Det växer sakta fram

Sakta men säkert så växer vårt hus framåt, häromdagen så fick vi hjälp av svärmor att sätta upp den första tapeten. Den sitter på en vägg i köket och övriga väggar skall målas. S har med mig som assistent satt väv i trappan, och det blir galet fint när köket sätts in och nu börjar man se hur huset blir ett hem igen och inte bara en ångest.
 
 


Favorit

Detta är höstens snyggaste jacka enligt mig, jag hade helt ställt in mig på en jacka ifrån Elly Pistole men fick inte till det med hur den satt så jag ställde om och spanade in denna betydligt billigare från H&M. Älskar den ljusrosa insidan, fick dock ta en 36:a tror jag för att den skulle sitta som jag önskade. Det är lite svårt de där med bomber jackor och storlekar.


Huset - Vår historia

Något som många som känner mig vet är att vi har haft krångel med huset under en väldigt lång period. Något som kanske sipprat lite i bloggen är att det har renoverats en del och jag har valt att vara ganska tyst om detta i bloggen och bara pratat med några om hela historien. Varför ? 
Jo för att allt har varit så jävla tungt, jobbigt och ogreppbart på något sätt. Det har inte funnits någon energi att dela med sig av sin historia, men nu när molnen börjar skingras och ljuset i tunneln börjar skymta där framme någonstans så känner jag att jag kan dela med mig.
 
I oktober förra året så vi hela familjen flytta ur vårt hus för att vi upptäckte att vi hade äkta hussvamp, lättast att förklara vad det är skulle vara att säga att det är som huscancer typ...en obotlig sjukdom. Man måste riva bort och bränna upp det som är angripet och det är också det vi har fått göra.
Vi fick slita våra hår och ta in massa hjälp för att vinna kriget mot försäkringsbolaget om denna skada skulle gå på försäkring ( orkar inte gå in på varför och hur allt va med det just nu ) och de gav sig tillslut i mitten av december. 
 
Sedan fick vi vänta tills i mars innan snickarna kunde börja arbeta med vårt hus, och det ska sägas att svampen växer för varje dag som går så under perioden vi fick vänta så blev det ju såklart också värre. Snickarna har jobbat i vårt hus från mars och tills nu i juli och här har vi tagit över på heltid och ska färdigställa allt. Än är det inte ett hushåll men vi har iallafall tak och väggar och det är ju en lyx då vi varit utan väldigt länge.
 
 


160724 - söndagsfeelings

 
Det är en myspys-känsla över denna dag, vi var på sen middag och kompishäng igår och det resulterar i att man är lite trött. Jag provade ett alkoholfritt vin som jag bara älskar och det kommer att bli en stor favorit hela sommaren ♥
 
Idag ska jag hämta ut ett paket från H&M som jag beställt med lite rea-grejer och framförallt så är det dreggellappar till Frejs som bildar galet mycket dreggel och skickar ut de på alla kläder haha Älskade lilla tjej ! 


Riktigt nervöst men väldigt kul

 
I helgen som var så fick jag äntligen möjlighet att fota ett bröllop igen, galet nervös och lite övertaggad så hade jag enormt mycket utrustning med mig ifall något skulle lägga av. Tror det gick bra, har bara hunnit snabbkolla några av bilderna och jag känner mig ganska hoppfull =)
 
Bröllopet var otroligt vackert och festen på Almars gård var lika härlig den. Fantastiska människor, massa skratt och upptåg och väldigt go stämning hela dagen och kvällen, det var fantastiskt att vara med under hela dagen. Dessutom så sjöng jag i kyrkan också, så det var en första gång att både fota och sjunga hihi


Me and My girls

Att ligga i sin egna säng, i sitt egna hus och bara vila är magiskt.

Nu ligger vi här jag och tjejerna och vilar middag, jag va uppe "tidigt" idag så jag känner mig helt slut jag oxå. Underbart att kunna vila lite då när de andra också samlar kraft.
Passar dessutom på att beta av lite podcast-avsnitt som inte hunnits med. Fantastiskt !!Projekt : Frejas rum

 
Freja ska få de rum som jag tidigare haft som klädrum med min klädstång, spegel och klädbyrå i. Har inte riktigt löst vart jag skall ställa mina grejer men självklart så får min lilla fisa de rummet, utan tvekan. 
 
Nu är det extra mycket saker i rummet då allt är en enda röra så jag får börja i lugnt tempo och försöka att småpyssla lite innan man kan kasta ut alla grejerna. Vi har ju otroligt begränsad yta just nu att ha saker på så det kommer att dröja innan rummet är klart. Men nu ser ni hur det ser ut just nu och sen får ni se hur det blir när det är klart. 


Saker jag vill....

 
 
- Köpa en vloggkamera och starta youtube-kanal
Nu på dagarna så rullar det galet mycket youtubeklipp, jag är väldigt sist på bollen men har nu MASSOR av klipp från olika grymma människor så som Therese Lindgren , Helene Torsgården , Sandra Lindahl osv. Jag blir själv otroligt inspirerad att börja filma och lägga ut klipp men frågan är om man vågar och om det ens skulle vara någon som ville kolla ?!
 
 
- Skaffa en ny dammsugare
Att jag längtar efter att vårt hus ska bli klart är ju ingen hemlighet och medans jag går och väntar på detta så gör jag små planer till huset och en av dem är absolut att skaffa en ny dammsugare. Vi har två stycken, men båda är gamla och det är bara en av dem som verkligen suger upp smutsen bra..men den låter som fan. Så jag skulle vilja köpa en som är bra men som också är tyst.
 
 - Färga håret ljusare, kallare och rosa
Jag är väldigt sugen på att hitta på något med mitt hår då jag inte är riktigt nöjd eller känner mig fin i håret just nu. Samtidigt så har jag inte råd att gå till frisören och lägga pengar på håret just nu, det känns lite fel även om jag är riktigt sugen.
 
 
 - Fixa iordning Frejas rum
Jag vill så otroligt gärna komma igång och fixa Frejas rum, skapa ett härligt litet rum till henne där hon känner sig hemma och skapa en lite oas som är bara hennes. Har lite tankar runt hur jag skulle vilja göra men har inte riktigt bestämt än. Sängen är köpt och skall byggas ihop och sen har jag några tankar ang golv och kanske förvaring. Ska spara ihop lite pengar och så får jag köpa allt eftersom.
 
 
 - Köpa en vintage designväska
Under vissa perioder så snöar jag in på olika typer av grejer och just nu har jag helt snöat in på att hitta en fin Louis Vuitton väska i damier och antingen i modellen speedy eller neverfull.
 
 - Gå en sminkkurs hos Helen Torsgården
Jag skulle otroligt gärna vilja gå en sminkkurs där jag får lära mig och få hjälp att hitta de färger och nyanser som verkligen passar mig och där jag kan lära mig att framhäva de vackraste i ansiktet. De där små knepen som gör sån stor skillnad. Framförallt så är det just färg på foundation och alla de andra nyansprodukterna som jag verkligen behöver hjälp med. Det hade varit svinkul ! Hon är så otroligt grym, trevlig och pedagogisk den tjejen ! 
 
 
 - Hitta Frejas första Nike-skor
Jag vet precis vilka skor jag vill köpa till Freja som hennes första skor, jag måste bara hitta dem först ;) Det är ett par Nike Air Force som jag skulle vilja köpa till min lilla tös, får ta en tur till Sthlm och se om jag hittar dem till en sån liten tjej.


Kär

 
Vissa helger är bara så otroligt bra och denna helg som varit lämnar mig med en kärlekskänsla på många sätt. Det är många små olika anledningar till att jag är kär i just den helg som varit och jag kommer inte att gå in på alla, men känslan i min kropp börjar bli bättre och känslan i hela livet börjar ljusna vilket känns magiskt.
 
Familjetid, kärlek, pyssel, barnjoller, husfix, fantastisk mat, trevligt sällskap, härligt väder och hjälp - allt är ett härligt recept på en härlig känsla i kroppen.
 
Det blev inget besök på Putte i Parken som var här i stan denna helg, allt fokus las på familjetid och huset och jag är ju uppenbarligen nöjd och glad över detta. Hade gärna tagit en tur in till PIP men det vart ingen tid och huset och myset är viktigare. 
 
Veckan som kommer skall det pysslas med och sen blir det familjetid med min familj på annan ort ;) Äntligen ska de få träffa Freja oxå ♥