Vi längtar till vår och sol

 
Jag är så sjukt trött på mörker, slask, kyla och snö nu ! Vill ha sol, värme och massa massa ljus. 
Jag blir otroligt påverkad av mörker och finner inte alls samma energi nu när det är så mörkt men ska försöka inta mer d-vitamin och se framåt mot våren och sommaren som verkligen är min tid. 


Det löser sig


* Igår på jobbet på upptäckte jag att jag hade tappat min älskade silverring,
* Idag glömt mobilen någonstans utan att veta vart.
* När jag satt på jobbet så blev jag tvungen att byta lösenord, gick ifrån 10 min och glömde bort vad jag hade bytt till.
* När jag väl kom hem idag så hade jag 4 missade samtal, 7 sms och 2 röstmeddelanden då min tandläkare försökte få tag på mig ( därav de missade samtalen ) och en erbjuden tid direkt imorgonbitti men jag va tvungen att ringa innan kl 18....när jag hade telen i handen va hon 18:30 ! 
 
* Jag hittade ringen på golvet i badrummet vid mitt handfat
* Mobilen låg på mitt köksbord och ingen har kunnat vara i närheten av mina kort som ligger tillsammans med min telefon.
* Lösenordet gick att lösa genom att ringa it-hjälpen och vi skrattade gott åt mitt beteende och jag kunde logga in och fortsätta att arbeta.
* Tandläkaren gjorde ett sista försök att ringa kl 18:33 och jag fick tid imorgonbitti för min tand som besvärar mig.
 
Så om man håller sig lungt och inte får panik för att livet busar med en så ordnar sig allt ! 


Min julklapp till S

När man har varit tillsammans i ganska många år så börjar ideerna till presenter och julklappar verkligen tryna, iallafall för mig. Men något som är roligt med att man känt varandra i så många år är ju att man faktiskt kan hitta vissa grejer som verkligen " passar " till den personen.
 
Jag hade verkligen ingen bra ide till denna jul, inte hittat något som kändes bra till S. Men plötsligt så sprang jag på denna makapär som på något sätt kändes otroligt bra till honom. Kan erkänna att jag va inte så kaxig när jag gav den till honom då han kanske skulle tycka de va en skittråkig grej. 
 
Men min älskling som faktiskt uppskattar lite udda och roliga saker blev superglad och har redan använt den flera gånger. Perfekt när han vill ha mat snabbt och jag äter något annat ;) 
 
 


Onsdag 28 Januari

 
Idag är jag tillbaka på jobbet, även om man lever med sorg så måste livet rulla på och jag måste göra det bästa av mitt liv och jobba för det jag vill uppnå.
 
I övrigt så är det massa saker inplanerade framöver, jag missade en föreläsning tidigare i veckan då jag inte orkade gå på den men hoppas att kunna gå längre fram. Men ett roligt planeringsmöte är inbokat, en resa till sthlm och så håller jag tummarna för att jag kan få förlängt på mitt jobb. Hoppas kan man alltid göra ;) 


Kärlek och sorg

 
Det är svårt att hela tiden påminna sig om att verkligen leva sitt liv, göra det man drömmer om och sluta att skjuta upp saker man tänker och vill göra. När någon fösvinner så blir man så påmind att det upptar nästan all energi. Plötsligt så känner jag i alla celler att jag måste ta vara på den tid jag har, göra det jag vill och varje dag försöka sprida kärlek och tala om de jag tycker om att ja gör just så.
 
Sluta skjut upp saker till en annan dag ! Vill du göra något eller tänker göra något så gör det idag och inte imorgon !


Ett kalas du inte vill missa !

 
Jag har gått hos Ann-Sofie i 5 år och gjort fransar och jag vill aldrig byta ! Jag är sjukt nöjd med hennes jobb och med henne som person, därför är det extra roligt att berätta att Ann-Sofie kommer att öppna sin egna salong i feb och kommer att ha en invigning genom öppet hus för alla den 7 feb.
 
Tider och vad som händer under dagen kommer jag att återkomma med men boka in dagen och bege er till Vävaregatan 12, Karlstad och delta i kalaset ! 
 
Välkommen till Salong Hos Ann-Sofie


25 januari

Älskar söndagar eftersom man verkligen kan vara slapp om man vill och att man kan göra supermycket om man känner för det. Jag ska försöka få till en blandning tänkte jag .

Sov så länge jag kunde och unnat mig lugn och ro hittills, men nu börjar jag bli sugen på att ta tag i grejer jag tänkt länge så än så har jag satt igång kopiering av datorns alla bilder så att jag kan rensa lite och också hittat en låt som jag vill prova att spela in :) 

Låt oss se vad dagen bjuder på i övrigt ! 

Kan ditt fett avslöja dina problem ?


Jag håler på och försöker att läsa in mig på min sjukdom så mycket jag kan och satt och sökte på kostscheman som är anpassade för underfunktion i sköldkörteln. Kanske finns det någon som är bra på detta och kan hjälpa mig ? Hojta till om ni kan eller om ni vet någon som kan.

 

Iallafall så sprang jag på denna artikel om olika möjligheter som kan vara beroende på hur fettet sätter sig på kroppen som Olga Rönnberg skrivit som jag tyckte va lite intressant, läs och begrunda hennes ord :

 

Love handles

Kan vara tecken på insulinproblem. Insulinet  reglerar blodsockernivån och kan leda till att fettet lagras kring höfterna.

En sockerrik kost tvingar bukspottkörteln att pumpa ut insulin för att reglera ner blodsockernivån. Men med tiden, om sockerintaget förblir högt kan cellernas receptorer få en minskad känslighet, vilket ger ännu högre insulinpåslag och sämre fettförbränning.  Dessutom ger blodsockersvängningarna hungerkänslor och man överäter därför lätt.

Actionplan:

Lugna insulinproduktionen genom  att lära dig  hantera socker och kolhydrater.

Håll dig till en medelhavskost och undvik socker och snabba kolhydrater som alkohol, vitt bröd, kex, kakor, chips,  sötade frukostflingor, vitt ris, godis, läsk.

Ät livsmedel rika på antioxidanter (detta hjälper till att förhindra skador från fria radikaler och minskar insulinresistens) som kanel, kryddnejlika, gurkmeja, färska örter, chili, tranbär, blåbär, broccoli och grönt te.

Förutom multi-vitaminer och fiskolja, anses tillskott av krom (för att kontrollera blodsockernivån), magnesium, zink vara bra.

Ryggfett

Fettet som buktar ut från sidorna av din bh kan vara ett tecken på en trög sköldkörtel.

Sköldkörten styr i vilken takt du förbränner kalorierna från maten du får i dig .

Låg sköldkörtelfunktion kan orsaka inte bara det problemområdet men även viktökning, trötthet och depression.

Actionplan:

Vissa råa livsmedel kan störa  sköldkörtelns funktion så begränsa intaget av broccoli, brysselkål, kål, grönkål, kålrot, persikor, sojabönor, spenat och jordgubbar. Men om du tillagar dessa livsmedel så blir effekten tvärtemot bättre.

Öka ditt intag av jod och selen för att stödja din sköldkörtel genom att äta paranötter, råris, vitlök, kelp, lever, lök, lax, tonfisk, vetegroddar och fullkornsprodukter.

Och slappna av – stresshormonet kortisol kan påverka  sköldkörtelfunktionen (jag pratade om det i cardio-inlägget längre ner)

Ett annat tips är att undvika att svälja  fluortandkräm då  fluor kan hämma verkan av sköldkörtelhormon.

Gäddhäng

 

Ansamling av fett på undersidan av överarmarna kan bero på sjunkande testosteronnivåer hos medelålders kvinnor.  Att öka testosteronnivåerna kan, tillsammans med specifik träning hjälpa till att återställa formen på armarna.

Actionplan:

Styrketräning: brist på motion minskar testosteronnivåerna, men träning med vikter gör att musklerna behöver mer energi och ökar testosteronbehovet.

Sex: ökar dina testosteronnivåer.

Se till att du får tillräckligt med sömn för att maximera produktionen av testosteron.

Slappna av!  Stress minskar produktionen av testosteron.

Ta bort socker och raffinerade kolhydrater ur kosten då höga blodsockernivåer minskar produktionen av testosteron, men undvik att svälta dig  - på lång sikt kommer kaloriunderskottet påverka hormonet negativt.

Öka ditt intag av hälsosamma fetter –  lax, linfrö och avokado – som krävs för produktionen av testosteron.

Päronformen

Det kvinnliga könshormonet östrogen främjar fettlagring runt höfterna, och många av oss utsätts för höga halter av både naturliga (i vatten och odlad kött) och syntetiska östrogener (kemikalier i plast och non-stick beläggning) i miljön.

Actionplan:

Ät mer frukt, grönsaker och fullkorn eftersom de innehåller speciella ämnen som binder till, och hjälper utsöndra, överskott av östrogen.

Skär ner på alkohol, smärtstillande och drycker med kemiska konserveringsmedel och färgämnen eftersom dessa hämmar leverns ansträngningar att minska östrogenöverskottet.

Ät  naturlig yoghurt för att hjälpa de vänliga bakterierna i tarmen som hjälper kroppen att handskas med för mycket östrogen via mag-tarmkanalen. Skär ner på kaffe. En studie fann att koffein motsvarande mer än två koppar per dag kan öka frisättningen av  östrogen hos kvinnor.

Undvik att dricka från plastflaskor och micra i plastburkar.

Östrogenet ska fajtas emot med testosteron: se gäddhäng-problemet.

 

Äpple-mage

En stor buk kan tyda på problem med binjurarna och överproduktion av hormonet kortisol.

Långvarig stress gör att kroppen producerar för mycket kortisol som kan i sin tur höja blodsockernivån. Detta i sin tur utlöser frisättning av insulin, som instruerar kroppen att lagra överskott av glukos som envisa fettdepåer runt magen.

Den huvudsakliga boven i dramat är för många sockerbaserade kalorier, särskilt i form av alkohol och raffinerade kolhydrater.

Actionplan:

Relax – allt som hjälper dig att varva ner och minska stress bryter den hormonella cykeln som gör att din kropp lagrar fett på magen. Studier visar att vila också kommer att minska cravings för kaloririk kost.

Håll blodsockernivåerna stabila. Öka konsumtionen av långsamma kolhydrater med lågt GI (fullkorn, grönsaker, baljväxter, fisk och kött) och ta bort bearbetade livsmedel, spannmål, socker, mjölkprodukter, torkad frukt, öl, vin, juice och kaffe.

Måttlig motion kan minska stressen, så inga långa utdragna pass som jogging eller dans och liknande – satsa på korta intensiva pass, vi pratar om max 30 min.

 
 
Artikeln är skriven av Olga Rönnberg


zzzzzzz zzz zzz z z

Trött fredagsbrud sitter och kollar På Spåret och Fångarna på Fortet och längtar tills det är okej att gå och lägga sig. Somnade när jag kom hem och sov någon timme medans S plogade, helt slut !
 
Idag har jag varit och fotat mig för att få pass på jobbet så att jag har ett personligt kort, hoppas att de kortet kommer att användas länge och inte bara tills den sista mars då mitt vikariat går ut. Men den som lever får se. Det känns otroligt skönt iallafall att de vill ha mig kvar för att de gillar mig som person, sen är det inte alltid man kan vinna över byråkrati. Men jag är övertygad om att det kämpas väl =) 
 
 


Finally Friday

 
Så jävla skönt att det är fredag idag, känner det i hela kroppen. Tyvärr så går ju helgen rasande fort men jag ska försöka att hinna göra massa saker i helgen så att jag hinner uppleva lediga dagar och kan göra mindre på vardagarna utan att må dåligt över det. Dock är det ju viktigt att vara ledig och ta det soft oxå ;) 
 
Idag ska jag även ta kort på jobbet för att få ett e-leg att ha på jobbet, hoppas jag blir snyggare på de än på passet ;) 
 


22 januari

Jobbade över idag och kom åter igen ut till ett vinterland. Det har snöat i 3 dagar här nu och jag är sjukt less på att det aldrig slutar. Jag vill ha vår !!Kalasonsdag

Igår va det verkligen en dag i kalasets tecken. På jobbet firade vi en födelsedag och alla gick och åt lunch tillsammans och vi gav blommor och sjöng.

När jag kom hem så firade vi mamma som fyllde år, där gick kalaset i sommarens tecken då det bjöds på grillat och jordgubbstårta ;) mums !!
Med hjälp av tryck och nålar

Idag har jag gjort något som för mig är helt nytt.
När man inte hittar självklara vägar för att må bra så känner jag nu att jag söker vidare och mer alternativa behandlingar för att få ordning på min sköldkörtel och mina tarmar. Om det funkar eller inte har jag ingen aning om, men det är värt ett försök och det kan ju omöjligt bli sämre så varför inte ?!
 
Idag va jag på en zonterapi behandling som även innehöll öronakupunktur. Jag blev behandlad på smalben, hälar, tryckt under fötterna på en mängd olika punkter. Vissa gjorde ont som fan och vissa inte, varje gång det gjorde ont så frågade jag vilken punkt de motsvarade och hon berättade hela tiden. Självklart så va det ju just de besvär jag kommit med som gjorde som allra ondast.
 
För att förstärka effekten så satte hon ett antal nålar i mitt höger öra, jag som inte gillar nålar va väldigt tveksam men sa ändå ja tillslut och jo de gjorde jävligt ont när hon satte vissa men även här så resonerar jag så att det är lika bra att prova. Nålarna satt i under hela benbehandlingen och det kändes inget när hon plockade ut dem alls.
 
haha någon som vart nervös när nålarna åkte fram och svettades om skinkorna kanske ? ;) 
 
Nu är planen att jag ska göra ett par behandlingar och förhoppningsvis så kan detta underlätta för mig i min kamp att må bra och hjälpa min kropp utan att äta mer medicin än vad jag redan gör.
 
Jag får återkomma när några behandlingar är gjorda och om jag märker av någon förändring.


On fire


Mår sisådär men är ändå på jobbet och kämpar mig fram.

 Snön som föll inatt va ju inte att leka med, men tur som jag har så gick världens bästa sambo upp och plogade innan han åkte till jobbet. Vilken ängel !!


Hur privat ska man vara i bloggvärlden ?

 
Jag kan ibland sitta och fundera på vilken nivå man ska lägga sig här i bloggen. Det finns otroligt mycket som jag skulle kunna berätta för att vara mer personlig, men jag vet inte om det är så intressant ?!
 
Vissa bloggare är helt öppna med allt känns det som och med några kan jag känna att de säljer ut allt men i de flesta fall så känner jag ju inte att det är något konstigt med det. Att man liksom känner den personen lite mer på något sätt, hur är jag i min blogg tycker ni ?
 
Ska jag vara mer öppen och privat eller har ni nog med personlighet ? 
 
 
 
 


Dagens shoppingtips

Grymma erbjudanden på Lager 157 just nu ! 
 
Den stickade tröjan kostar nu 100 kr och jeansen 200 kr 
 


Alltid vid min sida


Måndag och morgon, jag sväljer taggtråd & Ebba är nöjd över att snarka vidare i sängen medans jag lyssnar på P3 och tuggar halstabletter.


In the woods


Hundarna vart överlyckliga för att få springa fritt i skogen idag och Ebba syntes väl i sin fina väst ;)
 
Skönt att känna lite energi äntligen , iallafall nog att gå en promenad så jag hoppas det betyder att jag äntligen börjar bli frisk !! 
Bloppis

Säljer ett par oanvända Nike Free run i storlek 38
Dessa är ganska små i storleken så de passar nog bäst på någon med 37 eller liten 38.
pris: 500 kr + frakt
 
Maila mig på moonzanna@hotmail.com eller skriv en kommentar vid intresse
 
 


Söndag 18 Januari

Idag tog jag och Ebba en mysmorgon idag och unnade oss att ligga kvar i sängen och läsa bok och bara småsova. Nu har vi dock plockat ihop oss och frukosten är intagen. 
Planen är att kolla på ett tvprogram som börjar strax och sen försöka röra lite på sig, kan ju absolut inte springa då min hals gör ont ( bara snälla låt mig bli frisk snart !!!!! ) men en långsam promenad borde gå.
 
 


100 lyssningar +

 
De va ett tag sedan jag kollade till min soundcloud och när jag loggade in idag så blev jag så förvånad att min cover Say Something har ökat med 100 lyssningar sedan jag kollade förra gången. Otroligt kul !! 
 
 
Försöker att få till någon mer låt att lägga ut men det vill sig inte just nu, hittar alltid massa fel i varje låt och så blir jag irriterad. Och nu när jag har ont i halsen så vill jag så mycket men kan inte sjunga när det gör ont, vill inte slita på rösten....men jag ser det som att det är ett tillfälle där jag kan få upp motivationen och inspirationen under tiden jag inte kan utföra det rent fysiskt.


pink lifestyle

 
 
Skor är alltid på tapeten och något som jag aldrig tröttnar på. Båda dessa par skulle gärna få flytta hem till mig och följa mig på härliga träningspass. Lunarglide från nike är en stor favorit sedan tidigare.


Sanna & Ebba direkt från sjuksoffan

 
Sletet och taggtråd i halsen, men Ebba är glad att hon och matte är hemma.
Jag blir så rastlös av att vara hemma och sjuk, men jag känner i hela min kropp att jag verkligen måste vila och ta det lungt, har ingen kraft alls i kroppen och både halsen och huvudet säger ifrån.
 
Istället för att hänga läpp försöker jag att använda min tid hemma till något positivt och fundera på ideer till olika projekt som kommer att behöva ideer. Att bara ligga i soffan kan vara bra för huvudet och kreativiteten, vem vet ;) 


Ett nytt matbord

Länge har vi tänkt på att vi vill byta ut vårat bord som är ett rejält träbord i obehandlat trä vilket gör att vi måste ha en vaxduk på hela tiden vilket är tråkigt. Stolarna har funkat men är inte snygga, ja ni vet hur det är. Men vi har prioriterat annat i huset eftersom detta har funkat. Fram tills nu, plötsligt bestämde vi oss bara och slog till på ett bord som vi båda kom överrens om.
 
Vi va på ikea och tittade in ett bord som vi gillade, men jag tvekade när jag väl såg det i verkligheten och det blev inte alls som jag hade tänkt. När jag kom hem så kollade jag in vad som fanns på nätet och hittade detta som jag gillade. S gillade den också och det blev genast hemklickat.
 
De kom tidigare i veckan och samma kväll monterades det ihop och det gamla monterades ner.
 
Vad tycker ni om förändringen ? 
 
 
Nu ska vi bara hitta en matta som vi gillar så är köket tipp topp =) 


15 Januari

we heart it-picture
Idag ligger jag hemma och nerbäddad då huvudvärken vägrar släppa och jag har feber, sjukt tråkigt men inget att hänga läpp för. Har känt mig hängig en längre period nu så hellre att jag vilar nu och blir riktigt frisk istället för att gå och dras med de där länge.
 
Hittade bilden på we heart it och jag skulle mer än gärna ha den där utsikten ifrån mitt eget sovrumsfönster * drömmer om varmare länder * det ser verkligen helt underbart ut ! 


Eko eko eko

 
 
Här är det tyst och tomt idag, huvudvärk och illamående gör att jag inte är sugen på att varken skriva eller höras.
 
Hörs en annan dag ! 
 
 
 


Mikrofonkåt

 
Blev galet sugen på att köpa denna mick jag när såg den i en video. Sjukt snygg ju i de lite äldre stuket...känns som en klassiker på något sätt. Perfekt mick om man skulle våga sig på att spela in en video där man sjunger för att nå ut lite mer


Hur är det möjligt ?!

Det är som att kroppen verkligen inte vill lyda mig idag, inte gå ur sängen , känner mig ful och ofräsch av ingen anledning och mina ögon är så trötta så trötta !!

Jag vet inte om det är den mörka vinterns fel eller vad det är men kul är det fan inte. Hatar att vara såhär trött och oinspirerad. Tur att det förmodligen händer en superhärlig grej i eftermiddag :)

Bokat !

Sådär ! Så många gånger som jag tänkt att jag ska komma iväg och aldrig har det riktigt funkat, du är det äntligen bokat och klart och jag bestämde mig plötsligt nu när jag kom hem efter jobbet. Perfekt sätt att piffa till en tråkig måndag på, så om några helger är jag.....
 
 


Liten ansträngning och stor förändring

I helgen fick vi äntligen tag på nya fönsterbrädor så att vi kunde byta alla i vardagsrummet och även i köket. 

I vardagsrummet hade vi svarta innan och jag tyckte de va helt okej men nu när vi bytte till vita så blev jag kär. Äntligen börjar jag och S hitta en stil i huset som vi båda gillar och att vi sakta men säkert kan få till det så också.
Just another manic Monday

 
Så va det dags att bege sig till jobbet igen, skulle ljuga om jag sa att sängen inte kändes grymt lockande men jag har massa saker jag måste göra så det är bara att bege sig upp. 

Jag älskar att jag har tid att vakna och morna mig lite på morgonen, otroligt viktigt för mig och det gör att mitt morgonhumör blir sjukt mycket bättre :)

God morgon på er allihop !!


lördagskväll

I lördags så hade jag och S planerat ost & kex-kväll och så även min familj, så vi slog ihop våra ost & kex och körde på en riktig fest med massa gott och nya Beck-filmen som gick.
 
Jag gillar att de har kommit nyinspelade filmer och jag gillar den lite äldre och vassare Gunvald som kör attityd med vassa kommentarer istället för knytnävarna, men några grejer stör mig som fan då det är så overkliga och att det stundtals bygger på så mycket obekväma stämningar.
 
Vad tycker ni om de nya Beck ? 
 
 


På ispromenad

Startade söndagen med en härlig promenad på fläckvis isgata. Ohoj va många gånger jag va påväg att trilla men höll mig på benen som tur va.

Använder mig flitigt av fitbit-armbandet jag fick i julklapp och de sporrar mig till 10.000 steg varje dag.
The Kardashians

 
Jag är helt betagen av dessa helt fantastiskt vackra och härliga tjejer, alla är olika på alla sätt som det bara går och jag gillar att de får vara det. Jag inspireras av dem alla men känner mig nog närmast Khloe då vi har samma ålder och funderingar på mångt och mycket. Men alla systrarna är fantastiska och " småtjejern " har ju nu också börjat bli riktiga vackra kvinnor. Jag kan knarka Kardashians-bilder i timmar !
 
 
 


"snygg får du vara på något annat kort"

Va iväg idag och fixade nytt pass, hade gjort mig lite iordning i håret och sminkat mig och grejer för att se lite piffig ut på kortet, till INGEN nytta !!! hahaha 350 kr fick jag betala och när jag såg kortet som tanten valde höll jag seriöst på att smälla av...är det där jag ?!?
 
" Du måste ta bort håret ifrån ansiktet " sa hon, vilket jag gjorde.
" slappna av i ansiktet, på dessa kort får man inte le "
 
ja jösses, även om vi tog två kort så vart jag så ful att jag knappt kunde tro mina ögon när jag såg det färdiga passet på skärmen, tror tanten såg det på mig och sa skrattandes " ja snygg får du vara på andra kort, på detta är det inte någon som är varken snygg eller ser levande ut " och nog passar jag in på båda dessa kriterier på mitt nya pass, det kan jag tala om !! haha
 
Så nu ska jag ägna ytterligare några år där jag ska skämmas för hur fan man ser ut på passet när man reser, underbart !
Och lätt värt 350 kr ju ;) 
 
Jag tycker de kan börja ha sånna apparater där man kan ta kortet själv som det är när man förnyar körkorten tex, i de kan man ju hålla på och ta om tills man är nöjd. MYCKET bättre !
 
 
Annat är det när man själv får bestämma vinklar på sina selfies ;) 
 
 
 


9 januari

De senaste dagarna har jag haft ett helt uselt humör , stackars S som lever med detta PMS monster som jag är just nu, haha men jag hoppas det avtar snart! 

Allmänt så jobbar jag på och är så trött efter jobbet att jag somnar på eftermiddagarna och sover hela nätterna. Det måste vara mörkret som gör mig så sjukt trött, men det blir ju ljusare nu så i takt med det så blir jag säkert piggare. 

Annars händer faktiskt ingenting i mitt liv... Helgen är ett oskrivet blad så vi får se vad det blir :)

Fantastisk bild jag hittade på instagramAtt sätta livet goda stunder på väggen

Jag fick ett erbjudande att framkalla 50 bilder helt gratis och jag som aldrig framkallar bilder bestämde mig för att faktiskt göra det denna gång.
 
Jag valde att ta bilder som jag dels tagit själv, dels är på mig och dels är på saker som ger mig varma och härliga minnen även om kvaliten inte alltid är på topp.
Några bilder kommer att hamna i fotoramar och några kommer att bli kollage lite här och där i hemmet.
 
 
 
Helt oväntat så blev jag varm av lycka när jag såg alla mina bilder ligga på bordet <3


Att skapa minnen varje månad under året

Den tjej som jag inspireras av allra mest just nu är Nina ( hennes blogg hittar ni här ) och hon skrev för några dagar sedan att hon har som mål under 2015 att skapa minst ett minne varje månad. Det fick mig att tänka till....
 
Jag vill oxå försöka skapa ett riktigt härligt minne varje månad, ni vet den där grejen som man verkligen kommer ihåg att man gjorde ! Jag tycker det är ett riktigt bra mål som kan varieras i storlek och faktiskt kunna helt individuellt för vad som är minnesvärt just för en själv.
 
Så nu snurrar mina tankar om vad jag ska skapa för minne i januari ?! Vad det blir i februari är redan klart men januari är fortfarande ett blankt blad. Har ni några förslag ? 
 
Otroligt vackra Nina


7 Januari

 
Så va det dags igen att återgå till vardagen efter många dagar ledigt. Ärligt talat så älskar jag att vara ledig och nu när jag haft turen att få vara ledig med min sambo och bara få vara hemma och slappa så känner jag mig otroligt lycklig över det. Annars är vi är lediga så brukar vi alltid åka iväg och göra massa grejer, denna gång va vi hemma hela tiden och har både tagit det lungt och fått saker gjorda.
Men nu är det vardag igen och jag är mer än tacksam för att jag trivs på mitt jobb ! 


BLOPPIS

Jag har två Ipad fodral som jag inte kan använda pga felköp.
 
Därför säljer jag dessa två, skicka ett mail till moonzanna@hotmail.com om ni vill köpa
 
På detta fodral så är hålet för kameran större än vad den är på bilden, men annars ser de helt ut som på bilden
Det är INTE till ipad mini utan till de stora modellerna
 
Pris: 150 kr / st + frakt


Låt kreativiteten flöda

Sitter vid vårt skrivbord som vi har inne på kontoret / gästrummet, det är bara ljusslingan med stjärnor som lyser och Hemma hos Gry-podden ljuder i mina öron. Det är här jag trivs på riktigt....känner att jag vill kunna sitta här och jobba och förverkliga drömmar.
 
Frågan är bara vad jag ska satsa på, vad ska jag jobba med ?
Att ha massa energi och massa vilja att jobba hårt men inte vet vad jag ska lägga all energi på är sjukt frustrerande. 
 
 


När jag snöar in så gör jag det som en galning

Jag är en riktig periodare när det gäller...ja men typ allt ! 
I vissa perioder så liksom snöar jag in på en grej, på något ätbart, en produkt jag vill köpa eller något jag vill göra. Jag lägger väldigt mycket energi på just den aktuella grejen och jagar och längtar och sedan går det över och så hittar jag en ny grej.
 
Just nu så har denna väska fångat mitt öga och jag känner att jag sakta börjar snöa in på den.
 
 När jag va inne och suktade efter denna så hittade jag ju såklart fler godingar gillade speciellt dessa varianter av ovanstående väska som jag också gärna skulle äga.
 
 


Färgexplosion

Familjen har köpt ett löpband som kommer väl till pass nu när det är ganska kyligt ute. Idag fick jag kliva upp tidigt och köra mannen och sen passade jag på att låna bandet. Perfekt att kombinera löpning och promenad på samtidigt som man kollar ett tv-avsnitt ;)
Lördagsbrunch

I lördags va jag och 4 andra tjejer på brunch på scandic. Det är helt otroligt god mat där men ett stort minus är att man nu för tiden blir utkörd efter ett tag då dom börjat med olika sittningar. Svintråkigt då man vill kunna äta i lugn och ro och sedan sitta och prata och ha det härligt. 
 
Men maten va god som vanligt och vi hade väldigt skoj under tiden vi va där. Jag älskar deras efterrättsbord !!
 
Insta-inspo

Pics from Instagram 

Älskar dessa bilder på helt olika sätt och kan inte få nog med att knarka vackra bilder. 
Back to work again

 
Efter sjukt många dagar ledig så är det dags att börja jobba idag. Ingen ångest för det alls faktiskt även om jag gärna hade varit ledig idag. 

Jag kollade två perioder av hockeyn igår så det blev sjukt sent i säng tyvärr men vaknade självmant av en äcklig dröm att det föll ner en mask från taket rakt i sängen och på mig kl 05 så jag har haft till att morna mig ordentligt. 

Men nu är kl 06 och det är dags att röva sig upp och ge sig iväg


4 januari

Idag har vi inte gjort många knop än men ändå inte varit lata, undra hur man får ihop det ?! ;)

Pantning och rensning samt mathandling tog oss till Bergvik och sen bjöd vi familjen på tacos innan vi nu ligger i soffan medans min dator ominstalleras. Hoppas verkligen att det funkar nu så att jag kan börja använda den. 

Ikväll ska jag självklart kolla in JVM då Sverige spelar mot Ryssland. Men först, ska det tvättas !!D.W.Y.L

 En dröm som jag tror de flesta drömmer om att få göra, frågan är ju bara vad det är.
Jag har otroligt många drömmar som jag vill leva och jag har nu lovat mig själv att jag under 2015 vekligen ska satsa på att förverkliga några av dessa. Iallafall så ska jag kämpa hårt för att försöka ! 
 
Har ni några mål med året ? Vad drömmer ni om ? 


The sky is the limit

 
Segerstad bjöd på otroligt vacker himmel och jag kunde inte låta bli att fota med mobilen.
Älskar vackra färger på himlen och jag kan bli riktigt tagen av vad solen kan skapa.


Sanna mitt i hockeyn

Sitter just nu i LLA och kollar hockey, haft en underbar förmiddag och låt oss nu hoppas att resultatet här blir bra ;)Malin och jag går mest loss på musiken i Hall'en som skapar sjukt mycket partystämming ;)Långfredag ?!

Har idag kämpat med kristallsjukan sedan jag vaknade i morse och därför mest legat still för att må bra. Nu börjar det ordna upp sig lite bättre och tristess börjar bita tag i både mig och övriga familjemedlemmar. 

Picture from instagram1 Januari 2015

Dagen idag har varit väldigt lugn, fast att vi inte hade fyllefest igår så har vi passat på att bara ta det lungt och mest sova och kolla på tv. Vi bjöd på oxfile från gårdagen till min familj och lyxade till det med efterrätt i form av glass. Så mätta och glada ska vi nu packa in oss och åka till familjen för att se världspremiären av nya Beck.
 
 


Hanna

Jag och Hanna möttes upp och testade att fota för första gången tillsammans i ett vinterland som bjöd på fantastiskt ljus. Med lite snötema och päls i kontrast med Hannas röd hår så blev bilderna helt fantastiska och det märktes inte alls att de va första gången Hanna stod framför kameran ! 
 
Vad tycker ni om resultatet ? 
 

 


Nyårsafton

Jag och S hade en supermysig kväll igår då vi firade in det nya året.
Det va ju bara han och jag tillsammans med två hundar som va hemma och " firade ". Några drinkar, oxfile och potatisgratäng och en glassig efterrätt så skålade vi in det nya året och tittade på film.
 
Alla fick såklart finmiddag en festlig dag som denna ;) Hundarna va helt galna i köttet ! 
 
MUMS !! =) 
 
Vild 12-slaget gav vi oss ut för att titta på fyrverkerier och skåla, men vi fick bara höra massa puffande då det va så disigt så såg vi ingenting. Grannarna smällde av ca 30 minuter försent, sikka galningar ! 
 
Gott nytt år från oss !!