161130 - När det börjar lätta lite i sinnet

Gårdagen var en galet tung dag, det är ju känt sedan innan att jag inte gillar tisdagar och gårdagen var inget undantag på den hatfronten, men den blev bra med lite familjehäng så man fick tänka på annat och idag så känns livet lite lättre igen.
 
Idag fick vi ge oss iväg på förmiddagen för att träna på låtar inför söndagens dop, jag är väldigt nöjd med in & utgångsmusiken och en av solosångerna känns klockren vilket är skönt. Hur jag ska göra med låt nr 2 får vi se, det ska jag klura lite på.
Sen blev det en tur till Bergvik för att inhandla tofflor och strumpor, Freja är expert på att få av sig strumpor och tofflor så man tappar dem lite överallt, men nu så har vi laddat upp bra. Och sen avslutade vi vår tur med att äta lunch på mormors jobb innan vi åkte hem till Ebbisen och gosade och satte igång en fin brasa.
 
Nu ligger tjejerna och vilar så sött tillsammans och jag passar på att göra ärenden på nätet och blogga ♥
 
 


Belysning i hemmet

SPONSRAT INLÄGG
 
Nu när vi har både byggt om hela nedervåningen på vårt hus då man var tvungen att riva ut nästan allt & att vi fått lilla Freja som kräver lite extra tänk när det gäller belysning så blir det att man tänker mycket på lampor och får börja om lite från början när det gäller att inhandla lampor.
 
Vi vill ju självklart ha snygga lampor som passar till hemmet och till ett så bra pris som möjligt, Bygghemma.se har ett stort sortiment på lampor och belysning och jag har varit på just lampavdelningen och spanat in några favoriter.

I vissa av våra rum så passar det inte bra med hängande lampor, utan jag vill ha en så " platt " lampa som möjligt för den bara ska ge ljus och inte vara så framtränande. En som jag gillar som är lite plattare och ganska neutral är denna Takplafond från Markslöjd
 
 
Eller varför inte denna
 
 
Sen hittade jag en otroligt gullig sänglampa som skapar lite mönster på väggarna med sitt ljus, att den dessutom heter Öland är ju också lite gulligt ;) Finns både som enkel lampa eller som dubbel
 
 


En resa genom Värmland

Idag har jag och tjejerna åkt på en tur genom Värmland och upplevt vackert väder och vackert landskap. Vilka otrolig gårdar och hus det finns på landsbygden, det är helt otroligt ! 
 
Så förutom att ha hämtat en trumma i Torsby, kollat in Sunne Centrum och handlat sidenband i Kil så har vi hängt hos familjen och julpyntat lite i stallet, lekt och hoppat i hoppgunga. Nu avslutades dagen med pyjamasmys i soffan innan Frejs somnade in tätt intill mig. Ebba sover tillsammans med henne på samma filt och jag det värmer verkligen i mammahjärtat att de kommer så bra överrens de där två ♥
 
 


Alice & Fox

 
I Frejas rum så sitter detta söta F från Alice & Fox på väggen, köpte det på Jollyroom och den lyser helt perfekt när man vill ha lite mysbelysning vid hennes säng.


Lättföretagande med UKKO.se

SPONSRAT INLÄGG


Många gånger har jag drömt och funderat på vad man vill jobba med, att jag vill starta något eget företag och jobba hårt för mig själv. Det känns som en både väldigt jobbig grej då ansvaret hänger på ens axlar men också helt underbart för att man då får bestämma helt själv och att man faktiskt kan få något för att man jobbar hårt och lägger ner sig extra. Dessutom så är det kanske lättare att få jobba med saker man verkligen drömmer om och brinner för om man startar något eget.
 
Men ! Det är en grej som alltid skrämmer mig i mina tankar om eget och det är allt pappersarbete, fakurering, avgifter hit och dit och det gäller att ha koll på % som ska till skatt, moms och annat. Det är en grej som känns svårt och som dödar drömmen lite.
 
UKKO.se har nu lanserat en faktureringstjänst som man som privatperson kan använda sig av genom att man blir lättföretagare. Det innebär att jag skulle kunna ta uppdrag med saker jag tycker är roligt som att vara kreativ på något sätt och ändå kunna göra rätt för mig genom att ta hjälp av dem som då hjäloer mig att fakturera och ser till att allt bokförs rätt och att alla skatter och andra avgifter blir rätt. Det känns som en helt fantastisk lösning och en grej som gör att man kanske vågar satsa och ta på sig uppdrag för att sedan i framtiden sätta sig in i hur det funkra som egenföretagare.

 
 
 


Sjukstuga och lördag

 
En ledig lördag är det idag, har inga planer direkt förutom att åka och handla. Vi kommer att få ta det väldigt lungt idag då lilla Frejs är sjuk, hon snorar och slemmar som en liten tok. Stundtals så är hon nöjd och glad och stundtals så är livet riktigt surt och inget hjälper. Älskade lilla tjej ! 
 
Klockan är nu 12 och vi har inte ens fått på oss kläder, Frejs sover förmiddag tillsammans med S och Ebba och jag passar på att blogga och bara ha lite egentid och kolla dålig tv. Ja roligare lördag än så blir det nog inte idag ;) 


Vår kontakt med Ocab

SPONSRAT INLÄGG
 
Ett av de företag som vi haft kontakt med i vår historia med huset och den tragedi som drabbade oss är OCAB, det var ifrån dom som en besiktningsman kom och besiktade huset när vi misstänkte att vi hade hussvamp och det är även de som utförde sanering av vår grund. När vi kontaktade vårt försäkringsbolag så samarbetade det med just OCAB som kom ut och kollade i hålet som vi gjort i köket genom golvet och tog träpprov därifrån som sedan skickades till ett labb för att kolla vad det var för något och hur gammal svampen var.
 
När det blev klart att vi skulle få flytta ut ur huset och att hela nedervåningen skulle rivas så var det en annan avdelningn på Ocab som hjälpte oss att kontakta ett flyttbolag som kom och hämtade vårt lösöre och magasinerade det. Man bedömde även allt vårt lösöre och bestämde vad som skulle kastas och vad som skulle saneras innan magasineringen. Denna kontakt med Ocab är jag väldigt nöjd med, den mannen som var ansvarig för detta vr otroligt bra och trevlig och har hela tiden varit lätt att få tag på. Sen vart det ju skador på vårt bohag men det är absolut inte hans eller Ocab:s fel.
 
Hos oss som haft äkta hussvamp i grunden så fick dom isblästra hela grunden för att få bort all svamp och det är galet viktigt att man verkligen får bort allt så att det inte finns något kvar som kan slå rot och blomma upp igen. När den första saneringen var klar så hittade vi lite svamp som vart kvar under putsen på utsidan och fick då ringa ut Ocab igen som kom och sanerade ytterligare en gång. Så nu hoppas jag verkligen att allt är helt borta och att det aldrig någonsin kommer att komma tillbaka, för detta vill man inte uppleva en gång till.
 
 


Klä väggarna med posters

SPONSRAT INLÄGG
 

Innan så har jag handlat möbler på Trademax och varit supernöjd med både den personliga servicen och de produkter jag har köpt. Nu fick jag se att de har börjat med posters och blev supersugen på att kolla in deras sortiment. Nu när hela nedervåningen i vårt hur är rensat från allt på väggarna så kan man liksom börja om känns det som och bygga upp med ny inredning och ny känsla. Så när jag kollade in vad de har för posters så blev jag riktigt sugen på att satsa på lite olika som har med platser att göra.
 
Detta är ett helt gäng som jag gärna skulle klicka hem till hemmet 
 
 
 
 
Eller varför inte satsa på några riktigt snygga bilder, denna skulle jag gärna vilja ha i en större modell och sätta på vårt kontor/ gästrum. Gillar bilden riktigt skarpt med det svarta och de guldiga
 
 
 


Julmys & ljus

SPONSRAT INLÄGG


Jag ÄLSKAR ljus, jag är beroende av ljus nu när det är så otroligt mörkt stora dela av dagen. Så nu börjar det sakta växa fram olika ljusslingor i vårt hus. Detta år så kommer jag gå banans med ljus lite här och där och det har redan kommit upp en ljusslinga i två av våra fönster. Det är ju tyvärr inte helt lätt att få till så att slingorna hänger snyggt i fönstren, men man får testa sig fram vad som ser snyggast ut både inne och utifrån.
 
Jag är inte riktigt nöjd med hur denna slinga hänger än, men jag ska låta det vara ett tag och sen rättar jag till det lite omvartannat tills jag är nöjd både när jag ser den inifrån och när jag kollar in genom fönstret utifrån. Det är känslan av stjärnhimmel jag vill åt i fönstret.
 
 
Freja är ju tyvärr lite liten för att julpyssla iår, men nästa år så tänker jag absolut gå all in med ljuspyssel tillsammans med henne för att skapa så mycket jul och adventsstämning som det bara går. På Skapamera.se så kan man köpa en rad massa olika grejer till sitt pyssel året om.

Jag kommer att köpa en såhär julkalender och göra tillsammans med Freja och sen fylla den med massa små julklappar så hon får öppna tills julafton, så galet mysigt !! Men som sagt, det får vänta tills nästa år då hon inte skulle fatta och uppskatta det i år.
 


En liten historisk dag

Kan det kanske vara sista dagen idag som vi måste läsa boken väldigt väldigt nära ? Vi hoppas ;) 
 
 


Julklappstips : Underkläder till honom och henne

SPONSRAT INLÄGG
 
Det är galet svårt att köpa julklappar och presenter till killar enligt mig, jag kan bli tokig på att jag aldrig kommer på bra presener och jag letar ständigt efter bra tips på grejer man kan ge bort när det är dags för det.
 
Nu är det snart jul och jag kan tipsa om att man på ett superlätt sätt kan köpa underkläder online , man slipper julstress, julmusik i butikerna ( om man inte gillar det ) och man slipper slåss med andra människor som ska köpa julklappar precis som man själv. Att sitta hemma och klicka hem julklappar är ju hur skönt som helst och man kan kolla i lugn och ro och hitta underkläder som man tycker är snygga.

På PXC Underwear så finns det underkläder till både män och kvinnor och det finns även lite kläder och då speciellt pyjamas, jag älskar pyjamas !! 
Här är lite tips från mig på snygga grejer jag hittade på sidan : 
 
 
 
1. / 2. / 3. / 4. / 5. / 6. / 7. / 8.  


Sweet love

 
Tänk att vår älskade lilla tjej blir 8 månader om ett par dagar...det är sjukt vad tiden går fort och vad hon växer och vad hon utvecklas. Älskar henne helt grundlöst ♥


Projekt : Hallen

Idag har jag fått underbar hjälp av min kära bror och hans tjej, den ena har hjälpt mig att måla i hallen och den andra har hjälpt mig att underhålla min älskade lilla dotter så att jag har kunnat jobba på. Det är en fantastisk lyx att få grejer gjorda samtidigt som Frejs har det roligt och bra och att jag får arbeta lite fysiskt.
 
Idag har vi gått på med färg i hallen och fräschat upp den, det är ingen stor förändring men den ser nyare och snyggare ut än innan + att nyansen lila som de vita gick mot nu är borta vilket känns som en bra förändring. Jag upplever inte att färger räcker riktigt så jag måste in och köpa mer imorgon men det kommer bli superbra ! Bättre att göra det så man blir nöjd än att man ska gå och reta sig på att väven sugit åt sig färg på vissa ställen.
 
Nu ska jag bara klura på hur jag ska bygga upp hallen på ett bra sätt med vart man skall ställa skorna, vart jag skall hänga jackorna och hur vagnen skall kunna stå på bästa stället i hallen. Rummet är ju inte så stort så det kräver lite klurande. 
 
 
Det ser väldigt flammigt ut nu när det torkar men jag hoppas det blir bra imorgon när allt är torrt.
Dessutom så skall den tapeten som ni ser med rött i bort, jag är inte alls nöjd med den längre så jag vill ha en annan. Tar en fin som vi har här hemma så slipper de stå massa rullar här med tapet som inte används ;) 


161122 - Besök och dagens mat

God dag !
 
Tisdag idag och jag har fortfarande en mycket go känsla i kroppen, måste säga att det är galet skönt. Att få pause från att ständigt känna stress i kroppen är en lyx och jag njuter av den för varje sekund som går.
 
Natten har varit väldigt bra och jag har fått sova bra och morgonen innehöll morgonmys med tjejerna innan jag gick upp och åt frukost och fixade till en äppelpaj. T och hennes söta son kom på förmiddagsbesök och vi har fikat på äppelpaj och snackat.
 
Nu är det lunch och jag som inte tycker det är kul att laga mat och verkligen inte att laga åt mig själv lyxar idag till det med nudlar, kronärtskockshjärtan, champinjoner, fetaost och pesto hahah Kronärtskockshjärtan är verkligen min nya grej som jag upptäckt att jag tycker är riktigt gott. Alltid lär man sig något nytt ;) 
 
 


Ingen mus i vårt hus

En av anledningarna till att min födelsedag blev helt fantastisk var att vi blev av med en objuden inneboende.
 
För en tid sedan så såg S en liten mus som tittade fram bakom tv-bänken, vi försökte då fånga den för att släppa ut den men han lyckades försvinna och vi tappade bort den helt.
 
Efter det så har jag inte märkt av något mer och tänkte att den kanske har försvunnit, men när jag lyfte på gardinen vid soffan så hade han ätit upp en stor bit av tygen och jag kände mig hatisk. Det är verkligen inte en härlig känsla att veta att man har en liten mus som skuttar runt i ens hus och när vi hade fikabesök så gav sig kära E in i jakten på musen. S hängde på och snart va de 4 personer som var på jakt i vardagsrummet för att få ut den lilla musen.
 
Jag kan erkänna att jag blev megastressad när vi såg att den hade samlat på sig ett föråd med hundmat, hundben och även en strumpa från Freja, och tanken på att den var i vårt hus gjorde mig svettig. Men när jag såg hur stolt S berättade att han hade fångat musen med händerna och fått ut den så spred sig ett sånt lugn och en sån total lycka i min kropp haha 
Det är magiskt att veta att den nu inte är kvar inne och jag håller tummarna för att det inte är fler eller att det komemr in någon mer. 
 
 


Måndagsmys

 
Nu har vi måndagmorgon och en helt oplanerad dag. Vi börjar med att gosa i sängen och lyssna på Morgonpasset och när vi sedan tröttnade på det så gick vi istället ner och åt frukost innan vi la oss på soffan. Så nu sitter jag under filt och kollar på Skavlan, Freja & Ebba sover under och på filten. Vi har det så galet mysigt ♥


Min kära födelsedag

 
I flera dagar så har jag bara känt att min födelsedag inte spelar så stor roll, att man liksom kan tona ner den och nästan skita i den för att det verkligen inte kändes som något jag hade lust att fira. Men nu när dagen börjar ta slut så kan jag inget annat än att säga att jag ångrar de negativa tankarna. 
 
Jag är otroligt nöjd med dagen och kommer att lägga mig med en härlig känsla i kroppen och laddad för en ny härlig vecka. Jag är tacksam och glad för alla underbara människor jag har i mitt liv, för min familj och jag känner mig stark och hoppfull ♥
 
Att fylla 32 idag va inte så dumt alls och jag måste säga , Tack för denna underbara dag, tack tack tack ♥


Topp med volang

 
Plagg med udda grejer och som skapar andra siluetter än vanligt är något som alltid fångar min uppmärksamhet. 
Toppen från H&M med volanger på ärmarna gör mig verkligen nyfiken och när jag såg den på hemsidan på denna bild så blev jag direkt nyfiken och ville klicka in.
 
Färgen är kanske inte riktigt " min " färg och passar inte mig som är så blek, men modellen är superspännande. När jag gick in på produktsidan så tappade jag det lite för min egen del och blev inte riktigt lika sugen, men jag är otroligt övertygad om att den skulle vara dyngsnygg på väldigt många.
 
 
HÄR finns den om ni önskar köpa 


Glossy

Fick hem min efterläntade Glossybox häromdagen
 
 
Själva boxen är ju galet fin eftersom det är ett motiv av LittleKajsa som jag tidigare har bloggat om.
Men ursch vad jag är besviken på innehållet i boxen, det va inget som jag kände mig speciellt upphetsad över att få testa alls. Det är ju väldigt olika innehåll i boxarna, så ibland känns de helt rätt och ibland känns det mindre rätt.
 
Den lilla mjukgörande tuben från Cetaphil testade jag direkt när jag öppnade boxen för att jag behövde något i mitt torra ansikte ( och att jag har lovat mig själv att använda slut och verkligen testa grejer) men de andra är jag inte så sugen på att testa. Men nog ska jag använda handspriten och rengöringen nu när jag har dem hemma. Läppstiftet, nagellacket och parfymen kändes verkligen inte som jag så det är risk för att de ges bort eller kastas.
 
Jag tycker att Glossybox är en ganska rolig grej då man både får hem ett paket, en fin box och får chansen att testa produkter som man kanske aldrig skulle hitta eller våga testa annars. Men just denna va kanske sådär, hoppas på bättre box nästa månad. Har sett att den ser magisk ut på utsidan oxå haha och att det kommer att innehålla något från The Body Shop, tummen upp på det ! 
 
 
Inlägget innehåller annonslänkar
 
 


När man känner att man verkligen får till det

Igår fick jag helt fantastisk hjälp med Freja på förmiddagen så att jag kunde pilla med saker utan att behöva ha med Freja och underhålla henne. Det var verkligen underbart att kunna stå och spruta rengöringsmedel och skura klart i duschen utan att behöva oroa sig för hur Freja har det eller var hon gör. Så nu är det riktigt rent i duschen hihihi
 
Dessutom så passade jag på att ta mig en go dusch och faktstiskt lägga en inpackning i håret innan jag fick laga mat och äta den...och SEN vaknade Freja. Det var helt otroligt skönt och jag är så tacksam för det !
 
Sen på dagen så tog vi promenad ute så Ebba fick sitt behov av promenad och dagen var bra med att alla tre hade det bra och fick bli nöjda och glada. Dessutom så blev det en tur till svärmor som fyllde år och Freja fick gosa lite med sin farmor. Underbart med fika och lite samtal sådär på kvällskvisten.
 
Älskar Frejas lilla galna frisyr som hon får när hon sover hihihi


Mitt bästa tips för håret

Jag har provat en rad olika masker och inpackningar för håret, jag skulle överdriva om jag sa att jag var flitig på att använda dem eller att jag gör det ofta. Men jag har ju ändå hunnit gå igenom en hel del genom åren och för några år sedan sprang jag på ett märke som heter Waterclouds, tror jag fick en produkt i en goodiebag och testade. 
 
Denna hårmask kan jag än idag tänka på och faktiskt sakna, det var den absolut bästa jag har hittat och lukten var helt fantastisk vad jag minns. Nu ska jag använda upp alla produkter som jag har liggandes i sminkbordet, i goodiebags och i glossyboxar innan jag köper några produkter. Men när allt är slut så kommer jag garanterat att köpa en ny hårmask från just Waterclouds.
 
Blir du sugen och vill testa redan nu så hittade jag att man kunde köpa produkter från Waterclouds till ett bra pris HÄR
 
Mitt bästa tips ! 


161115 - huvudet på högvarv

 
 Lägesrapport : Freja sover, Ebba sover & tv visar härliga Projekt Runway
 
Idag har vi inte många planer alls, det är ikväll vi ska kolla på hockey hos familjen om det funkar med sjukdomar och sånt, men annars är det inte mycket. Pyssel i huset är det jag ska försöka fördriva dagen med idag.
 
Fast att jag försöker att inte tänka så mycket så går mitt huvud på högvarv, det är 1000 problem som behöver lösningar och jag försöker att dra i små trådar för att hela tiden hitta lösningar på mina problem men det är bara en enda gröt. Det är pengar, extrajobb, hemmatid med Freja, hus och försäkringsbolag och annat skit som bara snurrar och snurrar och snurrar och och jag försöker hitta små saker som sätter mitt huvud på pause men det är inte lätt. 


Badrum/tvättstuga

 
 
Vi har fått ett helt nytt rum här i huset, innan så hade vi bara ett litet litet utrymme som var tvättstuga. Ett ganska sorgligt rum med fula plastmattor och det var verkligen bara ett ställe som hade en funktion snarare än att det var ett rum.
 
Nu är det en helt annan sak ! Nu har det blivit ett fantastiskt fint badrum & tvättstuga samtidigt som det står lite nödvändigheter i rummet för att huset skall ha värme oxå. Rummet är inte helt klart så jag väntar med fullständiga bilder men här kan ni se lite hur det har förvandlats. Jag är totalt kär i golvet och är galet nöjd med vårt val av de. Dessutom så skall det in en tvåttzink framöver i hörnet vilket ska bli väldigt skönt.  


Egen tid för egentid

 
Under gårdagen så somnade Freja och S på soffan tillsammans och sov/vilade i 2 timmar samtidigt som det gick barnprogram på tv ( som S har längtat efter att ha en anledning att kolla barnprogram haha ) och då passade jag på att gå upp på övervåningen och bara ha tid för mig själv.
 
Jag började med att lägga en ansiktsmask då det var evigheter sedan och sen bombade jag min hud med fuktgivande kräm och slurp sa de så sög den åt sig allt. Min hud hatar när det börjar bli kallt och jävligt och behöver verkligen all hjälp den kan få.  GlamGlow är en fantastisk ansiktsmask verkligen, kan starkt rekommendera den ! 
 
Samtidigt som masken fick göra sitt så passade jag på att pyssla med Frejas och mina kläder och försökte att få lite ordning på våra grejer. Så nu är hennes skötbord otroligt fint och i ordning och i min garderob så kan man iallafall komma fram överhuvudtaget hahah


Snön faller utanför & här inne är det ganska bra

 
Natten har varit riktigt bra, Frejs har sovit bra och jag har sovit bra och Ebba har sovit bra hela natten. Otroligt skönt...nog är jag lite trött iallafall men det hör årstiden till. Jag blir helt otroligt trött av denhär mörka delen på året och mina ögon vill alltid vara stängda.
 
Idag så småpysslar jag med tvätt, försöker städa undan småsaker som skall hitta sina platser & jag har en MASSA kläder som skall hitta till garderoben, fattar inte varför de så gärna vill ligga på andra platser i huset hahah
Therese Lindgren håller oss sällskap via youtube, älskar att låta hennes videos rulla på tv:n, jag kollar uteslutande på hennes och Helen Torsgårdens videos och sen fyller jag ut med några andras. 
 
Det är redan grejer gjorda på min lista, men jag har massa saker kvar så nu får jag sätta igång...Freja vaknar nog snart från sin förmiddagsvila så man får passa på innan hon vill ha uppmärksamheten.


När det känns tungt

 
Helt ärligt så vet jag inte riktigt vart denhär dagen tog vägen. 
Jag vet inte riktigt vad jag har fått gjort eller vart tiden tog vägen, men jag är trött som en galning nu och fast att jag egentligen skulle behöva ta tag i grejer som jag inte hunnit under dagen så orkar jag inte det. Mina ögon vill inte vara med längre så det blir kisspromenad med Ebba och så blir det sängen sen.
 
Känner att jag har en riktigt jävla skitkväll nu på kvällen där jag känner mig otillräcklig att göra allt det som jag bör göra och de som förväntas av mig. Det är svårt att ta hand om Frejs, kunna ge Ebba vad hon behöver, unna mig ensamtid som jag behöver och få grejer i huset gjorda samtidigt som jag är så galet trött och slut. 
 
Nu när jag tänker efter så tänkter efter så har jag ju hunnit rensa och hiva alla sopor, planerat dop, pratat med kantorn som ska spela på dopet, satt ihop en låtlista till en spelning, varit på besök hos E & J och fått äta middag med dem ( så underbart härlig att få middagssällskap, tusen tack kära ni ♥ ) . Så jaa..helt dålig har jag väl kanske inte varit idag iallafall. Men ni fattar känslan i kroppen när mörka känslor tar över.


Tack älskade fantastiska Freja för att just jag fick bli din mamma ♥

 
Jag kände mig otroligt stressad i slutet av graviditeten att jag skulle få till en fotografering då jag verkligen ville dokumentera denna otroligt stora mirakel mage. Tillslut så blev det äntligen en fotografering av och jag är så galet glad för det och att nu kunna sitta och bläddra i boken och titta på bilderna.
 
Tänk att vi då inte hade en aning om vad det var för krabat där i, att bebisen var så galet efterlängtad och att man knappt vågade tro att allt skulle gå bra men att det ändå inte fanns någon annan möjlighet än att hon eller han skulle komma ut och bli en del av vår familj. Det är en konstig men magisk tid, och ännu mer magisk är den nu när vi vet att det var fantastiska Freja som kom och förgyllde våra liv ♥
 
Tack älskade Freja för att just jag fick bli din mamma ♥


Natten bjöd på dramatik

Natten va verkligen kaos ! 
Jag var hos familjen ganska länge igår och kollade på tv tillsammans och när jag och tjejerna åkte hem så började jag få ont i magen. Jag tänkte att det var min IBS och tog ett glas vatten för att hoppas att det går bort. Men när vi hade bäddat ner oss i sängen och Freja snurrat 100-tals gånger fram och tillbaka och sparkat mig i magen som redan innan sved som en galning...ja då va det kört ! 
 
Som tur var så hade jag varit förutseende och ställt fram en hink bredvid sängen, jag brukar aldrig käkas av IBS så jag vet inte vad jag har ätit som var tvungen att komma upp. Freja va inte ett dugg sugen på att sova och jag mådde som en påse skit haha Det är inte lätt då ! 
 
Men vi redde ut det och vi kunde sova till och från mellan 01 och 08 och idag så känns det lite bättre.
En rolig grej jag skrattade åt när jag vaknade i morse var att jag delade säng med två små tjejer...alltså ingen av dom är ju speciellt stor i storlek och ändå så låg jag slickad längs kanten på min sida sängen. Ja nästan utanför sängen på kanten och så fick jag hålla i kudden då den låg över kanten hahah Svårt att förklara men situationen var helt sjuk ! 
 
Freja sov tätt tätt i ryggen på mig och Ebba låg precis bakom rumpan och hela övriga sängen var tom. Galen syn ! 
 
Idag tar en av tjejerna det lungt och skönt framför brasan medans snön falller ner utomhus 


Snart är vinterskruden på

 
Gud som vi har slitit med detta ! 
 
Jag har med massor av hjälp snart äntligen lyckats rodda till att vi fått upp ytterpanel på den del av huset som vi var tvugna att klä in innan vintern för att skydda huset. Det innebär att halva huset är nu träpanel och halva huset är de gamla plattorna kvar. Det är såklart något vi ska rätta till sen till våren. Nu har jag vi ju lärt oss hur vi ska gå tillväga. Nu är det bara den lilla snärten kvar på hörtnet som ni ser som är kvar och sen kan vi andas ut innan vintern. Visst blir det fint med träpanelen ?!


Den perfekta gråa

 
Denhär tröjan är verkligen en tröja som jag vill köpa och bära i höst. Den är precis i färgen som jag gillar, i nyansen som känns rätt och själva modellen med en liten krage vore perfekt i höst och vinter. 
 
 
 


161107

 
Så var det måndag igen och jag och tjejerna har massa saker vi ska göra denna vecka. Något som måste tas tag i är planeringen av Frejas dop och fast jag har några saker på det klara så är det många små grejer till som ska bestämmas och styras upp. Jag vill att det ska bli en underbar stund för alla inblandade och bäst för lilla Frejs som det hela handlar om såklart.
 
Inatt så har Freja sovit i sin säng ända tills kl 06 och det känns verkligen för min del, jag är mycket mer utvilad efter natten och från 06 och till 08 så har hon legat 0 mm ifrån mig. Hon är så otroligt go vår lilla guldklimp ♥
 
Idag så blir det en softardag, lets go !
 


Giftset

 
Detta otroligt fina paket fick vi av S:syster när vi nyligen hade flyttat tillbaka till vårt hus efter att ha tvingats flytta härifrån i flera månader. Så otroligt fint sätt att ge en gåva på genom att ta en korg och fylla den med lite olika grejer. Älskar denna typ av gåvor och gillar att själv ge bort sånt oxå. Genom henne så fick jag mer inspiration till de gånger som jag själv ska hitta på gåvor, så nu delar jag med mig till er oxå genom bloggen.
 
Ta en korg och fyll den med olika härliga grejer, på så sätt så kan man ge något till varierande åldrar i familjen också och att alla blir representerade i presenten. Perfekt till födelsedagar, som inflyttningspresent eller varför bara inte ge för att man känner för det =) 


Om lördag är kulig är söndag vila och nytta

Lite den känslan är det över söndagar, man gjorde kanske lite härliga grejer på lördagen och tillät sig att inte göra så mycket nytta och så blir söndagen en sån dag som man vilar och segar på och samtidigt gör " nyttiga " grejer och försöker få känslan av att man " fått lite gjort " i helgen ändå.
 
Idag är det helt okej väder, kallt men solen tittar fram då och då vilket alltid gör livet lite lättare och jag har i denna stund gjort pannkakssmet som jag ska steka oss till lunch snart. De sista bräderna för denna vinter är målade och så fort de är torra så ska de upp på väggen och så är halva huset " klätt "
 
Idag förbereder vi veckan som kommer och i helgen har det hänt ganska mång små saker som hela tiden tar oss steg för steg till ett färdigt hem. Det är en underbar känsla ♥ Och ärligt talat så är vår familj så jävla värd att få lite härliga lyckliga känslor runt denna historia så jag längtar tills de är klart och man kan andas ut.
 
 


Inredningsdetaljer ur vårt hem

Nu är ju inte vårt hus klart på långa vägar, men vi bor i det och det växer sig sakta framåt mot ett " riktigt " hem. Jag börjar inreda huset sakta men säkert och försöker att få ihop det även om vissa puzzelbitar inte är lagda än vilket gör att det är lite rörigt.
 
Men, jag tänkte ändå visa några detaljer ur vårt hem och framöver så kommer jag att visa mer helhet. Idag nöjer vi oss med några inredningsdetaljer. 
 
 
På bänken i köket så står denna fina lilla bricka med en matchande kruka som jag älskar. Jag köpte dem på en inredningsaffär i Edsvalla till ett superpris och jag är galet nöjd med det. I bakgrunden här kan man se mina grytunderlägg som står för Karlstad och Kalmar.
 
 
Denna lykta som är köpt på Ullared står i vardagsrummet på en bänk vid tv:n. I är ett ljus som skiftar i färg från Airwick vilket både ger häftiga ljuseffekter och en underbra doft.
 
 
Denna klocka som även den är inhandlad på Ullared för säkert 1-2 år sedan men som glömts bort står just nu på en hylla i vardagsrummet. Den skall sättas upp i köket när lister har kommit upp i tak och runt dörren. Jag är osäker på att den verkligen får plats och därför har den inte kommit upp än innan vi ser att den sitter bra mellan listerna.


Idag var det dags

Så var dagen här.....den första dagen man vaknar upp och det är ......
 
 
snö ute !!
 
Vissa är säkert överlyckliga idag över att det är så vitt ute, jag känner mest en stor suck då jag inte är något fan av snö och kyla. Men jag kan inte neka till att det blev mycket ljusare ute idag än vad det har varit dagarna innan då det varit grått och mörkt. Det blev ett fint ljus i köket och tillsammans med min favoitlampa så blev det galet mysigt att sitta och äta frukost. Kämpar med att hitta fördelar med snön hahaha
 
Idag får vi besök här i huset på förmiddagen, det ska grejas med sociala medier vilket jag älskar så det ska bli superkul ! Jag ska hjälpa en vän som vill starta och behöver hjälp. Sen får vi se vad resten av dagen har att bjuda på, den är inte så planerad.


One of My dream bags

Jag är en väsknörd och ifrån att ha varit en person som köper många och billiga väskor för att jag älskar att äga massor av väskor så börjar jag nu istället gå över i att jag vill ha vissa få och då dyrare väskor. Jag säljer av de väskor som jag har som inte känns rätt eller som inte kommer att användas för att inte ha massa väskor som bara ligger i garderoben.  Men jag vill gärna fylla på min väsksamling med lite speciellare väskor som verkligen betyder något.
 
Jag skulle otroligt gärna vilja äga en Stella McCartney väska i modellen Fallabella, en svart med silverkedjor och rosa insida. Jag gillar den otroligt mycket och den skulle väldigt gärna få flytta in i min fina samling ♥
 
 
 


161103 - Kallt som busen & att rensa ut

 
Nu börjar det verkligen bli höst, på riktigt ! El ja...det är väl höst och så går vi sakta mot vintern, för i förmiddags när vi skulle iväg så var det frost på bilen. Det är sånt jag verkligen hatar, jag gillar inte alls när man måste skrapa rutor och frysa rumpan av sig tillsammans med att det är mörkt mest hela tiden. Nä det är verkligen inte min del av året som kommer nu.
 
Men nu skiter vi i det och har lite muntrare toner här i bloggen, dagen idag har varit riktigt bra. Frejs har inte sovit så mycket tyvärr men ändå varit glad och vi har hjälpt min lillebror, vi har vägt lilla Freja och skickat iväg en väska som nu är såld. Jag börjar gå ifrån att gilla att samla på saker till att samla på pengar haha man har det inte så fett ekonomist när man är mammaledig och många grejer som man äger betyder ju faktiskt inte så  mycket så de kan man sälja av istället. Det känns som en befrielse att få rensa ut lite =) 


Att förändra något man inte är nöjd med

Sponsrat inlägg

Jag är ingen person som vågar operera och ändra mitt utseende, jag varken dömmer eller förespråkar att ändra sitt utseende till andra men tycker att om man stör sig på något ordentligt så är livet för kort för att gå och störa sig på det hela livet.
 
Jag kan absolut tänka mig att göra små förändringar som kan göra att man känner sig mer nöjd med sig själv än vad man gjorde innan. Tex att ta bort ärr och blodkärl i ansiktet och hårborttagning. Hårborttagning är ju något som jag har testat och som jag kommer att fortsätta med när jag har möjlighet. Jag uppskattar att slippa raka bort håren under armarna så det är absolut något jag kommer att fortsätta med.
 
 
Jag har fått tipset att gå in och titta på Klinik34 där de är specialiserade på minimalinvasiv estetisk kirurgi och medicinsk hudvård, otroligt intressant att se vilka olika grejer man kan göra med sitt utseende och många av dem är så små grejer som kan göra stora förändringar för en själv. Kan inte säga att jag inte blir sugen på att göra några små justeringar när man är inne på sidan och läser. 
 Sneak peek of my dream bag

 
Detta är min absoluta favoritväska i min samling. Den är så mycket Sanna att den nog inte kunde bli mer med svarta och silverdetaljer, dragkedjor och mönstret. Jag är så galet kär i denna och så otroligt rädd om den hihi