Jag kan...kan du ?

Under vissa stunder i livet stannar allt upp, plötsligt händer det något som gör att hela världen vänder upp och ner och saker som i vanliga fall känns som viktiga framstår helt plösligt som otroligt oviktigt. Som tur är så har jag inte hamnat i någon sån situation än i mitt liv, men OM jag skulle göra det så är en sak säker....då vill jag kunna rädda liv.
 
Jag fick nys om denna sida som handlar om HLR - Hjärt - Lungräddning och hur man på sitt företag kan få utbildning i detta. Har ni fått det ? 
Jag fick en heldagskurs under min utbildning som behanlingsassistent då det ibland i vårt yrke kan vara så att man måste försöka rädda en person som trillat ihop. Som jag sa innan så har jag inte hamnat i en sån situation och ska jag vara ärlig så vet jag inte om jag kommer att komma ihåg och reagera " rätt " om jag väl skulle hamna där.
 
Just därför skulle det vara ännu bättre om alla fick en sånhär utbildning så att man tillsammans kan lägga ihop de olika puzzelbitarna och förhoppningsvis göra rätt och rädda en annan person som behöver. Att gå en uppfrächning ä nog inte del då och då heller, minnet är ju bra men kort.
Så har du ett företag eller har något att säga till om på ditt företag så tycker jag verkligen att ni ska be om denna kurs, för vem vill stå där när det gäller och inte kunna agera ? Kommentarer

Alla borde kunna detta! superviktigt! Är sjuksköterska inom akutvården, så går ständigt kurser inom detta och får även utöva dessa kunskaper på riktigt..

Tror många är rädda för att göra fel om det skulle hända någon nått.. men det finns nog inget som kan göra det värre än det hjärtstopp som redan befinner sig.Svar: ja det är nog en otroligt bra kunskap att ha med sig. Bättre att göra något litet fel än inget alls kanske
Sanna

Om du visste hur rät du har i detta inlägg!!


Kom ihåg


Trackback