Jag är så dålig på egentid

 
Herregud vad jag är kass på detta med egentid ! Jag har inte haft så mycket egentid de sista åren av olika anledningar och nu när det öppnar sig en möjlighet att ibland ha det tex en hel helg så har jag verkligen ingen aning om hur jag ska bete mig hahah
 
Först är det som det kryper i kroppen på mig och jag bara saknar och känner mig sällskapsjuk fast jag inte känner för att egetligen umgås med någon, men paniken är på något sätt att man måste " hitta på något " och att man ska " passa på ". Men efter ett par timmar sådär när jag känt in situationen lite, fått bara sitta och slappa och glo så kommer jag igång och nu kan njuta av att inte behöva stänga grinden till trappen. Att jag kan göra som jag känner hela tiden, äta middag stående eller sittandes i soffan om jag känner för det, låta alla dörrar stå öppna och faktiskt så får jag lite lust att plocka iordning ;) DE NI ! hahah
 
Så nu står en egentidshelg för dörren och fast paniken slog till i kroppen på eftermiddagen och jag gav mig ut på promenad med Ebba så har jag nu landat i lunget och fått upp farten med sysslorna. Blir väldigt nöjd med mig själv när jag väl tar mig för grejer, så nu rullar tvättmaskinen, rentvätt kommer på plats, håret får en nödvändig kur , jobb utförs och leksaker och annat bös ska hamna på bättre ställen än va de ligger nu.
 
Hur gör ni med er egentid ? Är ni bra på att ha egentid bara med er själva eller blir ni också lite lamslagna på något sätt när ni väl har det ? Jag tror att det är ganska nyttigt att kunna bara umgås med sig själv, men det är inte riktigt lätt ! 
 Kommentarer

Jag har ingen egentid här hemma, båda barnen är ständigt runt benen på mig och än mer nu när jag åter är mammaledig. Den stund jag har utan mina pojkar är när jag är på kören ich sjunger men då är jag såklart inte ensam. Alltså är jag inte så bra på att be om att få göra något för bara mig. Här i detta hem tror jag att jag och maken skulle behöva planera in lite dejt tid för att inte glömma bort oss i hjulet av 2 småbarn, full renovering av huset och jobb.

Svar: ja det sista låter som en mycket bra ide. Jag tror det är väldigt farligt att aldrig ta sig helt egen egentid och egentid med den man håller kär så att man inte tappar sina identiteter som vuxna människor.
Sanna


Kom ihåg


Trackback