Att göra sig rolig på andras bekostnad

I verkliga livet så försöker ju allafall de allra flesta vara trevliga, snälla och bete sig ganska rätt. Det är ju långt ifrån svårt och vi alla har olika åsikter och referenser om hur man ska bete sig, men jag skulle nog vilja påstå att om man bortser från några få % så vill ju de allra flesta ändå göra något gott.
 
Men på socialamedier och då framförallt facebook så är det som om folk tappar det, på FB så är det fan fritt fram att skriva vad som helst, att dela vad som helst och framförallt att göra sig jävligt rolig på andras bekostnad.
 
Inte bara är det en person som kanske gör sig lite "rolig" genom att tex ta en bild på en person och skriva dit en fyndig text som gärna ska göra att man känner " blääää ", utan då delar ett x antal ( ibland flera tusen ) den bilden och kanske taggar någon vän som dessutom ska ta sig friheten att kommentera och reagera på bilden. Hur många är vi uppe i då ? 
 
Är det helt okej att ta en bild på en väldigt storväxt person och skriva " fyndiga " texter och sen ska folk få skratta, äcklas och kommentera fritt ? Detta gäller ju inte bara stora och ibland väldigt överviktiga människor, folk gör sig roliga på udda utseenden,kön, hudfärger, etnisiteter, barn, unga, vuxna , gamla , djur och ja allt som går faktiskt. 
 
Inte skulle det vara okej för mig att peka ut en person på affären, skrika ut en " fyndig " text och sen skulle hela affären skratta, skrika ut reaktioner, ta med sig detta hem och berätta för hela familjen som sedan skrattar och sprider vidare. Eller ? skulle det kännas lika okej som att sitta och dela bilder på FB ? 
 
Jag vet iallafall att jag skulle verkligen inte känna att det är okej om någon tog en bild på mig eller någon som jag tycker om och skriva en hånfull text eller en text som kan användas som ett hån och sen ska hela världen sprida och " gotta sig i det " ? Skulle du tycka det va okej ? 
 
Tänk till lite för fan vad ni lägger er tid på och vad ni delar, kommenterar och sprider, använd den till något positivt och något som lyfter människor istället ♥
 
 Kommentarer

kloka ord.

Svar: tack ! Jag tycker verkligen att detta är något som vi borde ta upp och prata mer om, det är ju helt vanliga människor som sprider vidare massa skit utan att ens tänka eller reflektera.
Sanna


Kom ihåg


Trackback