Skäms du för ditt arbete?

Jag måste ta upp en grej här i bloggen som jag har funderat på VÄLDIGT länge...el ja, jag funderade på det för ganska längesen och nu häromdagen så blommade det upp igen av någon anledning.

Denna fundering handlar om att vissa yrken anses som pinsamma och vindre värda ! Hur kan det vara så ?

När jag för ett par år sedan bara jobbade på Obs Bergvik ( Coop Forum ) så fick jag små kommentarer om att jag inte kunde trivas på ett sånt ställe och att jag hela tiden skulle leta reda på ett " riktigt " arbete. Då blev jag förbannad !

Om inte jag skulle plocka fram varor el sitta i kassan...hur skulle då folk kunna handla och äta varje dag ??

Om inte någon jobbade med att tömma bajsbrunnar, då skulle folk ha bajs upp i toaletten och i hela badrummet. Hur trevligt skulle det vara ?

Om ingen jobbade på Posten så skulle ni aldrig någonsin få hem paket,räkningar och viktiga brev. Tänk er den kaosen som skulle bli !!


Ja ni fattar.... Vi alla är ju beroende av varandra och behöver varandra för att vardagen och samhället ska rulla på...Det finns ingenting som är mindre värt än det andra...inte lika välbetalt, ja  men inte mindre viktigt för det.

Har du något jobb som du tycker är pinsamt och varför tycker du det isåfall ?? Vad är era tankar om detta?
Har jag rätt el är jag helt ute och cyklar ?Kommentarer

Ha en fin dag!

av ngn anledning tyckte ja de va pinsamt när ja började dela ut tidningar.. :/

o sen när ja jobbade extra på städtjänst ett tag tyckte ja verkligen de va pinsamt... vet inte riktigt varför :S men är väl för att de inte är annat än "skitjobb" i folks ögon. eller nått sånt :P

Tycker inte det finns några pinsamma arbeten. Alla arbeten finns för att dom behövs. Allt går ju runt. Man ska inte skämmas eller tycka att det är pinsamt bara för att man har ett visst jobb. :)

Och ang. det du skrivit i inlägget; vad är ett riktigt jobb? Det kan man ju fundera på. Nää, så länge man trivs med det man jobbar med, så ska man vara stolt! Det är inte ens alla som kan jobba.. Eller kan få ett jobb man trivs med. Upp med hakan och var glad och stolt över det arbete man har :DHoppas du trivdes på bergvik ändå, mysigt där :)

ahh tack. marilyn e vacker=)

jag jobbar på ett äldreboende och det talar jag ju inte så gärna om för folk. Kanske för att yrket har en låg status och är sjukt underbetalt och det inte alls är vad jag vill jobba med. Det är ett "mellanår" bara för att få inkomst.Det värsta är att de flestas reaktioner är "Oj, jag skulle aldrig palla att jobba på älderboende!"Är det inte konstigt att vi som jobbar med att våra sjuka och gamla människor tjänar MYCKET mindre än någon som t ex kör truck och förflyttar lastpallar på scania?

Som någon skrev innan mig, många jobb behövs för att världen ska fungera, någon måste rensa bajs och någon måste städa upp andras skit.Ett jobb som jag dock haft två gånger som INTE behövs annat än för att ge folk pengar: telefonförsäljare. Totalt jävla onödigt och förbannat irriterande. Jag hatar telefonförsäljare. Å andra sidan förstår jag själv att folk jobbar som det hur drygt det än är, det finns inte gott om jobb och man tar det som finns, jag har alltid tagit de jobben i sista hand, men det finns helt enkelt inga andra jobb och pengar behöver man. Så det är bara att göra det. Hur onödigt det än är.

Hej tjejen!

såg din kommentar på min blogg, angående samarbete! skickade iväg ett mail, men som sagt är sugen på att veta mer om det. hör av dej =)

Jag tyckte att det var jättepinsamt när jag jobbade på Burger King.. Men var tvungen att stå ut några månader så att jag skulle ha råd med studenten :)Men du har rätt, alla yrken finns för att dom behövs! Man ska inte skämmas för sitt jobb!

Superfin blogg! :)Ska vi följa varandra med bloglovin? Säg till när du har lagt till mig (bara om du vill såklart) Så lägger jag till dig!

http://www.bloglovin.com/blogg/349948/-ie-g---beroendeframkallaHa en bra dag! :)

Hoppas du får en härlig dag :)

allt väl?

Hejsan,

Vill du bli veckans blogg i min blogg?

Kommentera då minst 3 olika inlägg så är du med i lottningen! :)

Kram

tack för betygsättningen!

Bra inlägg! Bra poäng! Lägga till varandra på bloglovin? kram

Jätte fin blogg !

Jag tycker det är pinsamt och säga att man jobbar som säljare. Allt förknippas till telefonförsäljare!

Ibland är du riktigt klok (min lilla gumma) och kommer med mycket tankvärda ord. Jag hoppas verkligen att man inte behöver skämmas för sitt arbete utan ser det som en erfarenhet och avstamp till nästa jobb om det är så att man inte trivs med det man gör.Och ni unga, tänk i två spår! Ett spår som ni vill förverkliga och ett spår som leder er framåt. Ofta är det så att man måste göra annat innan man kan få arbeta med det man verkligen vill!Jag håller mina tummar att ni alla ska hitta ett bra arbete, och kom ihåg att man bara kommer fram till målet om man vågar satsa! Så Killar och tjejer KÖR HÅRT! tillslut så lyckas ni!!! Och deet finns inget att skämmas för på vägen fram.Puss på dig Sanna och tack för hjälpen idag...Han är sååååå läcker!!!! Men jag hoppas att han inte tyckte du smakade gott!!!

sv; härligt :D

nja sådär, sjuk "/

gör du då?

aa sommarn är verkligen helt underar..och nu kom det mer snö...VÅR =P


Kom ihåg


Trackback