Robyn ger intervju i ElleKunde ha varit "Britney"
När Robyn var 16 och för första gången skulle lanseras i USA var hon hett villebråd för Jive. Det amerikanska skivbolaget fick emellertid tji av det svenska framtidshoppet och fick nöja sig med andrasorteringen - Britney Spears.

I senaste numret av Elle berättar Robyn om sin karriär. Nu ger Robyn USA en ny chans USA ville ha en egen Robyn. Resultatet blev - Britney Spears. Möt Robyn, som satsar på USA igen, i en exklusiv intervju med svenska Elle. Det var över tio år sedan. Och Robyn Carlsson, då 16 år, skulle precis släppa sitt första album i USA.
- Det blev en dragkamp mellan BMG och Jive om vem som skulle ge ut mitt första album, berättar Robyn Carlsson, 28 för svenska Elle.
När Jive inte fick Robyn var besvikelsen stor och de kungjorde att de minsann skulle hitta "sin egen Robyn". Det blev den nu mer än bekanta popstjärnan Britney Spears.

Idolupptäckt
Någon som Robyn, fast hennes röst hörs på Britney-singeln "Piece of me", knappt har pratat med själv.
- Nej, vi har pratat i telefon en gång för ett antal år sedan. Hon var superartig och trevlig. Jag minns hur Britney inledde samtalet: "Are you Robyn? Are you the real Robyn?"
I Sverige var det Idol-jurymedlemmen Peter Swartling som upptäckte Robyn först av alla. En annan jurymedlem, Kishti Tomita, blev Robyns sångcoach. Men "Idol"-programmet gör inte kollegorna rättvisa, tycker Robyn.
- Det mest slående är hur mycket tv-rutan och medierna förvränger personligheter. Både Peter och Kishti, världens bästa Kishti, är mycket snällare i verkligheten. Och nu, mer än tio år efter upptäckten och debutskivan "Robyn is here", går det bättre än någonsin.

Med eget bolag
Första albumet på egna skivbolaget, "Robyn", släpptes i somras i England och singeln "With every heartbeat" nådde snabbt förstaplatsen på Englandslistan.
- Ja, det var mäktigt med Englandsettan. Särskilt när jag förstod att jag petade ner Timbaland från förstaplatsen, säger Robyn. Det var också i samband med listplaceringen som förhandlingar med amerikanska bolag började ta fart. Och nu tänker Robyn göra 2008 till sitt stora USA-år. Samtidigt som hon blickar framåt mot en helt ny skiva.
- Jag har börjat göra en del musik. Men det dröjer nog till typ 2009 innan jag kan komma igång med nästa album.Kommentarer

LYCKA TILL ROBYN!!!! du förtjänar det sååå mycket.
kämpa på bara! :D


Kom ihåg


Trackback