Världens sötaste påsktjej

 
Påsken börjar nära sig sitt slut och "måndagen " kommer imorgon, fast ja...det är ju tisdag imorgon och veckan blir en kortvecka på gott och ont. Härligt att det snart är helg igen men jobbigt för att vi får färre arbetsdagar att utföra jobb på ;) Love my job ! haha
 
Freja ville ju såklart klä ut sig och är som alltid världens sötaste ♥
 
Påsken har varit lite blandat för min del med olika aktiviteter men noll påskmat, jag har istället haft egentid, målat hus, lekt med Freja, ätit på Pinchos och kollat ganska många Game Of Thrones-avsnitt. 
Det tog mig ett par avsnitt att vänja mig vid våldet och inställningarna som de hade i serien men nu börjar man bli " van " och känna stressen över deras värderingar. Nu fokuserar jag bara på krigsstrategierna och spelet som utförs. 
 
 


Rosa Adidas set till Freja

 
Hur sött är inte detta kit från Adidas ?
Jag kunde inte låta bli att köpa det till Freja när jag såg det på Stadiums hemsida, men nu har jag blivit så mycket bättre på att kolla vilka affärer som är kopplade till Bonusway så köpet blev istället direkt från Adidas egna sida så jag fick lite bonus av mitt köp, grymt bra ! 
 
Har ni inte redan börjat med Bonusway så kan jag verkligen rekommendera det, inget sponsrat utan bara ett tips fråm mig till er ! 
 


Shadow

 
 
 
Spenderar långfredagen med att måla en andra omgång av huset. Alla bräder är ju målade innan de sattes upp och nu är det dags för att måla dem för en andra gång. Jag kör nu allt som jag kan nå ifrån markhöjd och även de som jag når när jag står på taket.
 
På tal om taket så fick jag känna på en stress jag aldrig känt förut och det var när jag stod på just taket och missade att den höjd jag stod på tog slut. Klev ett steg i sidan och under en hundrdel så trodde jag att jag föll ner från taket. Såklart skrapade jag bara upp ena sidan på benet av takkanten som var innan foten landade på taket och fingrarna på väggen som krampalktigt försökte hitta något att hålla sig kvar med. Allt gick ju bra men helvete vad rädd jag blev och vad otroligt medveten jag blev om att jag är helt ensam och att ingen skulle hitta mig här på många många timmar. Läskigt som f a n ! 
 
Idag när Freja är hos sin pappa så försöker jag att blanda nytta med nöje och både få saker gjorda som jag både måste göra och saker som jag vill göra. Några av grejerna är : 
 
* Tvätta däck
* Ställa iordning på altanen för sommaren 
* Måla 
* Kolla in Game of Thrones ( ja jag vet att jag är 1000 år efter alla )
* Städa i huset 
* Spela in någon låt om jag får feeling ( Kom gärna med förslag )
* Bara njuta av lugn och fågelsång
* Ut och gå promenad 
 
Jag är så glad att jag har Ebba här hemma när F är borta, på så sätt så blir det aldrig riktigt tomt eller helt ensamt. Jag är så otroligt glad för båda mina tjejer ♥
 


Vardagshack för mobilen

Jag vill bara dela med mig av ett tips som jag fick till mig häromdagen. 
Jag har på sistone blivit väldigt noga med att ha skärmskydd på min mobil då den tenderar att lätt bli repig av min hantering. Dessutom så har jag vid tappolyckor upptäckt att skyddet spricker men skärmen har klarat sig. 
 
Av någon anledning så har jag köpt skydd på Kjell & Company då det varit god service där och de har hjälpt mig att montera det varje gång. Det är mitt första tips, att be dem om hjälp ! För blir det något smuts mellan skyddet och mobilen och det måste göras om så är det de som gör om det och inte du som behöver köpa ytterligare ett ;) 
 
Sen fick jag höra att om man är medlem hos dem och de kan se ens tidigare kvitton så får man 50 % på de andra skyddet man köper. Alltså, har du kvar kvittot eller att de kan se det tidigare kvittot så får du skydd nr 2 för halva priset. Tips Tips !! 
 
 


En måndag i solen

Alltså vår eftermiddag idag har varit helt otrolig ! 
Efter att jag hämtade Freja på förskolan så har vi spenderat hela eftermiddagen med att spela fotboll på altanen, sopa och kratta, montera utemöbler och hälsat på våra goa grannar. Jag blir så lycklig av att spendera dagarna ute och känna att det är sol och lite värme och hopp om sommaren.
 
 


Kvartalsrapport gällande mina mål 2019

Nu har ju 3 månader passerat på år 2019 och jag hade några mål med detta år som jag skrev ner i januari. Nu är det dags att titta på vad som hänt och vad som inte hänt för att skaffa koll på läget. Här är de mål jag skrev ner i detta inlägg:
 
 
 
 
Gå ner X antal kilon - Nej det har inte hänt. Tyvärr så har jag inte rört mig ett kilo ner, vilket är otroligt jobbigt och frustrerande men skam den som ger sig.
 
Lägga mindre pengar på mat - Här är en punkt jag väldigt aktivit har jobbat med under de månader som gått. Jag har verkligen tänkt på att lägga mindre pengar, inte köpa mat varje gång lusten faller på och blivit mycket bättre på att laga matlådor som jag sedan kan äta hela veckan.
 
Lära mig mer om min hälsa - Min kunskap har inte gått så mycket framåt på denna front, men jag gjorde ett hälsotest hos Werlabs för att se mina nivåer i kroppen genom ett blodprov. Det gav mig lite mer kunskap än vad jag hade innan. 
 
Fixa kvarvarande grejer i huset från renoveringen - Detta ska jag vara helt ärlig och säga att det har stått ganska still. Lusten att göra något har inte funnits, men planerna i huvudet har inte stannat av. Nu har jag tagit tag i att boka in sånt jag behöver hjälp med och så tänkte jag ägna min tid utan Freja i påsk till att måla allt jag kan måla utan ställning. Är det bra väder i påsk så blir det ute och är det dåligt väder så blir det att göra saker inne. Jag hoppas att det sätter igång en bra trend.
 
Tatuera ögonbrynen - Jag har inte bokat någon tid för tatuering och det hänger ihop med att jag inte gått ner i vikt ( det är ju ett mål som hänger ihop med det så det ska funka som sporre ) men jag har vet precis vem jag ska boka tid hos när det väl är dags. Det blir hos denna duktiga tjej som jag kommer att boka min tid, Malikas Beauty Studio.
 
Lära mig redigera - Jag började en kurs i redigering men kände att jag inte hade tiden och fick hoppa av. Sen har jag inte tagit tag i det heller, men kanske kan jag starta med det snart. Eller så  får det bli ett projekt till hösten.
 
Konsumera mindre - Detta mål tycker jag verkligen att jag har tagit på stort allvar, jag har inte köpt alls så mycket saker som jag brukar och jag har börjat tänka till när jag ska köpa grejer om det bara är en blixtkärlek eller om jag verkligen vill eller behöver detta. Men självklart så ska jag fortsätta att jobba på denna punkt resten av året och förhoppningsvis resten av livet. Stundtals så har jag varit en ekorre och samlat på mig grejer ifall jag inte har råd att köpa senare. Men nu måste jag kunna känna mig trygg och prioritera bättre.
 
Rensa ur mitt hus - Loppisen jag var på för 2 veckor sedan var ett aktivt beslut på denna punkt. Jag har inte gjort något storrensning än men passar på att slänga eller ge bort saker när jag hittar dem i vardagslivet. Kläder som är försmå för Frejs kan jag ge bort till någon som behöver den och jag har redan åkt till tippen ett par vändor detta år. Det är en grej som lär fortsätta hela året. 
 
 Min "grej " inom mat just nu, rotfrukter och lax i citronsås


Från partyplaner till hemmaplan

Vissa dagar blir inte som man tänkt sig, igår fick Freja bli hämtad då hon inte mådde bra på förskolan och den middag och hockeykväll som var tänkt blev något helt annat. Freja mådde riktigt dåligt så vi kunde inte vara kvar och hockeyn som jag tittade på hemma istället gick också skit. 
 
Trots ordentliga förberedelser och ett stort hopp om att natten skulle gå smidigt så gjorde den inte det och Freja har inte blivit bättre. Det gör så ont i mitt hjärta att se henne så sjuk och sliten och nu när hon är så stor så är hon även medveten om att hon är sjuk och blir ledsen för att hon är det. Men vi hoppas att hon kan vila sig i form nu under helgen och kliva starkare ut under nästa vecka istället.
 
Jag har fullt upp med hussysslor idag och tvättmaskinen och torktumlaren går på högvarv ( jag vill verkligen aldrig leva utan torktumlare ) vilket är skönt när allt blir rent och luktar gott. Vad man än har för sjukdom så tycker jag det luktar och den sprider sig över hela huset så städning står på listan hela dagen för att jaga ut sjukdom och lukten av den ♥
 
Så från härlig grillmiddag och hockey och barnkalas som va planerat denna helg så blir kvar på våran gård. Men orden som kommer ur Frejas mun ibland " Mamma, du är bäst " gör att man orkar lite till och jag kommer orka så länge det behövs. 
 
 


Tiden rusar och planeringen pågår med huset

 
Tänk att det imorgon är en vecka sedan jag stod där på Kosta och hade det gött i mina tofflor
 
Denna vecka har varit galen på jobbet och mina dagar har sprungit fram. Kan inte fatta att det redan är fredag imorgon, även om jag såklart inte har något emot det ;) Men det där att tiden går så fort är ett litet stressmoment för mig. Jag får panik på att Freja växer så fort och jag är rädd att jag inte hinner med. Dock brukar jag tänka så ofta jag kan på att jag har ett unikt läge och möjlighet att träffa mitt barn så mycket mer än vad andra har möjlighet till. Att vara ensamstående och ha mitt barn 90 % av tiden samt ha ett jobb som gör att hon inte behöver vara på förskolan så länge om dagarna är en lyx. Jag älskar att få spendera mitt liv med henne och se alla hennes steg i livet ♥
 
I helgen så är det mys, grill och hockey som gäller på fredagen och sedan är helgen obokad och helt öppen. Sova ut på morgonen vore en dröm ;) heheh Vi får se om Freja kan gå med på det. 
 
Jag kommer att börja planera de saker som skall göras med huset, skriva upp på lista de grejer som skall göras och få fram en ordning. Planen är att börja måla nu i påsk och verkligen kunna pricka av och se till att saker blir klara helt och hållet. För med hus kommer det alltid nya grejer och nya saker som är tvunget och som man vill göra. Så denna " upprustning " av huset måste betas av nu när jag orkar. 


BEVERLY HILLS JUMPSUIT OFF WHITE

Nu va det ju ett bra tag sedan som onepiece va " hett" och jag har inte varken tittat eller sett så mycket ang dessa plagg på länge. 
Men när denna dök upp i mitt flöde så blev jag faktiskt lite sugen på att köpa en ;)
 
Dessa blad är ju verkligen min " grej " just nu och jag gillar allt som har dessa på sig ( lättköpt tydligen ) så den hade varit lite mysigt att ha på sig i sommar ;)
 
 
 


Dagens podd-tips

 
Starkt tips om att gå in HÄR och lyssna på detta avsnitt och reflektera lite över hur man använder sina sociala medier och att man är okej med att facebook sparar så mycket som de gör. Bara så man är införstådd i hur det funkar och att man är fine med det ♠
( Ja jag tycker ju man ska lyssna på alla då podden är min favorit )


Golden hour

 
 
 
 
Ett foto jag knäppte på stan i helgen med mobilen, vilken redigeringen gillar ni bäst ? 


Snooze-o-saurus

 
Älskar min tshirt idag och känner verkligen med den texten
 
Dock måste jag säga att dagen idag har varit bra och jag har fullt upp på jobbet men ändå varit effektiv och fått mycket gjort. Dock har jag inte rest mig ur stolen på hela dagen och lunchen har jag hoppat över så det är ju knappast så bra. Men men vissa dagar är sånna och det får bara vara så, jag är så glad för mitt jobb att det inte känns som något problem att de vissa dagar är överfullt. 
 
Solen lyser ute idag och när Freja kommer hem så ska vi ut och cykla tänkte jag, iallafall försöka spendera eftermiddagen utomhus och bara njuta av våren.
 
Min lust och vilja att pyssla med huset börjar komma tillbaka nu igen och det är dags att börja tänka på att faktiskt färdigställa saker och ting från förra året. Kanske blir det att ägna påsken åt att måla de jag kan på huset och försöka att verkligen få gjort de där som ska göras både ute och inne. Känns trist att spara det tills högsommar, då vill man säkert göra annat . 


Necessär från Björn Borg

När jag var i Kosta Boda så hade de en hel rad olika outlets där, såklart massa inom glas men även kläder, väskor och leksaker. Jag som hade lite tid över innan jag åkte hem tog mig en tur till affärerna och kollade in vad som fanns. Det blev inte massa fynd gjorda men några saker köpte jag och bland dessa så är denna necessär från Björn Borg som jag blev blixtkär i.
 
Nu när det är våren och man vill få in mer ljus i livet så dras jag till ljus och mycket färg vilket stämnde in på denna perfekt. 
Älskar förvaring ;) Och speciellt nu när det blir resor ganska ofta så är det bra med en bra och härlig förvaring för sina toalettgrejer, nöjd nöjd nöjd ! 
 
 


Förmiddag på Spa

Tidigare i veckan så tog jag mig en tur neråt i landet på en snabbvisit. 
 
Det blev en tur till Kalmar för att spendera eftermiddagen där nere och precis bara hinna besöka Sara och fixa fransarna och sen äta lite mat och sova innan det var dags att åka mot Kosta Boda.
Jobbet spenderade en förmiddag på Kosta Boda Spa tillsammans med några vi samarbetar med och vi hann både äta fantastisk frukost, bada och lunch. 
 
 
 
 
Det var min första gång där och vilken otroligt vacker miljö med all glaskonst både på väggar och i golvet i poolen, otroligt häftigt ! 
 
 
 


Loppis, fika , hockey och fest = toppenlördag !

Sikken jäkla lördag hörrni !
 
Startade dagen med att sova så länge jag hade lust ( lögn, blev väckt av Ebba som ville ut, men fick iallafall sova till halv 8 ) och sen slappa på soffan innan det svirades om det va dags att ge sig iväg. 
 
Idag stod det barnloppis på schemat och mötte upp några vänner där för lite shopping. Fyndade lite bra kläder till Freja samt en leksak så jag är mycket nöjd ! Tror att hon kommer bli lite extra nöjd när hon får se en av tröjorna som det är Paw Patrol på ( hennes stora intresse just nu ) så det kommer bli succe anar jag.
 
Efter det blev det lite fikahäng och samtal innan jag begav mig hemåt där jag nu är. Här skall det kollas på hockey, provas nytt torrschampo och fixas iordning då jag ska möta upp några vänner ute idag för lite mat och dans.
 
 


Nike Air Max 97

Även om jag inte köpt skor till mig själv på säkert ett år så är min kärlek till skor bestående, jag gillar att surfa runt och titta på vad det finns för olika och drömma lite om nya och gamla modeller i härliga färger. 
 
En stor favorit hos mig sedan länge är Nike, jag har haft nikeskor i många många år och är supernöjd. Nu "sprang " jag på dessa otroligt coola skorna och kände jag var tvungen att tipsa er om dessa. Hur snyggt vore det inte att komma och gå med dessa på stan ;) Älskar när det är lite udda
 
 
Finns att köpa HÄR för er som önskar =)


Peppig tisdag

 
God dagens ! 
 
Här lyser flitens lampa på jobbet och solen lyser ute, önskar verkligen att jag ska ha tid att ge mig ut på en promenad och får kanske slå till på efter mitt lunchmöte strax.
Solen gör mig så otroligt peppig och ger så mycket mer energi när man får njuta av den så det gäller att få så mycket ljus som möjligt. Jag älskar verkligen att våren är här och att vi förhoppningsvis har en bra sommar att se fram emot.
 
Hur är er tisdag ? 


En stark star på veckan och 1 april

 
Jag va helt slut efter förra veckan ! 
Igår när jag la Freja så somnade jag själv kl 21 och vaknade upp 01 och insåg att jag hade somnat och fick gå ner och släcka ner i huset. De va inte igår som jag somnade så tidigt och sen sov vi till 07. Helt otroligt men väldigt välbehövligt antagligen och denna vecka är lite lugnare. 
 
Starten idag blev av fullfräs också med lite fix på förskolan, besikta om bilen ( som nu gick igenom ) och fullt ös på jobbet samtidigt. Men jag lyckades klämma in lite stallfix och massa inbokningar så jag är jävligt nöjd.
 
Början av denna veckan kommer att gå till att städa upp i huset efter en veckas kalasande och att fortsätta rensa och lämna på återvinning. Nu när man fått upp farten så är det bara att fortsätta och köra på .