Två saker jag inte vill leva utan

Vi spenderar 1/3 av vårt liv i sängen och det är en sak som vi gärna snålar på av någon konstig anledning. Ju äldre jag blir dessto mer förstår jag hur viktigt det är med en bra säng som man inte får ont i kroppen av och att den hålls fräsch. 
 
Därför vill jag nu tipsa om två grejer som jag inte vill leva utan nu när jag har börjat med dem och det är skydd för säng och kuddar.
När jag köpte en ny säng för något år sedan så köpte jag oxå en produkt som heter Gökärt Madrasskydd från Ikea, pratar jag om den så säger jag"kisskyddet " och det är ju perfekt då det ibland händer olyckor och Frejas blöja kan läcka osv men den är ju helt perfekt även man spiller något i sängen, om någon har magsjuka osv...
Dessutom så tänker jag att den stoppar en del av den svett som man annars svettas ner i madrassen varje natt och istället så kan man byta lakan lite oftare.
 
Ja ni hör ju, madrassen hålls alltså otroligt mycket fräschare och håller längre 
 
 
Sen har vi de skydd som heter Kungsmynta som funkar som ett skydd för kudden, detta skydd gör att kudden håller längre och är lätt att ta av och tvätta med jämna mellanrum. När man gör det så ser man verkligen vad man skyddar kudden från, mer än så behövs inte sägas ;) Man svettas uppenbarligen en del haha
 
 
 


Att lura sig själv till att göra grejer

Jag är ingen person som funkar bra med att ha lite eller halvdant att göra, då får jag inget gjort ! 
När det är mycket att göra och man liksom har tempot i kroppen så kan hur mycket som helst hända och tiden utnyttjas väl.
 
Nu när det är vinter så går man lite på halvfart och det är lite trögt att ta sig för saker, tex så har återvinningsbesöket flyttats på otaliga gånger då man inte " orkat " eller återvinningen har varit stängd när jag väl har haft " lust " att åka dig ;) 
 
 
Men igår när jag skulle åka och hämta Freja på förskolan så tog jag beslutet att iallafall ta med en grej som skulle kastas...och helt plötsligt så var det likabra att ta med allt och när jag ändå gjorde det så hände massa andra grejer efter det. När vi kom hem igen så lagades det två olika maträtter och vi bakade banankaka, eller ja, jag och Freja skulle baka men hon tröttnade efter några minuter så jag stod kvar själv och gjorde klart den.
 
 
 
När jag väl får upp ångan och jag får känna känslan att få " saker gjorda " så njuter jag otroligt mycket av det och då händer mycket mer. Att lyckas skapa den energin genom att besluta att göra iallafall en grej och på så sätt lura mig själv att göra fler saker är verkligen mitt recept just nu i mörka vintern.
 
 


Onsdag 30 Januari

Känslan är magisk när man redan innan klockan nio har kommit upp för dagen , kört Freja till förskolan, postat jobbrev och handlat mat för. veckan och kan köra hem igen och elda igång en brasa.
 
Kan ju lägga till att jag har skottat nästan halva vägen till veden oxå i trädgården haha herregud det är så tungt, men ska jag lyckas få in mer ved så är det bara att kämpa på. Jag känner mig verkligen lyckligt lottad som kan vara hemma och jobba om dagarna när det är mellan -12 och - 17 grader just nu. Det känns som en otrolig lyx att kunna hålla igång brasan så huset är varmt och förhoppningsvis så sparar jag in på lite el just nu under de kalla perioderna. Det är inte alltid superenkelt att vara ensam vuxen i ett hushåll med allt vad det innebär, men jag gör så gott jag kan =)
 
 


LN:s Intim produkter

Produktrecension i samarbete med Ellen
 
 
Jag har fått äran att testa dessa intimprodukter i samarbete med Ellen och har nu provat dem ett tag. De åsikter jag skriver är helt ärliga och påverkas inte av att detta är ett samarbete, något som är mycket viktigt att påpeka.
 
Jag mottog 3 produkter som jag nu testat ett tag och de första som slog mig när jag fick dem var att jag gillar doften på dem. De är parfymfria men har en svag svag doft är väldigt mild och fräsch vilket passar mig och känns bra när det är känslig hud som produkterna skall användas på. 
 
 
"After shave & Wax Gel " har jag haft under armarna och i ljumsken där jag lätt får irritationer och jag är nöjd med resultatet, jag uppelver att de röda prickarna har minskat i ljumsken och att de inte uppkommit alls i armhålorna. 
 
Jag var först skeptisk till " Intimte Deo " då jag inte riktigt fattade vad man skulle använda den till när jag först såg den. Men jag har använt den och då den är ph-balanserad så kan jag mer fatta grejen. Kanske inte känner så mycket skillnad men det liksom känns bra i själen att försöka hålla ph-balansen på en bra nivå. 
 
"Intimate Cleansing foam" är den produkt jag använt mest och den tycker jag är superbra, skummet är fluffigt och bra att arbeta med och den känns som en väldigt bra produkt mot huden. 
 
 
Mitt  intryck av dessa produkter är mycket bra. De känns milda och bra för huden och jag kan rekommendera dessa om man önskar intimvård med bra egenskaper. Är ni nyfikna på dem så finns det mer att läsa HÄR


Winter

 
Tillbaka till vardagen efter en superhärlig och intensiv helg som jag kommer att skriva om i kommande inlägg. När jag kom hem igår så möttes jag av 2 dm snö och i morse stod det - 12 grader när jag körde F till förskolan. Även om snö kan vara jobbigt att skotta så är det otroligt vackert när det är vitt och speciellt nu när solen börjar titta fram nu på förmiddagen.
 
 


Färgklick i köket

 
Jag är otroligt kär i mina nya " blommor " som står i köket. När jag såg dessa trollhasselgrenar med vackra fjäderblommor så kunde jag inte låta bli. Jag är dålig på vanliga blommor och att få dem att leva och vara fina så dessa är ju helt perfekt för mig som inte har gröna fingrar och de blir en väldigt fin kontrast till det vita köket och det vita utanför i trädgården. Dessa ska hjälpa mig att fokusera på våren och det som kommer, älskar våren och sommaren när alla färger kommer. TIllsdess njuter jag varje gång jag går in i köket av dessa ;) 
 
Just dessa är köpta här på Oddsandends i Karlstad om någon mer är sugen 


Drömspegel

 
Måste tipsa om denna galet snygga spegel som man kan köpa på Members just nu. 
Jag har ingen bra plats för den i mitt hus, annars hade jag slagit till direkt då det är så läckert med lamporna kring spegeln och just att den är rund. 


Typisk tisdag

Upplevt och överlevt en typisk tisdag, just den dagen är ingen favorit hos mig. Men detta trötta ansikte har tagit sig igenom dagen och imorgon är en ny dag och förhoppningsvis så löser sig alla mina tankar och de grejer jag måste hitta en lösning på. Så lets go to sleep och så laddar vi för onsdag ♥
 
 


Bor det någon mer i detta hus ?

Antingen så har det incidenterna ökat eller så har jag bara blivit mer uppmärksam när jag börjat fundera på detta faktum att det kanske är något som härjar med mig här i huset.
 
Nu när jag jobbar hemma hela dagarna så ser man ju mer kanske av vad " huset " håller på med, men på sistone så har jag verkligen lagt märke till små grejer som jag inte riktigt kan förklara. 
 
Frejas garderobsdörr är ofta öppen på kvällen när vi går och lägger oss utan att någon har varit i den under dagen.
 
Idag så svajade toalett/tvättstugedörren fram och tillbaka när jag va i tvättstugan. Inga stora rörelser utan små små svajade rörelser fram och tillbaka under flera minuter.
 
Det hörs tydliga knackningar utan att någon står utanför dörren
 
 
 

 
Kan lägga till att Freja då och då säger att det står en person här och där, idag när vi badade så pratade hon om att någons mormor stod i badrummet hahah
 
Som tur är så känner jag mig helt lungt kring dessa, men de klart man börjar fundera.... 


Onsdag 16 Januari

 
Här faller snön sakta ner över trädgården
 
Dagen mitt i veckan och förutom att jag redan trillat och slagit knäna när jag utförde dagens stalltjänst så känns det som en riktigt bra dag. Snön faller och då jag har lyxen att jobba hemifrån så håller jag igång brasan för att huset är uppvärmt och härligt. Det är så jävla lyxigt så jag vet inte vad jag ska ta vägen , älskar att jobba hemifrån !!!
 
Jag har haft lite sömnproblem på sistone men har nu sovit bra i två nätter i rad så det gör mig piggare och mer peppad om dagarna. Känner direkt att orken och styrkan kommer tillbaka när man får somna in och sova på nätterna. Jag tar avslappningsövningar till hjälp för att somna in, rösterna som pratar in sånna är så lugnande så det funkar för insomning =) 
 
Jag och Freja var på spargris-jakt igår på Bergvik men hittade inte en enda att köpa, hon har helt snöat in på spargris och att stoppa pengar i en sån men det verkar finnas dåligt med spargrisar att köpa som skulle hålla för en 3 åring att gå runt med. Men sökningen går vidare.....
 
 


ZZZZZZzzzzz

 
 
Jag tror mina bilder från Instagram Story säger allt om dagen, herregud va trött jag är ! 
 
Fattar inte varför jag inte kan sova på nätterna, va ju svintrött hela dagen igår men när jag väl la mig kl 22 så gick det bara inte. Men när klockan var ca 02.55 så öppnade jag fönstret så mycket jag vågar utan att frysa ut Freja helt och slog på meditationsövningar på telefonen som fick gå så somnade jag strax. 
 
Idag är det som en liten kamp av trötthet som jag försöker bekämpa med speed och aktivitet, har hållt igång hela morgonen och förmiddagen så att jag inte ska slappna av helt. Men nu börjar jag känna att hjärnan går lite långsammare och att ögonen är tunga.
 
Känner mig ändå väldigt nöjd med dagen då jag kunnat bocka av många saker som skulle göras och nu väntar ett hämtning av Freja, ett möte och sen ikväll är det handboll ( om jag håller mig vaken ) och så är dagen done. 


Är det konstigt att kläder kan symbolisera minnen och trygghet ?

Ett mission denna helg var att rensa ut lite. 
Att ge sig på ett projekt som att rensa ut och fixa till HELA garderoben och med ALLA mina kläder hade varit ett förstort projekt så det hade jag inte orkat ge mig an men att rensa lite klarar jag av.
 
Jag vet att jag har galet mycket kläder och många kläder med mycket härliga minnen som jag inte klarat av att slänga även om de inte passar eller kommer att användas igen bara för att jag inte vill kasta minnen. Men jag börjar sakta men säkert att vilja rensa ut, kanske har det varit lite psykologiskt med att inte vilja kasta bra minnen då jag ville hålla fast i dem när hela livet gungade.
 
Men nu står livet mer still och jag känner mig starkare och då börjar jag vilja göra mig av med saker som faktiskt inte är aktuella nu och som bara tar plats i mitt hus. Låter det konstigt ? 
 
 
Igår gav jag mig in i min garderob med kassar och faktiskt bara la ner grejer som jag inte använt de senaste året/åren. Jag har som mål att göra det lite då och då för att dela upp projektet så att det känns lättare. Det gick ganska lätt även om jag i vissa fall fick lite beslutsångest. 
 
Men 3 kassar av grejer fick jag fram och som åker till " återbruk " på återvinningen.
 
 
 
Note to myself:
Bra jobbat Sanna, nu gör vi detta med jämna mellanrum och så har vi snart fått ordning på detta.


Saturday

 
God dag ! 
 
Sovmorgon och lite tv-häng startade dagen och sen fick jag samla ihop mig lite för att ge mig ut på promenad tillsammans med Ebba och en bok från Nextory.
 
Jag har kommit ur vanan att samla 10 000 steg nu över jul och nyår men jag försöker att få igång den tävlingsinstinkten igen och få vanan att verkligen komma ut på promenad varje dag. Mår mycket bättre av det, det vet jag och det ska gå att få igång vanan igen.
 
Lördag idag och jag har tusen tankar om vad jag ska passa på att göra men vill samtidigt bara vila och ta det lungt. Försöker att kombinera dessa två så gott det går och självklart så finns det en lista jag kan bocka av som motiverar ;) 
 
Jag kan verkligen rekommendera att lyssna på bok både när man motionerar men även när man bara går hemma, viker tvätt, dammsuger och grejar. Jag har sällan tid att sitta och läsa bok och jag vill inte lägga pengar på böcker som sedan bara står när man läst dem en gång. Så därför är detta perfekt att få konsumera böcker på ett lättare och smidigare sätt.
 


Fördelar och nackdelar att jobba hemifrån

Jag har lyckan ( tycker jag ) att få jobba hemifrån, det är något jag drömt om i flera år av flera olika anledningar och nu är det min vardag.
Här kommer jag att stapla upp de fördelar och de nackdelar jag ser med att jobba i sitt hem, 
 
 
 Utseende
 
+ Man kan se ut hur som helst, sitta i myskläder och vara osminkad och lite oborstad utan att man behöver skämmas när man träffar sina kollegor.
 
- Man kan se ut hur som helst, när man inte "behöver " göra sig iordning är det lätt att man aldrig för sig lite finare och tillslut så känner man sig risig. Tror det är viktigt att man då och då faktiskt gör sig iordning även om man är ensam hemma. 
 
 Det sociala
 
+ Jag måste inte träffa folk som jag inte valt utan bara har samma yrke som, jag kan välja när jag vill träffa människor och jag blir inte lika störd som om man jobbar på en arbetsplats. Dock har jag energin till att träffa människor på min lediga tid då jag inte bränt av min socialaenergi på jobbet.
 
- Kan kanske på sikt kännas ensamt och ibland kan jag sakna fikan med några personer från mitt förra jobb
 
 Arbetstider
 
+ Arbetet är friare och jag kan på ett lätt sätt själv lägga upp när jag vill arbeta. Får jag feeling att sitta på kvällen så funkar det och det skapar en känsla av flexibilitet som jag trivs otroligt bra med. 
 
- Om man inte har diciplinen att. verkligen få saker gjoda när det är under eget ansvar så är detta kanske inte en lösning som passar. Att man kanske känner att man bör fixa grejer som uppkommer både sent och på helger.
 
 Att vara i hemmet
 
+ Det är en lyx att få vara hemma, jag kan vid en pause hinna slänga in en tvätt eller plocka ut diskmaskinen
 
- RIsken är att man gör allt annat i hemmet och inte får något jobb gjort eller tvärtom att man får noll gjort i hemmet för att man blir förblindad av hur det ser ut när man går i det hela tiden.
 
Hunden på jobbet
 
+ Det har varit en dröm för mig länge att kunna ha med mig hunden på jobbet
 
- Hittar faktiskt inga minus med att ha henne med på jobbet, enligt mig så finns det inget negativt alls med att hon ligger i sin korg vid mina fötter.
 
Maten
 
 + Man sparar mycket pengar när man inte så lätt kan köpa lunch varje dag utan att man måste laga maten själv.
 
- Det finns en risk att det blir mycket yoghurt och flingor eller något sånt när man inte orkar att laga och fixa mat 
 
 


Vad ska man ha för bilbarnstol ?

Nu behöver jag hjälp i en djungel jag inte har koll på. 
Freja har en superbra stol nu och har haft den väldigt länge, dock börjar stolen att bli för liten för henne och att skyddet kring huvudet börjar trycka på axlarna när hon har jacka på sig.
 
Nu börjar tankarna kring att jag behöver köpa...men vilken ?!?
 
Vad ska man ha för typ av stol till en 3 åring som väger ca 15 kg ?
 
Jag är ju lite tveksam till att. byta till en framåtvänd stol då det känns väl tidigt men det känns som att det inte finns några bra bakåtvända som hon kan växa i. Snälla hjälp mig ! 
 
Ge mig gärna konkreta tips på modeller och märken som funkar för våra behov.
 
 


När jag skulle tatuera ögonbrynen

Att tatuera ögonbryn är något som jag har funderat på SÅÅÅÅ länge, men jag har aldrig vågat göra det. Jag är så jävla rädd att det ska bli fult och att jag sedan skall gå med det i några år och känna mig förjävlig. Därför har jag tvekat och när jag har fått erbjudande om att ställa upp för en vän som behövde öva så vågade jag inte. 
 
Efter mycket efterforskning så valde jag att boka en tid hos en tjej i Sthlm som jag följt under en lång tid och som jag tyckt gjorde ett otroligt bra jobb. Det har varit viktigt för mig att det är någon som visar upp många bra resultat och att man förstår att jag har väldigt ljusa hår i mig själv och kan hantera det. Jag upplevde att hon gjorde det och var bra på att bygga bryn för ansiktet. 
 
Bokade en tid och åkte upp till Sthlm, ca 1,5 timme innan inbokad tid så får jag ett sms där hon avbokar mig för dagen pga att någon har tagit hennes mobil på salongen. Som jag uppfattade det så ska en man ha gått in på salongen och stulit och sedan gått ut. 
 
Självklart så blir ju jag ledsen och lite uppgiven då jag åkt 30 mil för detta och samtidigt så vill jag inte att hon ska tatuera mina bryn om hon är stressad och uppjagad. Att hon avbokar i ett sms och inte genom att ringa stör mig lite men jag tar inte superallvarligt på det just då.
Hon ber om att få flytta tiden till dagen efter istället och jag accepterar det då jag sover hos min bror och hans tjej.
 
Jag ställer klockan och går upp nästa dag, planerar att ta en Uber och skall precis ringa när jag uppdaterar mina mail och ser att jag fått ett mail ifrån henne. Öppnar och ser att hon ÄNNU en gång ställer in tiden men denna gång bara ca 40 min innan bokad tid pga att hon fortfarande är skärrad.
 
Då blir jag på riktigt förbannad, tänk om jag inte sett det mailet och åkt dit och fått stå där + att hon ställer in gång nr 2. Jag förklarar att det känns riktigt surt då jag åkt till Sthlm för att göra detta och hon beklagar och visste inte det ( fast man kan ju se på min bokning att jag inte bor i Sthlm ) och hoppades att jag skulle kunna någon annangång. 
 
Så jävla surt ! 
Jag fick åka hem igen utan att ha gjort det och nu fortsätter jag att drömma om det ( har ju som mål att det ska hända i år, men vi får se ). Är därför nu på jakt efter tips från er på vilka tjejer/killar som är riktigt jävla grymma på att få till snygga bryn, vet ni några ? 
Kommentera gärna här ! 
 
 
 
Jag har ögonen nu på Malikas Beautystudio men tar gärna emot fler förslag 
 
Tack på förhand !
 
Mvh Bruden som har väldigt ljusa bryn ;)
 


Tillbaka till vardagen och helgen som gått

Idag är det halvt tillbaka till vardagen då Frejas förskola inte är öppen så hon är hemma en dag till innan hon kan återvända och busa om dagarna. Detta ska nog bli lite skönt för henne, för även om hon gillar att hänga med mamma så tror jag hon tröttnat på våra lekar och vill leka med barna istället ett tag =) 
 
Helgen som gått har bjudit på lite olika grejer vann biobiljetter i fredags från radion, otroligt kul! Och sen var det taco och familjehäng. 
Lördagen var jag på massage och sen resten av helgen så har det bara varit mys, lek och något ikeabesök. En ganska soft och bra helg och förhoppningsvis så har vi nu kurerat oss tillräckligt för att ge oss in i vardagskarusellen imorgon. 
 
 
Förresten så kollade jag på dokumentären om Lars Winnerbäck i helgen och fick ett sånt sug att gå på en konert igen med honom, vet inte hur många gånger jag sett han nu men kan aldrig få nog av honom eller Melissa Horn. Han berör verkligen på ett sätt som inte så många gör, om man bara låter det beröra. Magiskt ! 
 
 
 


Mina mål för 2019

Jag tror inte på nyårslöften men jag gillar ändå tanken på att ha mål med sitt år, förutom att börja leva mer och inte bara överleva så har jag flera olika mål med detta år som både är öppna och lite flummiga och mer konkreta. 
 
Mina mål för året 2019 är : 
 
Gå ner X antal kilon - Just antalet är hemligt för er men jag har en siffra som jag vill ner, om jag kommer lyckas med det får vi se när året är slut men jag ska verkligen försöka. Dock är jag glad för varje gram jag går ner ( eftersom jag har svårt att gå ner i vikt med denna sköldkörtelsjukdom ) men nöjd är jag först om jag lyckas med mitt mål.
 
Lägga mindre pengar på mat - Jag köper otroligt mycket mat, både äter ute och köper mat som jag inte hinner äta upp eller som är dyr. Detta skall jag absolut sluta med, tänkte testa någon typ av matkasse för att se om det funkar annars får jag helt enkelt bara skärpa mig. 
 
Lära mig mer om min hälsa - Detta år vill jag verkligen ta reda på hur min kropp mår, och vad jag ska göra för att må gott i min kropp. Min dröm hade varit att hitta någon som är riktigt jävla bra på detta med sköldkörtelsjukdomar och som kan hjälpa mig att på riktigt komma till en bra nivå för jag känner att det inte är som det ska nu.
 
Fixa kvarvarande grejer i huset från renoveringen - Det är inte supermycket kvar i huset som måste fixas men jag har fastnat ett tag och inte orkat ta tag i det. Under detta år skall det bli utfört och kanske t.o.m så tar jag tag i saker som jag vill ändra på ( om ekonomin tillåter )
 
Tatuera ögonbrynen - Jag höll på att göra det detta år, men det blev inget. Det är en sak jag verkligen vill göra men också är livrädd för att göra. Men när jag har nått ett delmål med vikten så skall jag spara ihop och ge detta en chans.
 
Lära mig redigera - Detta år ska jag komma några steg närmare till att skapa den typ av bilder jag önskar. Jag vill fördjupa mitt kunnande inom redigering och öva öva öva öva. 
 
Konsumera mindre - Jag ska under året öva mig på att tänka till lite extra innan jag köper grejer, jag har lätt för att få en ide och slå till ibland. Samtidigt som jag kan gå och övertänka på andra grejer som jag kanske egentligen verkligen skulle behöva köpa. Därför vill jag detta år lägga mindre pengar på småskit och investera i grejer som verkligen är bra.
 
Rensa ur mitt hus - I lite samma anda som föregående punkt så har man ju en heldel saker som man inte använder och som bara blir liggande. Jag önskar börja i lådor och utrymmen och sakta men säkert rensa ut onödiga prylar som jag inte vill ha.
 
Mitt målblock för året som är ifrån Therese Lindgrens kollektion med Lagerhouse


Sista julklappen

Idag fick Freja äntligen öppna sin sista julklapp ( hon hade ju såklart ingen aning om att hon hade en sista kvar ) men jag ville inte ge henne den förrän vi va bättre och faktiskt kunde åka iväg. 
 
 
Det var ett årskort på Leos Lekland som hon älskar att vara på så mycket, men att betala varje gång man går dit blir dyrt samt att man drar sig från att åka dit då. Nu kan vi åka oftare och fortsätta att utvecklas där genom att lära sig nya grejer, anta nya utmaningar och bli modigare och modigare.
 
Det är otroligt vad Freja har utvecklats på Leos, både motorik och syn och att verkligen våga åka, klättra och springa och jag märker att hon nu lär sig hoppa och övar på att cykla. Otroligt bra ! 
 
 
 
Nu kan man verkligen inte påstå att vi va ensamma där idag då det var barn högt och lågt och några barn agerade verkligen inte bra vilket jag försökte snällt att säga. Men när man är 7 år och har noll respekt för vuxna och beter sig som ett litet svin på ett område som är för barn mellan 0-5 år så röt jag i ordentligt. Och när ungen i fråga kastade en hård kudde rakt på Freja så röt jag jävligt högt kan jag säga, DÅ fick jag en reaktion och han pep iväg. Fan att föräldrar inte kan vara mer aktiva och faktiskt lära sig barn hur man ska bete sig bland andra barn. Men vi träffade också otroligt snälla barn och föräldrar som vi lekte tillsammans med 


Happy new year

Vissa har haft ett magiskt bra år 2018, vissa lite mellanmjök och vissa har haft ett skitår. Jag har haft ett år av kämpande påväg tillbaka till normalt och att hitta " Sanna " igen, ett år av läkande kan man säga.
 
Jag har inga andra förhoppningar om 2019 än att det ska bli ett bättre år än 2018, jag har en rad olika planer som jag hoppas kunna genomföra under året och självklart så vill jag spendera året med Freja och se henne utvecklas. 
 
Vår nyårsafton som gick lite i feber och hostans tecken har ni i bilder här