Back in bag-game

Från att varit besatt av väskor till att tappa intresset nästan helt ( förutom vissa verkligen väl utvalda ) så börjar nu mitt intresse stiga upp igen. Min plånbok gillar inte det men tur är så drömmer jag mest bara. 
 
Den senaste lilla kärleken jag hittade och som känns otroligt " jag " är denna från Stella Mccartney som jag hittade på Farfetch. En underbar sida om man gillar snygga märkesgrejer och då framförallt väskor ;) 
 
 
En svart öppen väska, med silverdetaljer och silvriga runda hål som släpper ut lite färg från insidan av väskan, like it ! Det enda är själva priset som gör att jag fortsätter drömma, annars hade den varit min från sekund 1 ;) 


Frost + Föreläsning + Fantastiskt god mat & mys

Min onsdag var riktigt härlig ! 
 
Morgonen startade med frost och riktigt mulet mysigt väder, sen for jag på en föreläsning av Alexander Pärleros som var väldigt inspirerande och som gav många handfasta tips på hur man kan förändra sina tankar och sitt liv för att nå sitt mål.
 
Sen unnande jag mig en galet god kyckling wok till lunch och körde hårt på jobbet tills det äntligen var dags att åka till förskolan för att både hämta Freja men också för att mysbaka. På förskolan så fick vi baka pepparkakor och Freja var så otroligt glad över detta, hon härjade med degen och la upp sina fina kakor på plåten innan vi fikade tillsammans med de andra barnen och föräldrarna. Supermys ! 
 
 
 


Kendall + Kylie bag

 
Fick syn på denna otroligt fina lilla väska från Kendall + Kylie som finns att köpa på Wassens. 
Den är helt min stil med det svarta, med mönstret och de snygga silvriga detaljerna. 
 
Just nu så är det 50 % på just denna väska och rabatter på alla produkter från samma märke. 
Ett tips bara ;) Här på Wassens


04:30

När klockan var 04:30 så slog jag upp mina små blå idag, hemskt kan vissa tycka och kanske lite jag också. Men eftersom jag la mig kl 21 så är det kanske inte superkonstigt, jag tycker det är lite svårt att lägga Freja, halvt somna till ( som man gör ) och sen ladda om och gå upp igen. Så jag testade helt enkelt att lägga mig när hon hade somnat och då startar man tidigare nästa dag helt enkelt ;)
 
Jag har hunnit en hel del nu på morgon/nattkvisten, och känner mig mer och mer taggad på att fixa med ljusslingor och göra julmysfint i huset. Helt ärligt så är det första gången på väldigt många år som jag känner mig taggad på att faktiskt fixa julstämnin i huset. Har inte brytt mig om det på många många år av olika anledningar. Men nu är jag pepp och ska se vad jag har i mina gömmor som man kan plocka fram och vad som måste inhandlas.
 
Kylan är garanterat här iallafall, sprang ut och stoppade i motorvärmaren och såg det fina frostiga gräset
 
 
 
Mmm som sagt, det kändes inte helt varmt ute ;) 
 
Tyckte det stod att det ska snöa lite om någon dag oxå, spännande =) Freja blir så galet glad när hon får se snö så jag är glad för hennes skull + att det blir mycket ljusare ute om det är lite snö på marken.
 
Nä om man ska ta tag i denna tisdag nu då, let go ! 
 
God morgon på er allihop ! 


Är det dags för julpynt nu ?

Nu när min födelsedag har varit och det faktiskt är lite kallt ute och att jag har en i mitt hus som uppskattar pyssel och mys så börjar jag bli sugen på att börja julpynta.
 
När kan man börja ? 
Såg denna artikel om att man gjort en stude på att man blir lyckligare av att börja pynta tidigt, och inte säger man emot forskning ;) heheh så man kanske ska köra redan nu ? 
 
Fick en söt liten gran av en vän i födelsedagspresent och den väckte lusten att faktiskt plocka fram lite slingor och pynt. 
 
Ärsch va fasen, jag kör bara ! 
 


En helg i Sthlm

Efter lång tid av smusslande så kom äntligen helgen där vi fick överraska vår vän Rebecka som just nu upplever massa härliga grejer i livet och som har fyllt år. 
 
En kanonhelg i storstan med hotellmys , paket till Freja, häng på stan, överraskning och middag för Rebecka , game shows och familjehäng. Underbart ! 
Det är magiskt att se Freja när man är på nya ställen och gör nya saker, det är då man verkligen fattar hur stor hon börjar bli och att hon tycker det är så spännande med äventyr. Säger man bara ordet äventyr så är hon liksom nyfiken och direkt på att hitta på något, älskar att jag fått en person i livet som jag kan dela alla äventyr med.
 
Överraskningen för Rebecka blev så galet bra då hon inte anade någonting och att ett helt gäng av hennes vänner kunde komma och springa på henne på stan och sedan ha tjejhäng resten av kvällen, otroligt kul ! Har varit väldigt nervös över att man ska råka försäga sig eller något sånt ;)
 
 


Plockat rakt ur livet, mys och B-js

Idag är F hemma från förskolan då hon är lite småsnorig och har varit till och från länge så jag tänkte hon kunde vara hemma och bli frisk någongång. Igår hade vi en supermysig dag tillsammans och idag skulle inte bli något undantag ;) 
 
Att hon inte skulle iväg innebar ju att vi kunde sova lite längre och det är ju det man drömmer om denna årstid, vad händer då ? 
 
Jo jag vaknar strax innan 05 och kan inte somna om, försöker somna om i 1 timme men ger sen upp och går ner och myser på soffan med täcke, frukost och " Jägarna " på Cmore.
Väldigt härligt ! 
 
Klipp till nu kl 10:
 
F är vaken, kollar barnprogram och kommer in till mig på kontoret och har tagit av sig blöjan för att hon kissat i den. Perfekt tänkte jag, då kan vi träna på att vara utan blöja och ställer fram en potta och återgår till jobbet.
 
1 Minut senare kommer hon tillbaka och stolt säger - " ajsorv " 
 
Kliver in i vardagsrummet och får smått panik hahahah Jag som är så jävla känslig för sånt, det ska inte ligga på mitt golv hahah
Men det är bara att ta sig samman, plocka upp, tvätta av, kräkas i sin mun, barn på toalett och tvätta även det. Herregud ! Livet är långt ifrån glamoröst alltid ;) hahah
 
 
 


Att äta mat

 
Detta med att äta mat när man är ensam vuxen i ett hushåll är inte lätt tycker jag, Freja vill ha en viss typ av mat och jag uppskattar att byta lite olika smaker och inte äta samma hela tiden. Men fasen va tråkigt det är att laga mat till bara sig själv och man kommer varken på något skoj eller tycker att det är så gott sen när man sätter  sig och äter. 
 
Jag försöker att äta lite nyttigare men på ett sätt som lägger till nyttiga saker istället för att förbjuda, så nu testas det runt lite vad som jag kan tänka mig att äta till frukost, lunch och. middag och jag söker runt på lite olika nyttigare alternativ. 
 
Hur gör ni för att komma på vad ni sak äta ? 


Jag satte ett mål för veckan

Förra veckan så satte jag upp ett mål om att jag skulle få ihop 10.000 steg per dag, en dag ganska tidigt så kunde jag inte det och då skrev jag om reglerna lite och fokuserade mer på att jag skulle ha 70.000 steg för hela veckan vilket innebär att jag ändå måste gå motsvarande 10.000 om dagen men om att jag kunde " gå in " om jag missade någon dag.
 
Så hur har det då gått för mitt gående ? 
 
 
 
 
Verkligen klart godkänt skulle jag säga ! 
 


Försova sig , bra eller dålig dag ?

I vanliga fall när man försover sig på morgonen så brukar man kasta sig upp och känna stressen pumpande i hjärtat samtidigt som man skiter i att äta frukost och sliter upp sig själv och kanske barnet och ger sig iväg och får en sjukt trist start på dagen som gärna speglar hela dan.
 
Men i mitt liv är det inte så ;) 
 
Jag är galet tacksam för att jag har ett flexibelt liv nu där jag kan ta att jag försov mig i morse med ro, Freja va pigg och glad men då jag inte hört väckarklockan så trodde jag det var tid att sova och tänkte inte mer på det. Därför blev jag förvånad när jag kollade vad klockan var och insåg att vi inte skulle hinna till förskolan för frukost som Freja äter där. Tog ett snabbt beslut att meddela förskolan om att vi kommer senare och andades lungt och tog morgonen med ro. 
 
Freja övade på att gå på toa ( vilket kan ta allt mellan 2-20 minuter ), hon fick klä på sig själv ( ganska tidskrävande även det haha ) och vi skojade och gosade i lugn och ro. Åt frukost hemma och fyllde ut lite tid så barnen skulle hinna äta frukost klart med att bygga koja, hus och tunnel, öva på att sätta på sig skorna, jobba med skohorn och bära post som skulle postas och sätta sig i bilstolen.
 
Allt detta och ändå hinna till förskolan kl 9
 
Resultatet av morgonen = Otroligt bra dag 


Att leva med barn som har speciella behov

Barn med speciella behov eller hinder i livet men som inte är synliga är ganska klurigt.
F har ett behov av att få hjälp med synen och att skyddas mot ljus då hennes ögon är känsliga för ljus och att hon inte alltid ser så bra. 
 
Hon är en grym brud som klarar sig så otroligt bra i sin vardag att man lätt glömmer att hon kanske inte ser saker så tydligt och ibland så är det lätt att glömma bort att hon behöver lite stöd i nya miljöer eller i nya situationer då hon riskerar att skada sig när hon inte ser andra barn eller annat som hon kan skada sig på.
 
Att man dessutom är beroende av sjukvården för att kunna följa hennes utveckling och för att få rätt hjälpmedel är verkligen heller inte en lätt historia. Jag har ju själv jobbat inom sjukvården och vet hur läget är, jag vet hur köerna ser ut och hur systemet funkar men det känns så jävla skit att behöver ringa och tjata för att få en tid då vi får vänta och vänta och vänta innan F får komma på kontroller. Men som mig som mamma så kämpar jag ju för att hon ska få rätt typ av glasögon, att hon inte ska hämmas i sin utveckling för att få bästa möjliga liv för att det är långa vårdköer. 
 
För helt ärligt så tycker jag det känns skit att man behöver vänta flera månader ( och ibland får folk vänta något år ) längre än vad som är tänkt och planerat. Alltså att F är planerad att få en tid i juni och så får vi en tid i slutet av sept/okt för att jag ringer och tjatar och då det inte går att undersöka henne helt så får hon vänta ytterligare några månader och då trampar tiden iväg innan hon kan få glasögon som är rätt för henne just nu. Det känns helt fel att hon har inte den möjligheten att få byta glasögon i takt med hennes utveckling ! 
 
Hur gör ni andra som har barn som är beroende av sjukvård ? 
 
 


Att lära sig den hårda vägen

Att ha ett eget hus är för många en dröm och jag har ju bott i hus i ganska många år nu men under en annan promiss än vad jag bor nu. 
 
Dock valde jag att behålla huset när livet tog en annan vändning och jag måste säga att jag är väldigt glad för det. Klart att det inte är superlätt jämt ekonomiskt eller tidsmässigt att driva runt ett eget hus och stundtals så måste man lägga ut mycket pengar, men det löser sig alltid på något sätt när man har så underbara människor som jag har runt omkring mig. 
 
Vissa saker som jag inte ens behövde tänka på förut är min nya verklighet nu, jag måste liksom göra det då ingen annan fixar det åt mig. Som att klippa gräset, rensa stengången, måla, laga något som är trasigt, klippa gräet, bry mig om hur pannorna på taket ser ut, tvätta däcken och snickra på huset.
 
Jag har tillsammans med fantastiska människor runt mig klätt in mitt hus med panel under ca 1 års tid och nu är det bara småfix kvar. Lite knutbrädor, fönsterfoder på vissa fönster och några plåtar, annars är det klart ! Så jävla skönt !! 
Det har varit underbart att lära sig hur man gör, att växa som människa och känna att man faktiskt kan mer än vad man tror men det är också så jävla skönt att bli klar och slippa tänka på det mer sen.
 
Nu är sommardäcken rengjorda och på vinterförvaring, hejja oss !! 


Nytt hår

Jag har under en lång period känt lite dystra känslor kring mitt hår som är på uppsving men ändå inte är bra då det är lite kort och lite tunnt och inte alls som jag önskar.
 
Nu fick jag chansen att vara modell på en kursdag som handlade om hårförlängningar från Hairtalk. Det var Jessica på salongen Aqua som var min frisör och hon är superduktig och har erfarenhet sedan tidigare på hår och tejpt från Hairtalk, så detta var mer för att lära sig lite nya tekniker.
 
 
 
Jag älskar ju när någon pysslar och pillar i mitt hår, så det var en lite dröm att sitta där och se alla jobba, hur de andra modellerna blev och att hela tiden har någon som jobbar och gör sitt allra bästa för att det ska bli så otroligt snyggt och bra.
 
 
Här är före och efter , älskar detta resultat !! 
 
 
 


God fredag !!

God förmiddag ! 
 
I morse när jag parkerade så mötte jag på en gammal sur gubbe vid affären som tyckte jag parkerade för långt fram i rutan och när jag klev ur bilen ( han parkerade efter mig när jag redan stod still ) så sa jag leende att jag skulle backa min bil och möttes av en sån jävla sur min och en irriterad armrörselse som att jag kunde hålla käften. Alltså herregud vilken start den gubben hade på sin fredag, tur man inte är i den sinnesstämmningen ;) 
 
Idag så är det jobb, städning och matlagning på schemat hela dagen, det är tjejmiddag på g i kväll i mitt hus och det kommer bli mumsmums mat och efterrätt. Försöker att bli bätte på att hitta nya maträtter och även om jag inte är obekant med rotfrukter i ugn och försöker jag hitta nya grejer som jag inte brukar köpa och piffa till på sätt jag inte brukar. Måste lära mig att laga nya grejer och få nya ideer.
 
Tack för all härlig respons jag fått på mina bilder på Amanda i inlägget innan, hon är galet vacker och vi skapar mycket härligt tillsammans när vi kör. Kul att skapa med färg, form, vinklar och känslor. 
 
Helgen är otroligt oplanerad vilket nog är precis vad jag behöver, jag får ta det som det kommer och bara köra på det som bjuds 
 
 
 
 
 
 


Photo session with Amanda

 

 
 Photographer : Sanna 
Model: Amanda  
Location : Karlstad
 
Ett möte helt utan ramar eller förväntningar i en miljö full av färg och som av en tillfällighet fylldes med musik, inspirerande sällskap och lekfullhet. Att bara ses med ett gäng ombyten och en laddad kamera gjorde susen för vår kreativitet och vår lekfullhet.