Rihanna tipsar i Aftonbladet

 

Foto: AP-Peter Kramer

"Visa benen"


Superstjärnan Rihanna ger sitt bästa stylingtips, exklusivt för sofismode.se
I en exklusiv intervju avslöjar sångfågeln Rihanna sina favorit­accessoarer, vilka färger hon bär i vår och lyxkrämen som gjort underverk för hennes hy.
Rihanna med ett paraply från sin egna paraplykollektion! 

 Vår reporter Robert och Rihanna. Foto: Pontus HöökR Fakta Rihanna:
Namn: Rihanna Fenty. Ålder: Fyller 20 år den 20 februari. Aktuell: Med hitlåten "Don't stop the music", egen paraply­kollektion för Totes och kampanjen "Fashion against aids" med H&M och Designers against aids.

Det senaste året har Rihanna, snart 20 år, inte bara dominerat topplistorna världen över med låtar som "Umbrella" och "Don't stop the music". Med sin kortklippta sneda page har sångerskan, som inte bangar för pannband, lack och läder och andra vågade klädkombinationer, dessutom tagit kommandot på röda mattan och i tidningarnas "bäst klädda"-listor. Något H&M uppmärksammat.

En vågad designdebut
- Jag blev otroligt hedrad när de frågade om jag ville designa något för dem eftersom de arbetat med så stora stjärnor tidigare och projektet är så hedersvärt, säger Rihanna, som tillsammans med bland annat producenten Timbaland, rockgruppen Good Charlotte och svenska gruppen Cardigans sångerska Nina Persson designat plagg för klädjätten där 25 procent av intäkterna går till att förebygga hiv och aids bland ungdomar.
Rihannas designdebut är ett grått linne där det engelska ordet "Believe" bildar siluetten av en dansande kvinnokropp. De två axelbanden går ihop i en knut bakom nacken och blir till ett enda band i ryggen som håller upp plagget.
- Jag ville att det skulle vara lite vågat och coolt. Inte bara ett vanligt linne och det är därför vi gjorde ryggen så. Jag hatar klichéer och det normala. När något blir för populärt så håller jag mig borta från det och går i totalt motsatt riktning.

Hur klär du dig i vår?
- Färg, färg och ännu mera färg. Från skor till väskor. Färgstarka saker får dig att sticka ut och ger dig uppmärksamhet. Jag älskar orange, tycker om gult och så rosa och grönt. I vår har jag även mycket tryck och mönster.
Några speciella designers du gillar extra mycket just nu?
- DSquared för att de pushar normen och är annorlunda. Proenza Schouler är en annan favorit och så bara älskar jag Matthew Williamsons nya vårkollektion. Den är helt fantastisk. Väldigt Afrikainspirerad med massa pärlor, tryck och rörelse i plaggen.
Jag trodde du skulle säga Marc Jacobs som nyligen designade en väska med ditt namn.
- Ja, kan du fatta?! Jag trodde inte mina ögon när jag läste det på internet och det betyder massor för mig att någon med så fantastisk smak som han har designat en väska med mitt namn. Men jag har fortfarande inte sett den själv. Marc Jacobs är en av mina absoluta favoritdesigners, han har varit det så länge jag kan komma ihåg.
Vilka accessoarer använder du i vår?
- Jag har börjat tycka om clutchen nu. Det gjorde jag inte alls tidigare. Men inte de små utan de medelstora. Sen tycker jag om halsband och det bär jag även utan örhängen till. Jag tycker om att ha flera tunna och delikata halsband, men som alla har någonting lite annorlunda och tufft med själva smycket.
Du hamnar hela tiden på "bäst klädda"-listor...
- Åh, vad du är snäll!
Men det är ju sant... Vad har du för stilsäkra tips till festen?
- Visa mycket ben. Ha kort klänning och höga klackar till, det kan aldrig gå fel. Byxdress är en annan favorit. Men vad du än väljer måste det alltid vara bekvämt så att du alltid kan dansa och ha roligt i det.
Till dina låtar?
- Precis, ha ha!

Rihannas 3 skönhetsälsklingar


La Mer, "The moisturizing gel cream"
"Det är en extremt dyr kräm och det tog lång tid innan jag började använda den. Men jag blev förälskad från första sekunden. Den är väldigt dryg och värd varenda krona. Min hy är helt felfri nu tack vare den."
Pris cirka 1 800 kronor för 60 ml.

Cover Girl, "Volume exact mascara 100"
"Jag tycker om alla deras produkter men speciellt 'Volume exact mascara 100'. Utan att klumpa sig så gör den mina ögonfransar långa och fylliga."
Pris cirka 40 kronor, amazon.com.

Hanae Mori, "Butterfly"
"Min älsklingsparfym som håller hela dagen och har en fantastisk doft av blom och kryddor. Herre­gud, den är verkligen fantastisk."
Pris cirka 210 kronor för 100 ml edT, amazon.com. 
Kommentarer

Kom ihåg


Trackback