning osv. Jag skall helt enkelt försöka att minska mina onödiga inköp och verkligen äta upp maten som köps och försöka att inte slänga så mycket saker. 
 
* Rensa
 
Jag vill rensa rensa rensa i huset och göra mig av med saker som jag inte använder eller önskar ha. Det känns som ett övermäktigt projekt när man tänke att jag ska rensa HELA huset men planen är att ta rum för rum eller plats för plats för att kunna beta av huset utan att känna att projektet är för stort.
 
 
 


Face mist från Indy Beauty

Jag följer Therese Lindgren och gillar hennes videos, jag har även varit nyfiken på att testa någon produkt från hennes märke Indy Beauty som är ett veganskt hudvårsmärke som man kan köpa på Apotek.
 
Efter att ha läst att den Face mist som finns skyddar mot blue light så blev det ett köp för mig. Nu har jag fått hem den och skall testa hur jag upplever den.  
 
 


Innan och efter frisören

Innan frisören:
( löshåret är i en lös toffs vilket gör att det ser kortare ut )
 
 
Under tiden när vi har plockat ur löshåret :
( helt och hållet mitt egna hår som växt mycket under tiden )
 
 
Uppslingat och så i med löshåret igen:
 
 
Efter frisören:
 
 
Happy girl med lite slingad utväxt och omsatt löshår =)
 
Otroligt glad över beskedet att mitt egna hår växt så mycket och blivit starkt och har en bra kvalitet nu efter att det varit katastrof innan jag satte i löshåret. Många åtgärder har gjorts för att förbättra kvaliten så det känns skönt att det ger resultat. 
 
Nästa gång så kommer jag nog ta ut löshåret ett tag över sommaren ( som jag känner nu iallafall ) och så kanske det åker i igen till hösten, vi får se ! 


Tisdag med solkant i guld och glatt humör

 
Jag vet inte vad det är med mig idag, men jävlar vilket lyckorus det ger mig när solen lyser och himlen är blå. Det är som att både min kropp och mitt sinne vaknar till på rätt sida och jag har massa energi och vilja att göra grejer. Plösligt så tar man tag i saker som legat länge och man skickar de där extra mailen som jag i vanliga fall inte orkat. Plötsligt får man lite hopp om livet igen och ljuset är verkligen mitt bränsle.
 
Jag har sedan länge hatat tisdagar men jag måste säga att den idag har verkligen levererat härligt och just idag känner jag inget hat mot denna dag, snarare tvärtom !
 
Morgonen började lungt och även om vi va lite trötta så kom vi upp och min dotter visade på att hon har ett bra minne då den söta lilla munnen levererade ett " satan " när hon inte kunde sätta på sig strumpan själv. Detta var något som slank ur mig när jag körde bil och hon tappade sin napp på ett ställe jag inte kunde komma åt, och PANG så satt det i hennes ordföråd ( attans skit va fort sånt går ) och dessutom kunde hon sätta det i sitt sammanhang när det gick mindre bra för henne idag. Söta lilla unge, du är för smart för mig ;)
 
 
 
Efter det så har jag hunnit med provtagning, promenad i solen, varit hos frisören och fixat till håret, haft kontor både i bilen och på cafe. Så fort Freja va hämtad och vi kommit hem så tog jag mig tiden att rensa ut i bilen, hämta ved och fylla på spolarvätska....typiska saker som annars får vänta i evigheter på att få bli utförda.
 
 
 
Att man idag fick reda på läget med skatten hos skatteverket gjorde verkligen guldkant på dagen såklart, blev otroligt lättad och glad över att jag inte behöver betala tillbaka något ♥
 
Tack kära kära Tisdag, så glad att du överraskar mig ! 


Besiktningsbolaget Sydost AB

Hade världens bästa sällskap när jag satt på huvudkontoret ♥


Måndag och ny start

 
 
Måndag och ny vecka har startat, jag och kontorsvovven är på jobbet och kör hårt, eller ja...jag jobbar och hon jobbar på skönhetssömnen ;)
 
Känslan i kroppen är bra för veckan och vi har lite aktiviteter inplanerade vilket sätter krydda på veckan. Denna vecka skall jag till frisören och har nu bestämt mig för att sätta om håret och behålla det långa ett tag till. 
 
Ett program som jag börjat titta på som jag tycker är intressant om man gillar människor och relationer är " Gift vid första ögonkastet ", otroligt spännande att se hur olika vi är och uppfattar saker speciellt i kärleksrelationer men dessa grejer går ju även att koppla till familj och vänner och kollegor.


söndagsmys i stor go tröja

 
Vilken panghelg det har varit med både toppar och dalar. 
 
Ett stort minus va min mage som ville plåga mig lite men i övrigt så har det bara varit på plus. Umgåtts med människor, haft egentid, Freja har varit på kalas och jag har fått lite gjort i huset, det känns som en riktigt bra och härlig helg för mig.
 
Nu när det nalkas en ny vecka så är huset stökigare än innan helgen dock för att Freja Storm far runt just nu och saker bara flyger men det är väl det man har hela vecka till för sedan att få ordning på ;) 
 
Dagen idag avslutades med kompis som kom med mat och mysigt häng innan Freja la sig, man ska verkligen inte underskatta att äta tillsammans med någon och bara träffas några timmar tex en söndagskväll, det är så otroligt trevligt ! 
 
Imorgon är det ny arbetsvecka och jag är taggad, fortfarande otroligt glad för mitt arbete och min arbetssitation, den är helg magisk och det finns noll söndagsångest i min kropp på helgerna vilket verkligen är en befrielse. 


Foreo Luna FOFO

Köpte mig en Foreo Luna FoFo som ställer in sin rengöringsrutin efter min hy, ger den en tid för att testa och se hur jag upplever den.  Förhoppningsvis så får jag högre score när jag använt mig den av under en tid. Äger ni en Foreo ? Vad tycker ni om dem ? 
 
Just nu ser det ut såhär för mig : 
 
 
 


Hair

 
För några månader sedan så gick jag från lite kortare och tunnare hår som gått av till att få ett långt härligt svall med hjälp av Hairtalk och Jessica på Aqua Karlstad. Nu börjar jag bli sugen på att kunna köra mina händer genom hårbotten helt fritt och är väldigt nyfiken på att se hur långt mitt eget hår är. 
Först tänkte jag kanske ta ut håret nu men tror att jag faktiskt sätter om det en gång till iallafall och försöker att hålla fast vid det längre in på våren, ja så länge jag orkar och håret håller.
 
Löshåret är fantastiskt fint än och jag trivs verkligen med längden men det är själva tejpen som jag ibland tycker är jobbig som delar på sig och " sticker upp " i håret och som hindrar från att man kan dra händerna fritt i håret. Men det har verkligen hjälpt mig och fått mig att känna mig finare då jag älskar långt och tjockt hår.  Nä jag som funderade på att köra på mitt korta har nog bara under denna stund jag skrivet detta bestämt mig för att köra på med löshåret lite till hihi


Morgonbestyr och Gina Tricots minikollektion

 
God morgon ! 
 
Nyduschad ska jag snart ta tag i att klä på Freja och sedan åka till jobbet och en massa andra ärenden som skall uträttas idag innan vi åker hem imorgon. Vet inte om jag är ensam om det men sparar gärna allt till slsta minuten och då under tidspress får jag tusen saker gjorda i ett väldigt effektivt svep. Någon mer som känner igen sig ?? ;) 
 
Imorgon släpps kollektionen på Gina Tricot där mamma och barn kan matcha och jag är inne idag och smygtittar lite på vad det finns för något. Är det någon som ska köpa något ur kollektionen ? 
Jag är lite sugen på skinnjackorna och militärjackorna men det är svårt att veta hur de är i modellerna när man inte har möjlighet att testa. Men de ser verkligen otroligt gulliga ut ! 
 
 


Från ett soligt kontor

 
God dagens ! 
 
Jag och Freja är just nu på huvudkontoret på mitt jobb och sitter här och myser och grejar, någon av oss kollar paddan och den andra rensar och jobbar. Jag ger er fritt att bestämma vem ni tror gör vad ;) 
Idag är det helt fantastiskt väder ute med sol och nästan vindstilla, iallafall vindstilla för att vara här hihi
 
Det har hunnits med mycket här på några dagar både jobbmässigt och privat men än har jag några dagar kvar att hinna hälsa på innan det är dags att återvända igen och hoppas på att solen skapar vårkänslor även hemma.
 
Kolla in den läckra entren som kontoret har här, älskar den där lite pampiga känslan som är när man går in genom dörren att det är högt i tak på kontoret + att det är mycket ljus som strömmar in. Det är en väldigt härlig känsla här med massa trafik utanför fönstren, och jag ser ut men de ser inte in...sånt gillar man ju haha
Men jag är otroligt nöjd med mitt kontor hemma oxå och när jag kommer hem så ska jag försöka fixa till den mer städad känsla där hemma så att det blir ordning och reda. 
 
 
 
 


Liten börjar bli stor

Ett förfirande på kommande 3 års födelsedag har idag ägt rum, underbart att höra henne skratta och när hon så stolt berättar att hon snart fyller 3 år ♥ Tänk va tiden går fort och hur otroligt stor hon blivit på denna tid, hon är min lilla dröm ( även om hon ibland också går mig på nerverna såklart ) men jag skulle inte vilja byta mot något i hela världen än att få vara i hennes liv. 
 
 


Glow Boost

Nog letar vi alla efter " glowet " i huden och speciellt såhär års när det är grått grått grått ute och ens hud är som en törstande öken av kylan och vinden. Om det förut va lite " tabu " med att vara blank i huden så att man gick och köpte små pappersbitar som skulle suga upp fettet och på så sätt få bort blankheten så är det nu helt förbytt och man ska helst vara vattenblank i ansiktet av återfuktning. Tänk så det svänger ;) 
 
På instagram så läste jag hos Sweetkay78 som ofta tipsar om bra hudvård om en produkt på Lumene som fångade mitt intresse så sagt och gjort när vi gick på stan idag så slog jag till och ska nu testa denna produkt och hoppas på att den ska väcka liv i min livströtta hud som helt gett upp i vinter. 
 
 


Härlig Fredag

 
Idag va det dags för möte på jobbet och hela gänget var samlat + att jag hade min älskade dotter med också som är en fröjd att ha med sig överallt. Herregud vad jag är stolt över henne och hennes sätt att vara. Hon är så cool i nya siutationer och med människor och så otroligt nyfiken och varm i sitt sätt att alltid vara öppen för ett nytt äventyr. Hon fann också ro i att sitta och kolla på padda en stund och sedan somnade hon bara i fotöljen, ljuvligt ! 
 
Nu blir det en helg med häng och mys och lite storm som det ser ut, Freja Storm som min kära dotter nu har döpt sig till efter att hon hörde att stormen som passerat hette Freja =) 
 
 


När vi slår våra kloka huvuden ihop

Igår och idag så åt vi i detta hus den första måltid som vi bestämt tillsammans, jag hade sedan innan köpt pulled pork som jag tänkte använda till något utan att riktigt veta. Men ibland så måste man bryta de vanor man har när man handlar mat och prova något annat så därför slog jag till utan att ha en plan. 
Och igår när vi va i affären så var Freja otroligt bestämt på att vi skulle ha hamburgebröd och lite trångsynt som man är så visste jag ju att jag inte hade hamburagare hemma och ville inte köpa, men trött som jag var så orkade jag inte kriga om det utan hon fick gå med dem i sin vagn. 
Innan jag kom till kassan så kom jag på att vi faktiskt kunde kombinera det med porken jag hade hemma i kylen och jag slapp försöka lura av henne dem, för tro mig jag provade ett par gånger innan att lägga ut dem men hon va smartare än så och la tillbaks dem .
 
Så här är nu den rätt som det blev, en litet hamburgebröd med pulled pork, tomat och stekta champinjoner till mig 
 
 


DR DENNIS GROSS DRX SPECTRALITE FACEWARE PRO

 
Hur nyfiken blir man inte på denna totala ansiktsmask som säkert skulle skrämma vilken granne som helst om man gick runt med den hemma. Denna skönhetsgrej sprang jag på när jag surfade runt på Lyko och hamnade på Dr Dennis Gross sida.
 
En mask för hemmabruk som skall påverka vår hud tillsammans med 162 LED-lampor och som funkar både lite anti age och mot acne. Man kan ju inte förnecka att den ser spännande ut och hade jag haft 5000 kr att lägga på att testa så hade jag gjort det. Enligt infon så skall den användas 3 minuter om dagen, spännande ;)
 
 


Om du gillar doften av äpple

 
Jag måste verkligen tipsa om denna produkt från Ica som luktar magiskt gott, jag gillar ju verkligen när det luktar äpple och denna håller vad den lovar i doft =) Och det jag har hunnit använda den så känns det som en bra produkt även vid rengöring.