Man eller kvinna ?

Här är 18 åringa Caster Semenya som är 800-meterslöpare. Hon/han vann finalen för damer helt överlägset och jag kan tänka mig att lyckan är total. Att en sån ung person vinner är ju superkul ! Men pratet som figurerar nu efter finalen är tyvärr inte om hur duktig denna person är på att springa utan frågan är

ÄR DET EN MAN ELLER EN KVINNA ??
VAD TROR  DU ??Kommentarer

Man tror jag...Det spelar ingen roll alls om det är en man, en kvinna eller en intergender, det är dags att skrota könsuppdelningen i sporterna ändå.Pucko! Det finns fler kön än man och kvinna (och det är inte ens självklart att man skall dela in folk i enbart två kön). Läs på lite, gör om och gör rätt!

Till Jo:

Du påstår att det är dags att skrota könsuppdelningen i sporter och det kommer aldrig gå.

Visst jag är emot diskrimineringen jag med.

Med ta t.ex löpning. En kvinnas bäckne ser olika ut jämfört med en killes, och det är inte till en fördel för kvinnorna. Där av kan dom inte springa lika fort som mig. Jag är ingen kvinno hatare, detta är fortfarande bevisat.

Jag tycker det är lika rätt att män och kvinnor ska kunna tävla sida vid sida. Men det kommer inte gå, då kvinnans och mannens kropp är olika uppbyggda med muskulaturer, skelett, senor och hormoner.

Hur skulle detta då gå? Kvinnor får försprång i en del grenar och män i en del?

Om det nu var dags att skrota uppdelningen inom sporten, skulle inte resultaten ligga ite näärmare varandra först då. Eller är det så att ni tycker att kvinnor inte ska få idrotta??Visst finns det, sporter där man tävlar på lika villkor, men övriga..... Nää, jag som kvinna vill verkligen inte tävla eller jämföras med killar och veta att jag alltid ska få stå undan, då det är bevisat att killar har starkare fysik. Tjejer vill oxå kunna få kliva upp på pallen och motta publikens jubel.Men det är verkligen kul att det börjar hända något och att "på lika villkor" börjar nämnas...men då ska vi kanske börja med att ta tag i lika lön för lika arbete först!Ha det gott allihop!!Är man mogen när man inleder en kommentar med Pucko!! Eller är det det tredje könet som visat sig?


Kom ihåg


Trackback