Onödig fakta om mig

 
 
 
* Jag blir besatt av saker i perioder - Just nu så är jag helt galen i att äta salami på mackan och kan riktigt längta tills jag får sätta tänderna i salamin. Detta är alltså något jag inte direkt ätit förut, men de kommer och går mina olika besattheter.
 
* Jag är beroende av frisk luft - Jag får panik i kroppen om jag inte får andas sval och frisk luft, speciellt när det kommer till mitt hus. Känner jag att det är instängd luft eller att den är varm så måste jag öppna och vädra och jag mår som bäst när jag känner brisen av frisk luft i ansiktet. Helst så vil jag sova med öppet fönster och att det ska blåsa lite lätt in på mig.
 
* Funderar alltid på vad jag ska göra med mitt hår - Jag är säkert inte ensam om detta men jag har ständiga funderingar på vad jag ska hitta på med mitt hår så som färg, frisyr och längd. Jag kan göra mig iordning i håret och bli supernöjd men tanken om vad man ska " hitta på för skoj " med håret finns ändå alltid där så efter ett kort litet tag när man gjort något så är man sugen på att förändra igen. Just nu är lusten galet stark att jag vill hitta på något med det.....men vad ?!? Det är frågan !
 
* Vill alltid ha ett köp-projekt - Något jag också går och funderar mycket på är något som jag vill köpa. Jag drömmer om små köp hela tiden och hänger liksom upp mig på en grej som jag drömmer om....och så kanske jag köper den och då hittar jag på en ny grej som jag klurar på och vill hitta. Självklart så finns det flera saker i omlopp i tankarna men oftast så är det EN större grej som jag tänker extra på.
Här är några av de saker jag skulle vilja köpa just nu : 
 
 
 
* Älskar Vinägerchips - Ja rubriken talar för sig själv ;) Jag är galen i salt & vinägershipsen från Estrella, de är sagoligt goda ! 
 
* Växt upp - Jag har de sista 1,5 åren verkligen växt upp och blivit en helt annan person än vad jag va innan. Det låter klyschigt kanske men denna totala livskris och alla förändringar som blivit på sistone har verkligen fått en till att först bara ta sig igenom allt och överleva och sen reflektera och skapa bättre förutsättningar. Jag känner mig som en helt annan person och prioriterar helt annorlunda än vad jag gjorde innan.
 
* Solt ägare till Tove Frank - I många år så har jag förtjust tittat på Tove Franks vackra bilder och velat har många av dem på mina väggar. Jag äger en och det är denna : 
 
 
Några jag vill ha är dessa : 
 
 
* Höstmarknader - Det absolut bästa med hösten förutom att man får börja bära lite tjockare tröjor igen ( som jag älskar tillsammans med jeans ) så är det att alla marknader drar igång och man har en given sysselsättning om man vill varje helg. Ska man bara gå på en marknad så är det Oxhälja som är första helgen i sept tycker jag, den är klart bäst med mest variation. 

 
 


Den som väntar på något gott

Förra sommaren så köpte jag ett fat på Paradisverkstaden på Öland som jag blev otroligt kär i. Har aldrig blivit besatt av ett fat förut, men någongång ska ju vara den fösta haha Kunde inte motstå detta och har sedan dess letat efter något som kan hålla upp fatet så man kan ha det stående.
 
 
I fredags så hittade jag äntligen en tallrikshållare på loppis i Kristinehamn, så för 20 kr så kunde jag glatt åka hem och ställa upp mitt älskade fat i skåpet och nu kan jag titta på de varje dag och njuta av synen när jag är i köket. Lovely ! 
 
 
 


Halva veckan har gått

Nu är onsdagen snart slut och mitten av veckan är passerad, det känns ganska skönt faktiskt. Fast det bara gått tre dagar så har det hunnit hända ganska mycket och både jag och Frejs har upplevt nya grejer.
 
Jag jobbar för fulla muggar på dagarna och försöker att kombinera seriöst jobb med mamma-jobbet, vissa dagar går det superbra och andra dagar känner jag mig superstressad och asdålig. Men jag gör mitt bästa och jag anstränger mig till det yttersta för att lära mig och göra rätt.
 
I måndags fick jag nya fransar av Ann-Sofie på Queen Of Carlstad, älskar att ha en egenstund och bli galet vacker runt ögonen
 
 
 
I tisdags så blev vi hembjudna till vänner och körde nalle-fika i deras vardagsrum och avslutade kvällen med att hoppa och stoja
 
 
Idag har vi varit på nalle-fika i Mariebergsskogen ( dock helt utan bilder ) och sen kollade vi på djuren. Alla intryck är otroligt nyttiga för Freja som blir dödstrött av att ha så mycket folk och ljud runt sig. Men hon är en lysande stjärna och klarar av alla nya situationer som hon möter. Älskade lysande lilla unge ! 
 


the house

Innan:
 
Det går sakta framåt med huset och saker och ting växer till sig mer och mer.
Vinden har fått en lucka, altanen har fått en paviljong och fönstren har klätts med fönsterfoder, dörrens foder är det som står på tur.
 
Efter :
 
 


Dags för fina sommarfransar

 
Det är en underbar stund när man får åka till Queen of Carlstad och lägga sig på sängen och bli ompysslad av Ann-Sofie, en egenstund där man får lite lugn och ro, lite terapisnack och galet fina fransar som verkligen förgyller ansiktet. 
 
Jag har haft fransförlägning i många år och jag är helt klart beroende av det, fast jag ser det som en investering i mig själv och att tycka om vad jag ser när jag tittar i spegeln. Jag röker inte, dricker inte och har inga sånna utgifter så att kunna titta i spegeln och se vackra ögon är mitt beroende och det gör mig gott i sinnet.
Tar man hand om sina fransar så kan man alltså hålla på i åratal....som jag gör ! 


TIps på att rengöra toaletten från missfärgningar

Jag har problem med missfärgningar i toalettstolen och satte mig och googlade på hur man kan få bort det och hittade lite olika förslag som jag ska dela med mig av. Kommer absolut att testa om de funkar och återkomma med mina upplevelser.

 
 

Sportdryck med apelsinsmak

 

Häll en flaska, 0,5 l, i toan och låt det verka i en timme. Borsta sedan med toaborsten och spola. Citrussyran hjälper till att bryta ner fläckar och lämnar ett skinande rent resultat.

 

Apotekssprit

 

Häll lite i en flaska och spraya rikligt i toastolen. Låt det verka i ungefär en timme och städa sedan toan precis som vanligt.

 

Coca-cola

 

Jo, du läste rätt – den bruna läskedrycken kan lösa problemet. Häll lite Coca-cola i toan och låt det verka i en timme. Använd sedan toaborsten som vanligt och spola.

 

Protesmedel

 

Finns att köpa i tablettform på apoteket. Lägg en tablett i toan och låt det bubbla en liten stund. Skrubba därefter ur med toaborsten och spola.

 

En pimpsten

 

Se till att den är rejält blöt så att du inte skadar porslinet. Skrubba därefter precis som du skulle ha gjort med en svamp.

 

Källa: Allers

 


 Jag provade Cola och hällde på missfärgningen och lät verka någon timme eller två och sen skrubbade jag med rengöringsmedel och jag måste säga att jag upplevde att det gick bort det allra mesta 

 

 

 Första gången........

 
Idag fick Freja känna på Vänen med tårna för första gången, underbara llla unge !
I sin uv-dräkt och sin hatt så trampade hon runt lite i vattnet, var ganska tveksam men blöt blev hon och premiären är gjord ;) 
 


Sommar update

 
Halloj på er alla bloggläsare som följer bloggen även om den stundtals är dödstyst ♥
Kärlek till er ! 
 
Enligt datumet så är det lite mitt i sommaren och vädret är väl kanske inte helt i fas med det...hoppas på bättre väder än vad det varit än. Men det kommer ;) 
Just nu i livet så sommarjobbar jag på Besiktningsbolaget och har en otroliga lyxen att jag kan sitta hemma och jobba med det, därför ser kontoret ut som på bilden och jag njuter som en galning av det.
 
Min envishet när det gäller blocket-letande resulterade i väldigt billiga utemöbler så att vi nu kan sitta i paviljongen och njuta av sommarens alla väder och Freja är skyddad och jag kan vara lung. Det är lite jobbigt att känna sig instängd och lite rädd för att ta ut henne i solen men jag hoppas det släpper även för mig ( fattar att jag är överbeskyddande men det är inte så lätt ) 


Söker klädstång

Begehbarer Kleiderschrank – wie Sie die perfekte Ordnung schaffen
Är det någon som vet vart man kan köpa en stång som den på bilden för att fästa från vägg till vägg ?