Jag hatar den där HA-känslan !

Nu ska jag faktiskt bli lite seriös mitt i allt målande ( kanske är det färgen och limlukten som gör mig koko men de må vara hänt ) men jag måste bara skriva ur mig den där fruktansvärt jobbiga känslan jag har i kroppen och som jag försöker att kämpa imot hela tiden.

Man läser bloggar, ser andra människor, hör vänner som köper, köper, köper och köper olika grejer. Vacka saker, fula saker,funktionella saker, nytta saker, onyttiga saker osv. Men dom köper och får nya saker. Varje gång man ser en vacker sak, ett plagg eller en inredningspryl, en tekniksak eller hudvårdsprodukt så skapar det ofta nyfikenhet och en lust och vilja att ha kanske just den saken eller att också köpa nya grejer.

Alltid vill man ha något...fan jag hatar det !
Idag hela dagen så har jag gått och tänkt att jag skulle vilja åka till Bergvik för att komma iväg och göra något men när jag försöker att hitta på något som jag behöver och ska åka dit för så misslyckas jag. Jag behöver verkligen ingenting just nu....inga linnen på Gina Tricot, inga kläder alls ( jag behöver se till att gå ner i vikt så att jag kan komma i alla dom kläder jag har ) och inte behöver jag några skor, inredningsprylar eller något mat heller. Jag har så jag klarar mig....

Men ändå så finns det där ha-behovet där, jag vill köpa mig något nytt men utan att slösa pengar.
När ska jag uppskatta allt jag har och sluta köpa småskit ?

Nä jag ska verkligen försöka att sluta köpa småskit och bara köpa saker som jag verkligen behöver och VERKLIGEN vill ha. Inte bara köpa saker för att jag ska köpa saker....


Dessutom så måste jag bara tillägga att det är ganska sjukt att man i bloggvärlden slänger med orden att man är en shopaholic och gör det i en ganska positiv anda. Det är liksom något man är lite " stolt " över. Det är faktiskt något ganska allvarligt...jag skulle vilja se den dagen då någon skriver " Jag är en glad 21 årig alkolist / narkoman tjej som älskar att dricka/ ta droger "
Det stör mig faktiskt lite att shopaholics är något man slänger med och och ser som lite glamigt.Kommentarer

jag håller med om det där med shopaholics, det är ganska konstigt att det ska vara en sån glammig grej

Kan bara hålla med dig. därför försöker jag alltid tänka efter innan, behöver jag verkligen detta eller köper jag bara för jag vill ha! :)

Ja, eller hur! Knasigt att det kunnat bli sådär :( Men det är väl också därför program som lyxfällan finns :/

Jag erkänner mig medskyldig, är nog oxå lite besatt av att ÄGA och KÖPA hela tiden. Det ger en kick för stunden.. Osunt säkert.

Jag rä bara ärlig:)

hoppas du får en super trevlig helg

sv: så lite så kvinna!

Bra skrivet Sanna!

Håller med dig om detta, förr var jag extrem när de kom till att shoppa, gick så långt att ja gömde mina påsar när ja kom hem sp mamma inte skulle ifrågasätta. Först fick man den där kicken av sitt nya köp sen mådde man dåligt över att man slösat.. Och då kom bortförklaringarna i huvudet..

Mitt bästa tips är att undvika butiker, tänka en extra gång vid varje köp " behöver jag detta? Eller är detta bara en bortförklaring?" och kanske spara till nått extra roligt istället:). Ja brukar ge mig själv shoppping förbud och istället unna mig en shoppingtur efter avsatt tid. Detta har hjälpt mig:) shoppar inte alls så ofta nu för tiden:). Kram!

Fin blogg!

Allt bra? :)

Ha-känslan förföljer mig o.o

och jag håller med dig, sen när skulle det vara en glammig sak? <.<

bra skrivet ooo;jättejättefin blogg, kolla gärna på min om du har tid och lust :D

fint design :-D

Bra skrivet, håller med dig lite!

Fattar va du menar, den är asjobbig och det är jobbigare när man ser alla kompisar som får designerkläder!

Fin blogg! Allt väl med dig ? :)

haha, ja jag håller med dig, och det är många av mina vänner som skryter också verkar det som.

de skriver typ " ja nu har jag köpt en så läcker väska, det blir till att äta nudlar restan av månaden ,men det är det värt "

larvigt ju.


Kom ihåg


Trackback