Vårens jeansmode !

Låt jeansen sticka ut i vår! 

Rejäl vidd, 50-tal och ovanliga tvättar. Här är de hetaste trenderna3

Från slitstarka vardagsbyxor till heta modeplagg. Och nu är inköpare världen över på jakt efter svenskdesignade jeans.

Amerikanska Hollywood-stjärnor som Scarlett Johansson ses gå klädda i jeans från Nudie, Acne, Whyred och Cheap Monday, idel svensk design. Och nu härmar utländska klädskapare svenska jeansdesigner.

- Jag blir ständigt kopierad. När det blir för övertydligt brukar jag ringa dem, men samtidigt är det lite kul, säger Örjan Andersson, designer och delägare i Cheap Monday, med ett skratt.

Mer mode på jeansfronten

I Sverige är vi snabba på att plocka upp trender.

- Vi pratar ständigt om nästa modeföreteelse, kanske i större utsträckning än vad utländska jeansdesigner gör. Och vi har fått in mer mode på jeansfronten än de flesta utländska varumärken, säger Örjan.

Amerikanska influenser

Acnes Jonny Johansson, utsedd av tidningen Elle till Årets designer, menar att de amerikanska influenserna spelar roll.

- Att vi i Sverige älskar våra jeans tror jag kan bero på att vi är uppväxta med en dominant amerikansk kultur, och tenderar att älska allt som har med det stora landet i väst att göra.

Det är dags att få koll på vårens och sommarens jeanstrender. Här är stilarna att hålla utkik efter.

Pernilla Ericson

Experterna: Detta gäller för tjejer - och för killar


Örjan Andersson, 35, designer och delägare i Cheap Monday.

För tjejer: De höga midjorna håller i sig och fotvidden går ut lite. Det blir lite vidare byxben, men det är fortfarande mycket tajta modeller. Vi ser flammiga tvättar, stentvättat och snötvättat.
För killar:
De låga midjorna finns kvar, men nu börjar midjorna smyga uppåt även för killarna. Det är ganska mycket mörk och otvättad denim.Jonas Clason, 40, produkt- och försäljningschef, grundare för Whyred.

För tjejer: Vi ser en klassisk 50-talsfit. Benvidden börjar vid knäet, modellen är rak. Något högre än normal midja. Vi ser också de större byxorna med vidare ben.
För killar: Även i fortsättningen ser vi basjeans, inte lika tajta. Vi går ifrån stuprörskänslan till en mer rak modell. Midjan är normalhög.


Johan Lindstedt, 30, designerassistent Nudie jeans.


För tjejer: En lösare siluett, utan att den tajta försvinner. Midjehöjden, som sköt iväg för några säsonger sedan, har hållit sig på en bra nivå. Siluetten är fortsatt smickrande och kvinnlig.
För killar: Midjan har höjts lite. Tvättar som syns är olika grader av urblekning, lite back to basics. Tillgången av ekobomull har ökat, vilket ger fin denim utan avkall på slutprodukten.
Kommentarer

Hejsan! Jag har gjort ett BarbaMama Shopaholic halsband! Titta in på min blogg och säg vad du tycker! Det hade gjort mig jätte glad! :D


Kom ihåg


Trackback