Dagen startade 04:15

God Förmiddag ;) 
 
För de flesta så är det garanterat morgon nu men jag har redan varit vaken i 4 timmar, helt sjukt ! 
Hade ställt in mig på att gå upp 05 för att se hockey och få lite gjort av dagen men vaknade av mig själv 04:15 och tänkte att det var lika bra att gå upp. 
 
Medans jag har kollat på hockeymatchen och några minuter på Alexander Gustafsson i MMA så har jag även kört fotmask, ansiktsmask , gjort brasa och målat naglarna. Skönt att få sånt gjort oxå som jag sällan har tid till i vanliga fall, det är ytterst sällans om det passar sig att måla naglarna för sekunden senare så blir det hack iallafall för att jag måste göra något. Men nu passade det bra och frukost är redan avklarat.
 
 
( Ett tips om man för fotmask är att sätta på sig strumpor över så att det klämmer åt mer kring foten, dels är det lättare att gå och röra sig och dels så kommer krämen åt mer och gör ett bättre jobb på fötterna )
 
Tanken är att jag ska ut och gå nu men det är otroligt mörkt ute och sen har jag en bokad tid vid 11 så vi får se hur det blir, promenaden kanske får bli efter.
Nu kör vi lite tvätt och plock istället tills ljuset kommer ute, hinns det inte med promenad så har jag andra grejer jag vill utföra ute så det finns alltid något att pyssla med. 
 
 


Helgens lista

Så har det kommit en helg där Freja är med sin pappa och jag ska försöka maxa tiden så gott jag kan. Det är viktigt att vila upp sig men för mitt sinne är det också viktigt att få mycket gjort. 
 
Det har skrivits en lång lista på saker som jag vill få gjort dessa dagar och jag försöker att beta av dem i en rasande takt utan att stressa ihjäl mig. Det handlar inte om att jag vill stressa, jag vill bara " passa på " i ett snabbt men härligt tempo. Ja ni fattar nog precis vad jag menar ;) 
 
Idag har det handlats nödvändiga saker till huset, jag har funderat på förändringar som skall göras i huset, hälsar på vänner och fått en del pyssel ( läs städ och plock ) gjort hemmet. Jag gillar känslan när man kan dra ett streck över något som är utfört ! 
 
Imorgon är inget undantag, dock skall jag gå upp tidigt för att kolla Junior VM i hockey som börjar 04 inatt och då tänkter jag att det är ett perfekt tillfälle att få lite fot och nagelvård gjort samtidigt som dagar kommer igång tidigt och sen kan jag maxa det ;) 
 
Wish me luck ! 
 
Brukar ni skriva listor för att kunna bocka av när ni fått något gjort ? 
 
 


Årets SkinCity-Kalender

 
Nu har alla lådor i årets kalender från SkinCity öppnats och detta + en sheet mask och en ögonmask som jag redan har använt fanns i kalendern detta år. Otroligt härliga och fina saker av blandade och bra märken. Är man som mig och gillar att prova nya grejer så är detta verkligen att rekommendera, i varje låda så ligger oxå ett kort som berättar lite om produkten vilket jag verkligen uppskattade.
 
 
 


God Jul från mig till mig

Jag anar att jag inte är den enda som faktiskt har köpt något till sig själv i julklapp ;) 
 
När man är vuxen så är det svårt att önska sig specifika grejer då de saker man vill ha men inte köper själv är dyra och det vill man inte önska sig av någon annan heller.
Men ibland kan man slå till och köpa något som man själv velat ha ett tag och ge sig själv det i julklapp
 
Så detta år fick jag ett paket ifrån mig själv och är riktigt nöjd ;) Tack Sanna ♥
 
 


Ett livstecken i julen

 
 
 
Hoppas ni alla har en härlig julhelg och att ni vilar upp er efter alla julklappar och god mat.
 
Vår helg har varit intensiv och lugn på samma gång m vi har hunnit att rulla i snö, åka skidor, spelat bingolotto, spelat primetime, busat, åkt mycket bil, haft julmys, ätit mat, öppnat julklappar och tagit det lungt hemma. Jag önskar man kunde vara på alla platser samtidigt men det är ju tyvärr inte möjligt så jag delade så gott jag kunde för att alla skulle få sitt. Och den som är viktigast av alla är Freja och att hon ska få härliga minnen och många goa upplevelser i en bra takt. Risken jag tror man faller på ibland är att man vill klämma in allt till en sån grad att man inte kan njuta för att tiden att bara vara inte finns.  


Funny faces

 
Klär ju lite i öron av blandade material och riktigt stora glasögon ;) 
Man kanske skulle ha det mer till vardag hehe


Nytt till vardagsrummet

Fick nys på instagram att en matta som jag tittat lite längtande efter ett par gånger skulle säljas av dess ägare och jag kunde inte låta bli så jag slog till. 
 
I Helgen så var jag och köpte den och direkt la ut den i vardsrummet där jag önskat byta matta väldigt länge då min vita matta inte är så vit eller fräsch längre. 
 
Vad tycker ni ? Jag är supernöjd ! 
 
Före: 
 
 
 
Efter: 
 
 


Första gången detta hus ser en julgran

Som jag har funderat på om jag ska ta in en gran eller inte, jag har aldrig haft in en levande gran i huset under alla de år som vi bott i huset. Jag och S var aldrig intresserade av det, vi hade en plastgran första året lite på skoj men sen har det aldrig blivit mer. 
 
Iår så känner jag att jag vill göra allt för Freja och varje grej blir mer som en happening för henne och det glädjer mig enormt.  Därför tog jag beslutet nu när hon var hos S i helgen att fixa en gran och när hon kom hem så " hittade vi den i lillstugan ". 
 
Nu är granen inne och den är klädd, min dotter är en naturbegåvning på att klä gran och S hjälpte oss med lite ljusslingor så nu har vi både en fin vit och en läcker rosa som tindrar så vackert tillsammans med silverkulor. 
 
 
 


Löpande avstämning under dagen

 
Jag beklagade mig lite under kvällen igår att jag inte får något gjort på den lördag som jag inte har Freja, det är den dag som vi inte ses hon och jag ( varannan vecka ) och det är liksom lika konstigt varje gång. Iallafall de gånger jag är hemma och inte har åkt iväg , jag blir liksom sittandes på soffan och får inte alls mycket gjort. Min kropp går ner i något lunk som jag inte önskar då jag vill passa på att göra massa saker som är lite svårare med henne, men njä det är otroligt svårt att få någon fart på mig. 
 
Så idag har jag nu några timmar på mig att verkligen få lite gjort och kunna uppnå några resultat, så jag tänkte vi kör en löpande uppdatering här under dagen som en liten avstämning. 
 
05:00 så vaknade jag av mig själv efter att ha sovit 5 timmar med radion på och med fönstret öppet. 
 
 

Där tog det stopp
 
Freja kom hem någon gång efter detta ( tappade bort tiden ) och sedan dess har hon haft allt fokus. Det är så jag vill ha det och det helt rätt enligt mig. 
 
Men jävlar vad jag hann grejer idag, det är jag nöjd och stolt över även om jag såklart hade kunnat göra 1000 grejer till, men jag är glad för det som blev gjort och tycker det är intressant när man uppmärksammar varje timme på det sättet. Jag fick mer uppfattning om tid när jag hela tiden uppmärsammade en ny heltimme. Tror att jag ska göra detta fler gånger =) 


God Fredag ( Lucia & frukostshopping )

Halloj allihop ! 
 
Hur står det till med er ? ( oj vad förvånad jag hade blivit om jag hade fått några svar på denna fråga i kommentarerna, det är många som läser men väldigt få som kommenterar ) 
 
Idag är det fredag och veckans sista arbetsdag, det känns ganska skönt med fredag då veckan har varit full med aktiviteter. Jag kommer att ta det lungt i helgen för att vila upp mig efter veckan och innan julveckan som kommer. 
 
Igår hade Freja lucia på förskolan och det blir dramatiskt då vi tillsammans köpt en julklänning i rött som är supersöt, men när vi kom till förskolan och skulle byta om så var hon så inställd på att hon skulle vara prinsessa med morgonrock ( när Freja är rädd för spöken så pratar vi om att det bara är tex bilen i Bilköping som glömt morgonrocken på ) och med ljus. 
Nu var det ju inget vi hade, varken ljuskrona eller lucialinne, men linne fick vi låna av förskolan och glitter och då gick det bra att kombinera tillsammans med tomteluva, tur ! 
 
Men hon var helt inställd på morgonrock och krona så mitt hjärta klarade inte av att hon var så ledsen efter tåget, så vi åkte helt enkelt och köpte en krona och en " morgonrock " så jag överraskade henne i morse med en ljuskrona.
 
 
 
Det känns lyxigt att kunna skämma bort henne på det sättet och att man kan göra små speciella saker som hon uppskattar så mycket. Behöver jag berätta att hon ville åka i tomteklänningen , ha lusselinnet med sig och ljuskronan på sig till förskolan idag ?!? ;) 
 
Efter lämning blev det en kort frukostshopping på H&M med rabatter, lite smörgås och julmust och såklart inhandlades det julklappar till Freja.
 
 
 
Nu är det jobb hela dagen som gäller, det är tryck nu innan jul med alla uppdrag som skall hinnas med.
 


Hjälp oss att samla in pengar för allas rätt att funka olika

Nu pågår den härligaste veckan på året "Musikhjälpen" . Massor av härlig musik, bra underhållning dygnet runt och ännu mera kärlek och engagemang.
Självklart så brinner vi i vår lilla familj för årets ämne, lilla Freja och jag skulle inte ha samma hjälp om vi inte hade bott i Sverige för att skapa bästa förutsättningar för henne. 
 
Jag är evigt tacksam för de resurser som finns ( även om man får slita ganska hårt för dem stundtals ) för det är ingen självklarhet i andra länder att man förstår vad ens barn behöver och att det inte är en förbannelse från högre makter. 
 
Så för alla barn som behöver stöd på ett eller annat sätt ute i världen så har vi startat en bössa i Frejas namn som heter Frejas Bössa. 
Snälla gå in där och skänk pengar : Frejas Bössa 
 
 
Ett stort tack till de som har skänkt och till de som kommer att skänka ♥
Bössan är öppen sålänge Musikhjälpen håller på , men vänta inte utan skänk redan nu