Fördelar och nackdelar att jobba hemifrån

Jag har lyckan ( tycker jag ) att få jobba hemifrån, det är något jag drömt om i flera år av flera olika anledningar och nu är det min vardag.
Här kommer jag att stapla upp de fördelar och de nackdelar jag ser med att jobba i sitt hem, 
 
 
 Utseende
 
+ Man kan se ut hur som helst, sitta i myskläder och vara osminkad och lite oborstad utan att man behöver skämmas när man träffar sina kollegor.
 
- Man kan se ut hur som helst, när man inte "behöver " göra sig iordning är det lätt att man aldrig för sig lite finare och tillslut så känner man sig risig. Tror det är viktigt att man då och då faktiskt gör sig iordning även om man är ensam hemma. 
 
 Det sociala
 
+ Jag måste inte träffa folk som jag inte valt utan bara har samma yrke som, jag kan välja när jag vill träffa människor och jag blir inte lika störd som om man jobbar på en arbetsplats. Dock har jag energin till att träffa människor på min lediga tid då jag inte bränt av min socialaenergi på jobbet.
 
- Kan kanske på sikt kännas ensamt och ibland kan jag sakna fikan med några personer från mitt förra jobb
 
 Arbetstider
 
+ Arbetet är friare och jag kan på ett lätt sätt själv lägga upp när jag vill arbeta. Får jag feeling att sitta på kvällen så funkar det och det skapar en känsla av flexibilitet som jag trivs otroligt bra med. 
 
- Om man inte har diciplinen att. verkligen få saker gjoda när det är under eget ansvar så är detta kanske inte en lösning som passar. Att man kanske känner att man bör fixa grejer som uppkommer både sent och på helger.
 
 Att vara i hemmet
 
+ Det är en lyx att få vara hemma, jag kan vid en pause hinna slänga in en tvätt eller plocka ut diskmaskinen
 
- RIsken är att man gör allt annat i hemmet och inte får något jobb gjort eller tvärtom att man får noll gjort i hemmet för att man blir förblindad av hur det ser ut när man går i det hela tiden.
 
Hunden på jobbet
 
+ Det har varit en dröm för mig länge att kunna ha med mig hunden på jobbet
 
- Hittar faktiskt inga minus med att ha henne med på jobbet, enligt mig så finns det inget negativt alls med att hon ligger i sin korg vid mina fötter.
 
Maten
 
 + Man sparar mycket pengar när man inte så lätt kan köpa lunch varje dag utan att man måste laga maten själv.
 
- Det finns en risk att det blir mycket yoghurt och flingor eller något sånt när man inte orkar att laga och fixa mat 
 
 Kommentarer

Kom ihåg


Trackback