Nystart

Jag har fått tillbaka suget på att blogga igen men kommer kanske ha en mer personlig inriktning igen än vad som varit de senaste åren . 
 
Så vem är jag då ?!
 
Sanna heter jag och är i skrivande stund 33 år och ensamstående mamma boende i ett hus på landet med mina tjejer Ebba och Freja. 
 
(null)
Vårt hus på landet 
 
Ebba är världens bästa lilla hund bestående av en go blandning på chihuahua och papillon. Jag har döpt hennes ras till chipap 😉 Hon är 9 år och världens bästa vän i glädje och sorg. Hon älskar korv och lyssnar på kommando när hon känner för det men kan aldrig motstå när man lockar med ordet godis. 
 
 
 
Freja är en magisk isprinsessa med stark vilja och ett bubblande glatt humör. Hon är så mycket klokare än vad hennes 2,5 års livserfarenhet säger, fick innan hon föddes höra att jag skulle få en gammal själ som fötts på nytt och vem vet. Hon är min största inspiration i livet och jag känner mig så hedrad av att få dela och uppleva livet och äventyren tillsammans med henne. Hon älskar  att kolla på apan Nicke orden bubblar ut i munnen på löpande band.  Vi har tagit beslutet att inte publicera bilder på Frejsans ansikte på nätet så därför kommer hon inte visas så mycket här på bloggen, iaf inte nu när hon är liten. 
 
 
 
 
Jag har upplevt för mig en livskris i livet som varit kämpig nu i ca 3 år men jag känner att jag börjar komma ut på andra sidan . Jag hittar sakta tillbaka till den Sanna jag var förut och kombinerar det med min nya livssituation. Jag älskar musik, gå på konserter, spela in musik, fota och umgås med vänner. Jag har en grej för märkesväskor, skönhetsprodukter och att samla steg varje dag för att nå upp till mitt mål på 10 000 om dagen. 
Förut jobbade jag som administrativ assistent på sjukhuset men sa upp mig i somras och har nu ett fantastisk jobb som koordinator på Besiktningsbolaget Sydost AB och kontoret hemma. Jag är så nöjd och känner mig stark i min livssituation för första gången på mycket länge. 
 
 


8-9 sept

Hallo ! 
 
Måndag är här igen och där jag bor så pissar regnet ner, men det gör mig inget just idag då jag har massor att göra inomhus och på jobbet. Det är lite mörkt i huset när värdret är mörkt men det motar man levande ljus ;)
 
Helgen som varit har vart full med aktiviteter ! 
Sjöng på bröllop i lördags och var sedan på släktkalas på kvällen, hade planer på att få MASSOR av grejer gjorda i huset men var så galet trött på förmiddagen så jag satt bara i soffan innan jag var tvungen att ge mig iväg för bröllop ;) 
 
I går söndag så fick jag mer fart i baken och hann både tvätta, rensa och pyssla med olika saker som jag velat få gjort länge i form av städning av tex ugn och sånt. " Lagade" lillstugetaket med att byta några trasiga pannor mot nya bara för att skydda lite innan jag måste byta hela taket , röstade och så kördes det lite hemmaspa med ansiktsmask och på eftermiddagen så firades detta med tacos och min söta lilla hjälpreda var såklart superduktig !
 
 


Fredagspepp !

Vissa dagar går så otroligt mycket lättare än andra. Idag kom jag upp i god tid, kände för att sminka mig och Freja vaknade upp på bra humör till musiken jag spelade i form av Nancy Sinatra 😊
 
Idag har jag valt att packa ihop mina grejer och sätta mig på Espressohouse mitt i stan för att se lite folk. Har en lunchdate sen med Therese och middagsdate med Malin, ja ni hör ju vilken galet härligt dag tillsammans med att det är sol 😉
 
 
 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
 
 
 
 


Hur får man en bra rutin ?

 
 
Är det bara jag som har så galet svårt för att komma ihåg att ta medicin ? 
Jag har behövt gå på medicin i ganska många år nu och ändå så får jag inte till en bra rutin för att komma ihåg att ta den, men på sistone då jag i småpanik över katastrofkvalitet på håret har börjat äta vitaminer så har det förbättrats.
 
Nu börjar jag få en bra rutin på att fylla på min dosa varje söndag och fördela alla tabletter inför veckan och sedan ta min medicin, hårvitamin och magförbättrande tabletter på morgonen och sedan magförbättrande tabletter på kvällen. Det sitter inte i rutin varje dag men förbättrar verkligen mina chanser att komma ihåg dem.
 
Hur gör ni för att komma ihåg medicin eller vitaminer ?