Hotell för de allra minsta

 
Jag har helt snöat in på små insektshotell just nu, inte för att jag direkt gillar insekter men det är något väldigt gulligt med att man kan dels hjälpa bina som behöver hjälp av oss att överleva och dels så tänker jag att det är intressant och bra för mig och Freja att kunna titta och prata om de djur som bosätter sig här. Måste införskaffas och sättas upp på mitt lilla hus på tomten känner jag. 
 
Har ni något hotell hemma ? 


Varning för barn och hund

När jag va iväg på jobbresa så fick jag denna fina skylt av en mäklarfirma för att sätta upp och varna för att min dotter och min hund är ute i området. Otroligt bra skylt och låt oss nu hoppas att det är någon som kan tänka sig att köra lite saktare kring vårt hus 
 
 


Paraflax

 
Någon är överlycklig över att det regnar så man får ha paraply
 


Lets talk about the good stuff

Jag är så mycket mer peppad på livet idag ! 
Sovit bra, haft båda tjejerna nära mig hela natten, tankat på energi samt att Freja är på förskolan vilket gör att jag får jobbro och mycket gjort på jobbet, YEAH ! 
 
Jag har nu hittat en klänning som jag kan sjunga i och som funkar att använda året om, som jag känner mig elegant i och en storlek som passar bra. Beställde två olika storlekar och bestämde mig för en av dem och skall nu skicka tillbaka den andre. Så underbart att ha det klart ! 
 
Jag har under en tid ätit gröt på morgonen som ett test på hur min mage mår av det och nu har det gått ett X antal veckor och jag är redo att göra en utvärdering. Jag har inte gått ner i vikt av det men tarmarna mår så otroligt mycket bättre och jag blir inte uppblåst av gröten eller får annat obehag. Lovely ! 
 
Jag har hittat de godaste chipsen ever, för alla oss som älskar vinägerchips så är dessa drömmen: 
 
 
 
Det är sämre väder ute idag vilket gör att man har mer fokus på jobb och hushåll, när solen lyser så vill man ju bara ut ut ut ut och när det är varmt så blir huvudet lite segt. Men idag är det svalt och luften ren efter regn. Bra fokusvädet !
 
Min lillebror är en av de bästa i världen på spelet Fortnite och ska tävla i New York i slutet av Juli, jag är inte så intresserad av E-sport men jävlar, denna tävling vill jag följa ;) Här kan ni läsa en artikel som Expressen har skrivit om honom : 
 
 


Blue dress

För en tid sedan så efterlyste jag klänningar som jag kunde sjunga i, har letat som en tok och vet du att jag har hittat en klänning som jag är SÅ nöjd med.
 
Hittade en klänning på Zalando som jag känner mig fin och elegant i och som verkligen passar sig på alla typer av bröllop, jag är så otroligt glad för att jag hittade en. Dock va det inte alls en sån klänning jag trodde att jag ville ha så det blev en överraskning. 
 
De jag sökte efter när jag kollade runt va en ljus klänning som andades sommar med kanske lite blommor på och gärna massa färger.
 
Men den jag fann var en enfärgad, mörkblå klänning och den får mig verkligen att känna mig dyr och elegant hihi Perfekt ! 
 
(Bilderna är från Zalando)
Jag premiärbar den i helgen när jag sjöng och äntligen så kände jag mig helt rätt klädd och trivdes otroligt mycket i min klänning
 
 
 


Vattenkaos och ny kunskap

Vakade upp mitt i natten av att det plaskade någonstans i huset, lite som att det regnade rakt in. 
Gav mig upp och gick in i tvätstugan...möttes av en härlig syn av vatten på nästan hela golvet ;)
 
 
 
Efter hjälp via telefon så kunde jag dagen efter hitta problemet, lösa det och nu är allt frid och fröjd igen. 
 
Shit vad man lär sig grejer på att man äger ett hus själv och är tvungen att fixa de grejer som kommer upp. Delar man bostad med någon så är det så lätt att den ena som kan bara gör och den andre får aldrig lära sig. Detta gäller ju inte bara händiga grejer utan egentligen allt, man är så snabb på att dela upp och göra saker man är bra på att man glömmer att lära sig varandras expertområden och att utvecklas.


bloggfunderingar, förlust och midsommar

Just nu är det mycket som händer i livet vilket gör att tiden inte finns för bloggen, dessutom så blev jag så galet besviken över några grejer här på bloggportalen som jag har så jag går i tankar om hur jag ska göra. 
 
Dels så är det mycket problem med statistiken just nu, otroligt drygt och väldigt omotiverat + att jag blev erbjuden att tillhöra ett familjekoncept som de skulle ta fram. Dock drog det ut på tiden supermycket, man hörde ingenting och när man sen fick besked om att det skulle närma sig så kom istället för en start ett besked om att de lägger ner de som inte ens hunnit startas. Så jävla trist !! Jag blev verkligen sjukt besviken då jag sett fram emot detta och att få en nytändning i bloggandet. 
 
Så vi får se vad jag känner för att göra, om jag ska lägga ner totalt, vara kvar och köra på eller byta bloggportal. 
 
 
Övrigt i livet så har vi förlorat en familjemedlem i form av en hund, ni som har djur vet ju hur det känns att förlora en trogen vän sedan många år och ni som inte fattar får bara acceptera att det är sjukg jobbigt för oss. Det är verkligen tomt efter en goding som man haft i sitt liv i många många år. Ebba saknar sig vän otroligt mycket och så även Freja som inte riktigt fattar varför hon inte får träffa Karima mer. Det är inte det lättaste för mig att förklara det där med döden för en 3 åring på ett sätt som inte skrämmer, men jag tror jag hittat ett sätt. 
 
Midsommar har också varit och ett stort härligt kalas hölls här på Segerstad med massa lekar, mat och sång & musik. Otroligt härligt att dela denna högtid med massa godingar i blandade åldrar. 
 
 
 
 


På skakiga ben

Idag har jag gjort något som jag är jävligt rädd för, jag har stått på en stege och målat långt högre än vad jag egentligen vågar gå.
 
När de sista fönsterfodret kom upp i fredags så fick jag hjälp att flytta paviljongen och då va det bara att köra med målningen medans den var borta. 
 
Idag målade jag allt som behövdes och 1/6 av allt som är riktigt jävla högt är avklarat ! 
Nu ska jag bara ladda om och hoppas att kroppen slutar skaka av ansträngningen och då kunna beta av fler bitar under veckan. 
 
Det blev galet mycket spill på altanen, men det priset får jag bara ta. Att våga göra det va av större betydelse idag =) 
 
Utöver det så hann jag även klippa hela gräsmattan, få de höga gräset klippt, knutbräda på, kört med grästrimmer och flyttat och skruvat fast paviljonen igen. Väldigt skönt att få det gjort och sedan kunde jag ägna mig åt Freja som kommit hem igen.
 
Självklart fick hon " hjälpa till att måla " men råkade få en pensel som är " magiskt " heheh man behöver nämligen inte doppa den i någon färg förstår ni utan det blir färg med den när man målar på väggen. 
Skönt att man fortfarande kan dra rövarhistorier för henne ;) 
 
Riktigt skönt att vila ut efter några timmars pyssel 


Friyey

 
God Morgon ! 
 
Har fått sova bra inatt och vaknade ganska utvilad till en dimmig dag, Freja vaknade också väldigt tidigt och vi har klarat oss ännu en natt från kissolycka. Blir lika glad varje dag och natt som det går bra utan blöja och jag är otroligt stolt över min stora tjej. 
 
Ev så har jag löst problemet med tvättmaskin genom att jag hittade en annons på FB men en bra tvättmaskin, håller tummarna för att allt går bra med den. Sen önskar jag verkligen att min bil ska bli såld snart, annonsen ligger här på Blocket och ni får gäna hjälpa mig att dela den.
 
Ett beslut jag tagit är att köpa en viss tapet till utrymmet vid trappen och bett om hjälp att få upp den, så några grejer på listan börjar få en lösning eller väntar iallafall så att de ska lösas.
 
I övrigt så mår jag bättre idag än igår och ser fram emot en bra helg 


Pink love

 
Dessa blommor är så otroligt vackra och jag blir riktigt glad varje gång jag ser dem på bordet. 
 
I övrigt så är jag ganska tung i kroppen idag, trött efter en dålig nattsömn och mitt huvud har verkligen kopplat på " lösa problem " humöret så hela tiden går jag och funderar på olika problem som ska lösas och försöker göra planer på hur jag ska få det gjort. 
 
Det åskade galet inatt och när strömmen går och kommer tillbaka så tänder sig alla taklampor och lyser upp husets alla rum ( förutom sovrummet tack gode gud ) i full styrka. Jag va för trött för att gå runt och släcka alla men detta måste ju lösas så jag har frågat en vän om hjälp med detta.
 
Sen har jag börjat slipa på väggen och ska ta tag i att måla och göra iordning de väggar som behöver kärlek. Samtidigt som jag måste fixa tvättmaskinen och jag vill köpa nytt handfat....ja ni hör ju alla tankar och viljor som snurrar. 
 
Önskar att man hade obegränsat med pengar så kan bara kunde köra köra köra 


Vad ska man ha för tvättmaskin ?

Jag anar att jag bör köpa en ny tvättmaskin då den jag har nu verkligen har levererat i många år men som nu sakta börjar lämna fettfläckar på mina kläder ( har läst att det kan bero på dåliga lager ) och den börjar låta sådär. 
 
Därför vill jag nu i god tid börja titta på vad man ska köpa för tvättmaskin som är bra men som inte ruinerar mig. Snälla ge mig tips ! 
 
 


PRIDE x H&M

H&M har gort en PRIDE-kollektion med plagg och prylar med vackra färger. Vissa saker är mer nertonade och vissa är mer utstickande. Jag som ibland gillar färg gillar ju att gå all in på vissa plagg gillade denna vindjacka och tyckte den va spännande 
 
 


Några goa saker jag gjort idag :

Fixat fransarna
 
Alltid lika trevligt att lägga sig på bänken och få en stund att bli ompysslad och prata om allt möjligt. Stora problem och pyttesmå problem vädras där i rummet samtidigt som man går ut och känner sig galet elegant med vackra fransar. Det är en underbar upplevelse tycker jag, dessutom kan man verkligen ligga ner och slappna av och varva ner. 
 
 
Lämnat kläder till återvinning hos H&M
 
Jag har lämnat så galet många kassar med tyger och kläder till H&M och varje gång får jag 50 kr rabatt att använda när jag handlar över 300 kr i butiken. Det känns så mycket bättre att lämna in de där och veta att man gör något med tyget än att kasta det. Här kan man ju lämna grejer som är missfärgade och fula som man inte kan ge bort till någon annan. Perfekt !! 
 
Köpt blommor till mig själv
 
Det va inte igår jag köpte blommor till mitt eget hem. Jag är så otroligt dålig på att ta hand om blommor så jag har alltid tänkt att det är bortkastade pengar, men idag kände jag otroligt starkt att jag ville unna mig lite blommor så sagt och gjort så står det nu blommor på mitt bort. Och dessa ska jag verkligen försöka ta hand om så de blir fina så länge det bara är möjligt.
 
Fixat min klocka 
 
Min älskade klocka som håller ordning på tiden och hur många steg jag tar om dagarna hade stannat. Den höll mycket längre än de utlovade 8 månader som sas när jag köpte den, men nu va det slut på batteriet och jag lämnade idag in den på Bergvik för att byta. Snabbt och till en helt rimlig peng så funkar den nu igen och man kan börja jaga vardagssteg och en starkare hälsa.
 
 
 
 


Älskar dagar som går smidigt och när saker faller på plats

Idag är det underbart väder och det gör en på sånt gott humör redan när man vaknar.
 
Freja är hemma idag när förskolan har planeringsdag och sedan i eftermiddag så är det dags för en lite sommaravslutning så då ska vi åka dit och titta när hon och hennes kompisar sjunger fint. Förra året var så otroligt gulligt då Freja sjöng och klappade högt och kom med hejarrop mellan varje låt. Vi får se hur det blir detta året om hon gör samma eller hon blivit mer blyg när det gäller just det. Jag är också väldigt glad för Frejas skull att vi är många kring henne som kommer och tittar, hon går och räknar upp alla som ska titta på henne. 
 
I övrigt så har denna dagen börjat riktigt bra då saker på jobbet faller på plats, ändringar och krångel som uppstår går att lösa och jag har lite luft i kalendern för besiktningsmännen så det känns otroligt skönt ! 
 
Dessutom så var det en ung kantor som ska spela på de bröllop jag ska sjunga på om några veckor vilket gjorde mig glad då det är lite modernare låtar och det underlättar jobbet att öva in dem. Helt fantastiskt !! 
 
 


Så jävla bra helg och fullt upp

God kväll ! 
 
Det har varit otroligt tyst här en längre tid nu, men det är livet som inte står still utan det händer grejer hela tiden och jag prioriterar livet framför att sitta framför datorn . Men here we go ! 
 
På sista tiden så har jag och Freja varit i Kalmar och på Öland och fart hit och dit mellan olika ställen och försökt att hinna med så mycket som möjligt. 
 
Nu är vi hemma igen och helgen kommer här i korthet: 
 
Vi kom hem i onsdags och kom hem ganska sent. 
 
Torsdag var vi hemma och chillade och försökte få ordning på hus och packning och tömma bil som ska säljas. Tvättmaskinen gick varm och kaoset blev lite värre än vad de va innan ;) 
 
Fredag så jobbade jag och kunderna höll mig bra upptagen på både mail och telefon. Dessutom så hann jag lämna in min bil på rengöring och hämta massa grejer till renovering på mitt hus. Jag lånar stege och såg för att kunna färdigställa fönsterfoder utomhus. 
 
På lördagen blev det inhandling av material som jag inte hade hemma ( fast att jag trodde det ) och sen körde vi så mycket fönster som vi bara hann innan regnet öste ner !!! Så nu har jag bara ett litet fönster kvar som ska ha foder och så 3 knutar och sen är det färdigt utvändigt. 
 
 
Idag så har det grejats och jag fick besök av vänner samt att jag själv blev bortbjuden på middag på eftermiddagen. Ja ni hör...full fart ! 
 
Satt och försökte jobba nu ikväll när Freja somnat, men batterierna tog slut i datamusen och jag hade seriöst inga nya hemma. Så det måste inhandlas då jag får panik av att sitta vid datorn utan att sitta vid stora skärmen. I-landsproblem men ändå ;) 
 
Nu är det chill time med Ebba som gäller en stund innan det blir läggdags och sängen som gäller . 
 
 


Ny kortvecka

God Dag ! 
 
Idag är det måndag igen och jag och Freja kör kontoret idag, hon va väldigt pepp på att gå med mamma på jobbet idag så vi har laddat med satsumas och äpplen och självklart paddan så att vi kan vara här ett tag. 
 
Även denna vecka är en kortvecka och det känns ganska härligt, härligt på det sättet att man får fler lediga dagar tillsammans och att man också blir lite vimsig är det gäller vilken dag som det är och sånt är lite uppfriskande.