Direktbloggande om Melodifestivalen deltäv. 3

Alcazar " Headlines "
Jag är förvånad och överraskad över denhär låten. Oväntad inledning för att vara Alcazar men i refrängen så känner man igen sig direkt. Fin scen och härlig scenshow, men det är ju denhär gruppens starka sida.
Trist att tjejerna sjunger så lite som dom gör men jag gillar låten ganska mycket.


Johannes Bah Kuhnke " Tonight "
En helt ny artist för min del, har aldrig hört något av honom förut men jag känner direkt motstånd när jag hör att han framför en ballad. Det hör inte riktigt hemma i melodifestivalen, iallafall inte denhär typen av balad som aldrig riktigt når fram el får ett tryck.
Hans sång är svajig och inte direkt jättebra så detta va verkligen ingen favorit hos mig.
Elin Lanto " Doctor Doctor "
Elin är en ung och snygg tjej med jävligt läcker scenklädsel men låten gör inget direkt intryck på mig.  Verserna bara försvinner och jag hör inte vad hon sjunger. Refrängen är okej men inte super !
Nästintill lite löjligt när hon går upp mellan tummorna och " dansar ". Nja säger jag bara.

Erik Linder " Hur kan jag tro på kärlek "
Att Kenneth Gärdestad har skrivit låten är ett stort +
för mig om älskar Ted:s och Kenneth:s alla låtar. Dock är det återigen trist med en ballad i tävlingen även o låten är ganska mysig. Det gör sig bättre i radion och det är säkert av denna anledning den är med och tävlar. För inte kan man tro att denna skulle vinna någon final i Norge. Erik är lite trist på scenen men sjunger ganska bra, han ser ut som Jonatan i Bröderna Lejonhjärta *ler*
Getty Domein " Yeba "
Härliga rytmer och go musik men va fan sjunger han på för språk ? Tänk om han bara hade sjungit på engelska så hade denhär låten kunnat varit riktigt härlig och bra. Riktigt minus att man inte fattar ett ord han sjunger. Jag som musikälskare tappar tjusningen med att lyssna på vad låten handlar om.
Texten är skit ( eftersom jag inte fattar ) men melodin och musiken är svängiga !
Timotej " Kom"
4 söta flickor och en helt okej låt
. Denhär kommer att gå på radion men inte gå vidare i tävlingen. Kommer säkert att spelas endel i sommar då den har lite sånna vibbar. Vet inte riktigt varför dom är så många när dom sjunger samma sak hela tiden men men man kan inte förstå allt.
Helt okej låt måste jag säga, refrängen kommer jag iallafall komma ihåg även efter sändningstid.
Darin " You`re out of my life "
Jag är inget direkt Darin-fan ( men det beror kanske delvis på att han gjorde egen version av Coldplay:s låt på radion) och nu när han gör ytterligare en ballad så blir jag lite less. Dock hörs det skillnad på denhär då den är mer modern och detta kommer säkert att gå vidare direkt till finalen även och jag bara tycker den ska gå till andra chansen.
Låten är smart gjord och kommer att slitas ut på radion. Dock är det en skittråkig scenshow ! Skärpning Darin vi vill se dig dansa inte carol-fläkta
Crucifed Barbara " Heaven or hell"
Jag som rocktjej hade höga förväntningar på denna grupp och deras bidrag ! Spännande med brudar som kör lite hårdare musik. Även om det är lite rock-balad över dethela så är den fan så mycket bättre än alla andra låtar då musiken är tyngre och bruden som sjunger har en riktigt bra röst.
Denhär ska gå direkt till finalen !
Jag kommer att lyssna på denhär låten igen efteråt !!

Så vad tycker jag ?!?

Crucifed Barbara ska gå direkt till globen !
Och så kan Alcazar kan bli andra bidrag att gå till finalen medans Darin el Timotej och Elin Lanto kan gå till andra chansen.
Kommentarer

Kom ihåg


Trackback