Jag gillar bilder som skapar känslor och en historia

Mitt fotointresse vet många om och att jag ibland får med mig en kamera och en person som jag kan vara kreativ med. Vissa gånger blir det fina och vackra lite klassiska bilder och ibland blir det mer galet och kreativt och bilder som kanske direkt på plats inte säger så mycket, men när man ser dem på skärmen så händer det något. 
 
Jag gillar inte nödvändigtvis de bilder som blir mest " perfekta" , de som är klockrent fokus på rätt ställe och där personen är som allra vackrast. Jag dras till de bilder som skapar en känsla hos mig när jag ser dem och som sätter igång tankar hos mig för att skapa en historia om den jag ser på bilden. 
 
Denna bild på mig är en sån bild, listan på saker som är "fel" kan göras lång men bilden skapar en känsla när jag ser den och kanske kan man skapa en historia kring just den känslan.
 
 
 
Nu skulle jag väldigt gärna vilja höra vad ni får för känslor och om det skapas någon historia av just denna bild ? 


Kombinera nytta och nöje

Idag kör vi mot snygga fötter på jobbet, 
perfekt att kunna fräscha upp fötterna samtidigt som man sitter på kontoret och gör nytta =) 
 
 
 


Köket är klart !

 
Så jävla stolt och nöjd över resultatet ! 
 
Balken i taket har länge varit ett problem jag inte riktigt orkat ta tag i , den har varit grå och ett projekt jag inte visste hur jag skulle ta i hamn. Men med lite tips från familj och hjälp från dem så har jag nu färdigställt det och köket blev plötsligt färdigt. 
 
WOW !! 
 
Bara sådär så är köpet färdigt ifrån renovering och ombyggnationen och nu är jag pepp på att ta det vidare till alla de andra platserna som skall ordnas. Jag kommer att ta samma typ av lister till vardagsrummet då de va otroligt enkla och blev en snygg lösning. 
 
Dessutom så är jag så otroligt sugen på att göra om badrummet på övervåningen, men jag har svårt att bestämma mig för vad jag önskar för handfat och lösning. Det är bara handfatet och alla de skåp kring det som ska bytas. 
 
Så snälla har ni tips på bra handfat med bredskål, snygga lösningar med förvarning kring denna och bra spegel så tipsa mig gärna ! 


Badfredag

 
 
Idag vaknade vi med lätthet och någon av oss är otroligt förväntansfull. Jag bestämde mig tidigare i veckan för att ta ledigt några timmar från jobbet idag och åka till badhuset med Freja istället för att åka till förskolan.
Vi har aldrig varit på badhuset så jag kände att det verkligen var dags för det nu !
 
Freja har pratat om detta i flera dagar och jag hoppas att hon får lika kul som hennes förväntningar, men det tror jag. Vi brukar ha kul vart vi än kommer, med ett glatt sinne så hittar vi roliga grejer tillsammans även om det inte alltid blir vad vi har tänkt.
Jag som inte heller varit i badhuset sen de byggde om ( vilket är väldigt längesen nu ) har heller ingen aning om vad som väntar, men hoppas att det finns bra pool för lilla Freja att vara i. 
 
Nu är det en spänd väntan tills badhuset öppnar ;) 
 


Aug = höst & promenad

Vädret just nu är verkligen lurigt och växlande. ena sekunden är det fint väder med sol och i nästa så pissar det ner regn. Men ibland så har man tur och hinner ut på promenad mellan regnskurarna, dock blåste det ordentligt när jag och Ebba besökte hamnholmarna
 
 
 
 
Är det inte konstigt att hösten kom så otroligt fort iår ? När det blev augusti så blev det också en helt annan luft, en höstlust som är kall och murrig även om det är sol ibland. Det känns för tidigt enligt min åsikt att det ska bli höstkänsla i kroppen redan 1 aug, då kommer det att kännas så galet långt. Men jag håller verkligen tummarna för att det blir en fin höst i slutet av månaden och sept / okt 
 
 
 
 
 


Projekt i huset : Lilla trapprummet

Jag har några projekt att färdigställa partier i huset som bara blivit stående, några skador här och där som skall ordnas och några platser som skall målas. 
 
Nu har det stått så länge att jag samlat energi och kraft och framförallt lust till att ta tag i det, så sakta växer det fram och ofärdiga projekt kommer att bli färdiga vilket ger mycket mer lugn i själen, 
 
 
 
 
Så just nu är det lilla rummet på övervåningen som skall slutföras samt balken som går i köket. Dessa spacklas, slipas och målas vita. 


Från tung till lätt i huvudet

 
Eftermiddagen igår plågade mig totalt med huvudvärken från helvetet, jag fick inte det hela att gå ihop men eftersom jag har världens bästa dotter och hund så ordnade det sig.
Jag lyckades sälja in att vi skulle gosa och leka i sängen och lyssna på saga och Freja köpte det totalt. Därför fick jag lägga mig kl 19 och har legat i sängen och vilat och sovit och hängt till kl 07, vilka guldtjejer jag har !!!
 
12 timmars vila har gjort gott för huvudet ♥
 
Idag är en ny dag och en härlig fredag, jag hoppas att få riktigt mycket gjort i helgen. Jag har skrivit en lång att göra lista och ska försöka att beta av så många punkter jag bara kan medans Freja är hos sin pappa. 
 
 


Torsdag och äntligen sol

 
 
 
Det är sol idag, då måste man verkligen ut och njuta ! 
 
För andra gången denna vecka så kom jag ut på en morgonpromenad och jag känner mig lika nöjd med mig själv varje gång jag tar mig ut. Jag har lagt upp en plan för min motion nu under hösten och har en tanke om hur jag ska komma igång och vidhålla detta. Att ha planer är alltid skönt och sen får man se om de håller eller om det ändrar sig med tiden.
 
För övrigt när det gäller min hälsa och min sjukdom så har jag haft ytterligare ett möte med doktorn på kliniken som jag gick med i och vi har justerat medicinen och ska testa den i ett par månader. Känner mig hoppfull över att få ordning på detta och känner mig lite piggare och starkare än utgångsläget vilket är bra.


Startar 05:00

Vi startade vår lördag tidigt idag, igår tog vi kvällen vid 19 respektive 21 så jag slog upp ögonen 05 i morse och har morgonmyst och grejat sedan dess. Freja vaknade vid 7 och fick starta dagen med pannkaksfrukost då hon somnade ifrån pannkaksmyset igårkväll. 
 
Lars Winnerbäck har spelats hela morgonen och en härlig dusch har hunnit tas, regnet pissar utanför fönstret och jag valde att köra på min goa favorittröja. Det kommer bli en bra lördag ♥
 
 


Fredag och tankar om helgen

Jag har kommit fram till att jag klämmer in för mycket grejer vilket stressar mig och det gör att jag inte njuter av alla de saker jag hittar på och upplever. 
Därför drar jag nu i handbromsen och försöker att sänka tempot i min vardag igen, känna lugnet i jobbet, få rutiner efter sommaren, ut och gå och djupandas och sluta trycka in tusen aktiviteter varje dag.
 
Freja somnade tidigt igår och jag la mig på soffan och kollade ikapp serier som jag följer, la mig själv tidigt och känner mig mer utvilad idag än på mycket länge. Hade tänkt att Freja skulle fått vara hemma från förskolan idag men när jag frågade henne om hon ville gå imorse ( hade 1000 % redan tänkt att hon skulle svara nej ) så svarade hon att hon ville gå. Så självklart fick hon åka iväg och leka, men i övrigt så har jag noll planer på att åka någonstans idag, vill bara jobba undan så mycket jag kan och sen plocka och få ordning i huset.
 
Till min stora glädje så är det sol ute idag och det måste verkligen njutas av för jösses va det regnade igår och det ska regna hela helgen.
 
Imorgon ska vi gå på gratismatch på Löfbergs och se Färjestad spela mot något utländskt lag, tänkte det var ett bra tillfälle att testa om Freja tycker det är en härlig upplevelse.
 
 


Shopping i storstaden

 
 
 
Shoppingen i Sthlm gick i skönhetens tecken tillsammans med inslag av barnplagg inför nästa sommar samt lite till huset. Parfym från Byredo är något jag tänkt och drömt om länge så att nu äntligen unna mig det känns fantastiskt och jag är supernöjd ! 


Beautiful trauma worldtour 2019

Helgen som var spenderades i Sthlm med massa promenader, skratt, shopping, härligt häng och en magisk konsert. 
 
Det är 3:e gången jag ser Pink och hon imponerar på mig varje gång, det är magiskt vad hon kan utföra och sjunga samtidigt och vilken otrolig jävla show hon bjuder på .
 
 


Är hösten redan här eller är det bara en känsla av att vilja rensa ?

Vardagen kom som en överraskning i morse när klockan ringde. 
Det som i 4 veckor varit en vana att låta Freja sova så länge hon ville var nu slut och det var dags att få ordning på kvälls och morgonrutin igen. 
Jag ställer mig in på att det kommer att ta sin lilla tid att få ordning på det men första dagen har gått helt okej. 
 
Är det bara jag som har fått höstkänsla nu och som plötsligt börjat planera vad man ska göra i höst och vill höstrensa och städa ? 
 
Jag är ganska sugen på att komma igång och få ordning i huset på alla olika ställen och rensa upp, flytta ut saker som jag inte ska ha och har fått upp tyger för att dölja grejer jag inte vill ska synas. Skönt att få vila ögonen på ett tyg istället för massa stök ;)
 
Jag har driver av barnkläder som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med, vill sälja dem så ska testa det men annars får jag skänka bort dem till bättre behövande. Det är verkligen dags att ta tag i det !