" - Res dig upp jävla kärring ! "

Skrek den medelålders affärsmannen i kavaj som satt brevid mitt sällskap på hockeyn sist.
 
Detta skriker han två gånger varav en gång när hallen är helt tyst och det ekar över hela våran läktare. Bara att säga den kommentaren visar ju att han är en idiot i min ögon. Men att han dessutom skriker det till en kille som ligger på isen och helt uppenbart har ont och som är minderårig gör att jag tänder till inombords.
I hockey är det lätt att se att någon är minderårig då de spelar med galler.
 
Jag har vid ett antal gånger när jag varit och tittat på matcher i både hockey, fotboll och innebandy ( för barn ) hört och mött på människor som fullständigt tappar det och beter sig som riktiga idioter.
Det är som att man kan häva ur sig vad som helst när jag kollar på sport och att det inte är människor som det handlar om.
 
Har ni vuxna människor ( jag har bara upplevt män som skriker men jag är övertygad om att det även finns kvinnor som tappar vettet fullständigt ) verkligen inget vett när ni kollar på sport ? Varför tror ni att det är helt okej att skrika vad som helst till de som utöver sport ? 
 
När mannen skrek detta till en minderårig kille så fullständigt kokade jag på insidan, jag hade så jävla stor lust att ta en diskussion redan där på plats och fråga va fan han tänker med. För när det handlar om barn så känner jag mig alltid extra illa berörd. Inte bara för att killen som ligger på isen inte förtjänar att höra en sån nedlåtande kommentar ( att han förolämpar halva jordensbefolkning tar jag inte ens upp för det hör och ser ni ju allihop ) utan också för att det finns massa barn runtomkring som ser och höra vad vuxna säger. Barn gör som vuxna och växer då upp med att det är helt okej att stå på läktarna och skrika nedsättnade ord. INTE OK !!
 
Jag tog inte diskutionen med mannen då två andra män gav tysta mördar blickar till honom som fick honom att darra till så kände jag att det räckte men va fullt beredd om det skulle hända igen.
 
DET ÄR INTE OK ATT SKRIKA VAD SOM HELST BARA FÖR ATT MAN KOLLAR PÅ SPORT ! 
 HÖJ UPP DITT LAG ISTÄLLET FÖR ATT SÄNKA NÅGON ANNAN Kommentarer

Jag håller helt med dig !


Kom ihåg


Trackback