Tröstande att läsa om andra som varit ofrivilligtbarnlösa ?

På sistone så har Blogg.se på sin framsida lyft fram lite olika inlägg om ofrivillig barnlöshet vilket är bra då det är ett ämne man inte pratar så mycket om och som är en enorm ångest för dom som faktiskt går igenom detta.
Men jag måste vädra en tanke och en känsla som jag har...
 
För mig som faktiskt är ofrivilligt barnlös och som inte är varken gravid eller har fått ett barn efter några års kämpande och fortfarande är på den kämpande sidan, för mig är det inte ett dugg hjälpande att läsa om andra. För man har en tendens att visa de som faktiskt har tagit sig ur med ett önskat resultat om som att man har fått ett barn eller skall få. Det tröstar inte mig ett dugg, för man känner sig ändå ensam på de " olyckligas sida ". 
 
Folk vill så gärna slänga ur sig kommentarer som: - Det kommer att ordna sig , slappna bara av och tänk inte på det så mycket så kommer det att bli bra.
Jag vet att det är av välmening, men om vi ska vara ärliga så är det inte säkert att det går bra. Det är inte säkert att bara för att det går bra för andra så går det bra för oss.
 
Jag är kanske helt ensam om att känna som jag gör, men jag tröstas inte en sekund av att läsa om människor som HAR haft samma problem men som har lyckats få ett barn. Iallafall inte just nu.....
 
 
Som sagt, det är ingen kritik mot dessa inlägg eller att jag inte vill att de ska ta upp ämnet, vill snarare bara vädra mina tankar och mina känslor runt det. Kanske är det fler som känner som jag....Kommentarer

Kom ihåg


Trackback