I blaskkaos

Det är att överdriva att säga att det är snökaos men det är bra blaskigt på vägarna idag och jag som har sommardäck kvar på ska nog undvika att ge mig ut i onödan känner jag. Därför sitter jag med denna utsikt just nu och jobbar då jag väntar på att affärerna skall öppna så jag kan köpa vinterskor till busungen F.
 
 


kära måndag och helgen

 
God dag ! 
 
Nu är måndag här igen och det känns helt okej efter en bra helg. 
Fredagen var lugn och hölls hemma med mys, lördag lite fix och sen middag och dans på kvällen och med minimal sömn så gav jag mig iväg och städade på förskolan tillsammans med massa andra föräldrar. Efter det var det middag hos familjen och sen födelsedagsfika innan kvällssysslor som alltid görs på söndagar för att förbereda ny vecka. 
 
En mindre skoj händelse var att jag kände mig lite rädd och osäker när jag skulle gå mellan krogen och mn bil, utan att behöva dra hela historen så hann jag bara några meter från krogen innan det kom fram en kille som på ett trevligt sätt ställde frågor och ville ses, det som gjorde det lite obehandligt var att jag va själv och att han säger att han hade väntat ut mig när jag skulle komma ut. Men han var dock trevlig, dock var nästa kille som kom fram inte lika trevligt. Jag gick bara några meter till så kom nästa halvspringade från kroggatan med luva uppdragen och på ett obehagligt sätt ställde tusen frågor om varför han inte fick följa med mig hem. Så otroligt påstidig att jag kände mig trängd och inte vågade gå till bilen själv då jag var rädd att han inte skulle lämna mig ifred.  Jag löste sitatuionen genom att utsätta mig för en annan risk som jag med magkänsla bedömde var mindre än den som jag hade framför mig genom att be en annan person följa mig en bit till bilen, vilket gick jättebra. Men fan att man ska behöva känna oro för att gå själv några meter eller att folk inte bara kan ta ett nej.
 
Dock är denna händelse inget som lägger någon svärta på min helg för den va superbra ändå, men jag fick mig en tankeställare och kommer att tänka smartare nästa gång med lösningar redan från början för att inte hamna där igen. 
 
Denna vecka är det jobb och husfix på schemat innan jag ska ha tjejmiddag på fredag, tips på goa grejer att äta mottages gladeligen ;) 


Årets adventskalender ♥

Jag måste tipsa om en kalender som min fina vän Rebecka har gjort, hon jobbar på Kicks och har satt ihop denna magiska kalender som ger dig en liten present hela december . In och köp !! 
 
 
 
 


Fantastiska konserter inbokade

Jag har verkligen fått blodad tand för att gå på konserter igen, älskade att göra det förr och så har det helt kommit av sig ett par år. Men nu känner jag att jag är igång igen och gillar att köpa biljetter till olika konserter och ha något att se fram emot.
 
Nu till sommaren så är två stora konserter inbokade, det är en artist och ett band som jag sett tidigare men fick feeling och vill gå igen med golden C-biljetter så att man kommer så nära som möjligt =) 
 
 
Det kommer bli fett som fan ! Någon mer som ska dit ? 


My Saturday

Hoppas ni alla har en underbar helg ! 
 
Idag började jag ganska tung i sinnet men känner att jag avslutar mycket bättre vilket känns skönt när det snart är dags att gå och lägga sig. 
 
Vaknade av att Ebba ville gå ut och la mig istället på soffan för att chilla innan jag tog mig i kragen och åkte till bygghandeln och inhandlade sånt som behövs till mitt hus. 
 
 
 
Träffade på en gammal bekant som jag inte sett på många herrans år och pratade lite, otroligt härligt att träffa en sån varm människa.
 
Sen bar det av ut på promenad tillsammans med Ebba på Bergviksudden
 
 
 
Sen blev det bergviks och Ikea häng med lite julshopping ( tidigt? yes jag vet, men sen när man ska ha julgrejer så kommer allt man vill ha vara slut så det är likabra att köra nu ) 
 
Kvällen har jag ägnat åt hockey, " Så mycket bättre " och att rensa en liten del av min garderob. Jag har så sjukt jävla mycket kläder och det kväver mig just nu så jag måste rensa ut, förhoppningsvis sälja en del annars så får jag skänka bort det. 
 
 
 
 
Nu är det hög tid att runda av dagen och ladda för en härlig söndag ♥ God natt ! 
 
 


Sugarbearhair vitamins

När man får dålig kvalitet på håret eller när håret går av som i mitt fall så får man lätt panik och börjar söka efter bra grejer för håret som stärker och som förbättrar kvaliten. 
 
Jag har börjat med en rad olika grejer som att ha Olaplex schampo och balsam men även börjat med vitaminer som ska vara bra för håret. En grej som jag testar nu , började för ett tag sedan är Sugar bear hair som är en vitamin som skall hjälpa hårets kvalitet och få håret att växa lite extra. Om det funkar ?? Ja det återstår att se !
 
Jag köpte mina burkar på frisörsalongen Intermezzo i Kalmar där min syster jobbar med fransar, men de går självklart att beställa på nätet om man vill prova. En burk innehåller va 60 björnar så den räcker i ca 2 månader, jag valde att köpa två för att ge det en ärlig chans att se om det blir någon förändring.
En liten björn om dagen skall man äta och de smakar gott, till skillnad från andra vitaminer som man plågar i sig så är dessa riktigt goda och jag har inga problem att äta en om dagen.
 
 
Jag har tagit två före bilder för att ha att jämföra med sedan när brukarna är uppätna, självklart så kommer ju håret att ha växt lite av sig självt men det får man ta med i beräkningen när man ser om det blivit något resultat.
 
 
 
 


Liten börjar bli stor

Tänk va tiden går och vad hon utvecklas min lilla kärlek. 
För varje dag som går så lär hon sig nya saker och observerar nya grejer som hon sedan gärna berättar om eller tar efter. 
 
Tänk här fångade jag henne med både tofs ( som är ett hel-ete att få henne att ha ) och med ryggsäck som är nya grejen att man ska packa och ha med sig. 
 
Idag ska vi för första gången på på knattebio, håll tummarna för att det blir en bra upplevelse  !
 
 


Fotokurs hos Smallpig.art

Jag har investerat i mig och mitt intresse för foto.
 
Min livskris har gjort att jag knappt rört kameran på 2 år men jag vill nu börja plocka upp den igen och bli kreativ då jag vet att jag mår bättre av det. Iallafall så gjorde jag det förr och jag vill se om det fortfarande gäller. 
 
I helgen så var jag på fotokurs på Ekerö i Sthlm där Anna har sin studio och tillsammans med ett gäng med kvinnor så pratade vi teknik, känslor, sagor och bilder. En inspirerande dag med massa klick, god mat och skratt.
 
Vi fick också njuta av fin styling och vackra ting som man kan blanda in i sina foton för att skapa stämningar, något som jag är inte alls är bra på så jag fick massa inspiration av det. 
 
För mig som på sistone haft väldigt svårt för att göra saker som känns obekvämt så var det ett stort steg även om jag blev helt slut och fortfarande känner av " baksmällan " av energin som förbrukades.
 
 
Tack Anna ( Smallpig.art ) för härlig kurs & Malin ( poppyphotography ) för fantastisk mat och styling ♥
 


En kväll i min smak

 
Det är mycket prat om padda och att titta på grejer på tv eller padda från den lilla just nu, ibland är det skönt att man kan låta henne titta för att jag måste göra något men när det börjar bli tjat om det så pallar jag inte. Vill inte att det ska vara det hon pratar om när hon vaknar, när hon kommer hem från förskolan och när hon ska somna. 
 
Så jag kände nu att det får vara nog ! 
 
Paddan är trasig och alla barnprogram är trasiga i vårt hus för tillfället och istället så blev det en ritkväll, lek med dockan och vagnen och gos istället. Så otroligt mycket bättre och mer givande än att hon ska titta padda och jag telefonen. Så bort med min telefon och paddan får vara " trasig " ett tag till, iallafall tills hon slutar fråga efter den.
 
 
Jag försökte skapa ett bingo-spel till henne som vi kan göra efter helgn när vi går ut i trädgården, mina ritkunskaper är verkligen otroligt dåliga men jag tror hon kanske fattar ändå ;) Hon är smart min lilla tjej ♥
 
 


För att må bra

Sedan jag köpte min klocka som räknar steg så har min motivation till att gå ut och gå verkligen fått en pusch framåt, mitt mål om 10.000 steg om dagen gör att jag ger mig ut på promenad så ofta jag kan.
 
En rutin jag försöker ha är att kliva upp på morgonen, jobba, åka till förskolan och sedan gå ut och gå. På så sätt så har jag en timme där som jag kan gå där det är lite lugnare på jobbet och sedan kan jag köra hårt resten av dagen. 
 
Mitt sinne är skarpare och min kropp mår mycket bättre när jag får min timme av promenad + att min mage har krånglat otroligt lite sedan jag började med detta. 
 
I morse så fick jag magisk utsikt på promenaden ♥
 
 


Uppsägningstiden är ute och nytt kapitel

En stor uppslutning kring mitt " starta om " - inlägg, va kul =) 
Det känns som att det är många som saknat bloggandet och det är ju alltid härligt att känna, jag gör ett försök och så får vi se hur mycket jag hinner och hur kul jag tycker att det är. 
 
Idag är jag bara anställd på Besiktningsbolaget och min uppsägningstid från sjukhuset är nu över. Både tjänstledigheten och uppsägningen gick ut sista september och idag är det 1 oktober vilket innebär att jag nu kan börja ett nytt kapitel på riktigt.
 
Helt ärligt så känns det skönt att ha ett jobb att fokusera på och att kunna rensa upp bland kontakterna och ställen som man har förpliktelser på. Precis som att det är skönt att rensa bland sin ekonomi, vad man har i bokhyllan eller i garderoben så är det skönt att rensa ut bland jobben =) 
 
 
Att jag inte hört något ifrån min gamla jobb känns ju såklart kanske inte så skoj, men det är inget jag kan påverka och försöker därför inte heller att lägga så mycket energi på det. Blicken och fokuset är riktat uppåt och framåt och jag är mer än glad och tacksam för att jag har fått denna chans att kunna ha mitt liv på det vis jag har nu.