Mina mål/vanor för 2017

Jag kände när jag skulle skriva ner mina mål med året att det är helt omöjligt för mig att ens sätta mål just nu, jag är för dimmig i huvudet och har inte några mål klara för mig. Inte ens om jag försöker så kan jag tänka ut några mål som känns rimliga, och det mål som jag har vill jag hålla för mig själv. Därför blir det istället lite vanor som jag kommer att skriva om, saker som jag vill göra, sluta med eller börja med.
 
 
* Skära ner på skärm-tid
 
Jag ska under detta år bli mycket bättre på att lägga ifrån mig mobilen och datorn och stänga av tv:n och istället spendera tid i verkligheten och med familjen. Det första jag gör när jag vaknar är att kolla mobilen, antingen sociala medier eller så spelar jag mobilspel, urdåligt ! Kolla vad klockan är får jag göra men resten kan jag ju bara lägga ner. Det är slöseri med dyrbar tid och det ger mig faktiskt inget positivt så det ska bort till största delen.
 
* Rensa ut prylar och produkter
 
Detta är ju något som jag har påbörjat lite försiktigt redan, jag har ju rensat bort kläder som inte passar nu när jag har gått ner i vikt och det är ett arbete som pågår hela tiden. Jag ska under året bli bättre på att rensa både kläder, väskor och skor och alla andra prylar man äger som faktiskt bara står. Jag vill ha mindre antal prylar och kanske faktiskt mer saker som jag verkligen älskar och lagt mer kärlek och pengar på.
 
* Älska mig själv och sluta sätta så höga krav
 
Det är lätt att säga att man ska älska sig själv, men det är verkligen en nödvändighet och för att göra det och för att visa mig själv att jag verkligen älskar mig själv så ska jag börja att ta hand om mig själv. Det är inget lätt arbete men jag ska försöka göra mitt bästa och prioritera mig själv ibland och se till mitt bästa istället för ALLA andras hela tiden. Jag har rätt att säga ifrån, jag har rätt att må bra och allt de där och då måste jag sluta ställa galet höga krav på mig själv oxå. Har så lätt för att slå ner på mig själv när jag känner att jag misslyckats med stora och pyttesmå saker.
 
* Ha ett mer städat hus
 
Jag har alltid velat ha det mer städat än vad jag har det, i huvudet så vill jag att huset ska vara nästan kliniskt och noll prylar men i verkligheten så har jag levt precis tvärtom med massa prylar överallt och inte brytt mig. Nu när jag inte mår bra så märker jag hur otroligt viktigt det är med ordning för att mitt huvud skall må bättre och därför skall jag unna mig själv mer ordning och reda för att försöka hjälpa mig själv till att må bättre.
 
 
 * Köpa färre och bättre saker
 
Det är galet lätt att köpa grejer bara för att suget sätter in när man ser något, jag ska verkligen försöka att köpa och investera i hållbara grejer och saker som man kan ha över lång tid. Basplagg är något jag ska bygga upp i min garderob och sen kunna piffa upp det med mer galna grejer. Så istället för att köpa några billiga grejer så vill jag satsa på att kanke köpa någon enstaka lite dyrare sak som jag verkligen kan ha länge och är riktigt nöjd med.
 
* Välja lyckan och fokusera rätt
 
Detta är en grej som är sjukt svårt och det som kommer att kräva mest av mig, jag vill verkligen ändra fokus från negativa saker som händer och som känns orättvist eller som ger mig dålig energi till saker som ger positiv och härlig energi och som ger mig mer ljus. Jag vill lägga mindre fokus på dåliga människor och mer på bra, lägga undan dåliga känslor och fokusera på det som funkar och på så sätt låta allt bra växa. Det är lätt att man hamnar i ett dålig hjul som bara snurrar på och jag vill ta mitt hjul från en mörk plats till en megasuperduper ljus plats med massa positivitet.
 
 Kommentarer

Hej Sanna! Kikar in i din blogg ibland, kul att läsa om hur du har det. Ett tips för att minska skärmtiden är att köpa en klocka, tro det eller ej. Jag använde också mobilen som klocka men har du en klocka vid sängen istället så blir de lättare att inte slösurfa eller frestas. Likadant i andra rum du är mkt i, köket eller vardagsrummet. Köp snygga klockor och låt mobilen ligga! Puss på re // Evelina

Svar: tack ! Gud va gullig du är och va roligt att du läser här ibland och att du dessutom ger ett superhärligt tips, det ska jag absolut ta till mig, puss på dig gumman !!! <3
Sanna


Kom ihåg


Trackback