Dagens ledande bloggerskor är minderåriga

Är det inte lite sjukt att de mest lästa bloggarna idag drivs av 16-17 åringa tjejer ?!?


Tänk vilken otrolig press det lär vara för en 16 åring tjej att 13 000 personer läser vad hon skriver idag , självklart så njuter hon ju av uppmärksamheten just nu. Men vad händer när alla slutar att läsa...? När det helt plötsligt en annan blogg tar hennes plats och hon lämnas med sina ord.
Kan tänka mig att det skapar ett väldigt tidigt behov av att vara "känd", väldigt många personer lider ju redan av det som tex Linda Rosing. Hon vill ju bara vara känd för att vara känd, hon gör ju vad som helst nu!

 Dessutom så är klimatet helt annat än när jag va sisådär 16 år, man gick i skolan och allt som rörde sig i huvudet var skolan, kompisarna, killar och kanske lite kläder men inte alls på de sättet som är nu !

Nu driver 13åringa tjejer bloggar där dom lägger ut " dagens outfits " och posar som modeller och " lever för musik, mode, shopping" vad hon pengar ifrån? Veckopeng för att köpa godis är vad hon ska ha enligt mitt tycke.

Men det är nog bara att inse att världen är helt annat idag och att allt går så otroligt mycket fortare och småtjejer växer upp dubbelt så fort och ska vara " vuxna " väldigt tidigt. Iallafall så tror dom själv det...

Jag tror att det är väldigt farligt att ge ett sånt stort ansvar och ge så stort inflytande på en tjej som knappt vet vad fram och bak är.
Det finns tid att växa upp på !

Vad tror du och hur går dina tankar om det hela ?Kommentarer

Detta var en väldigt intressant tankegång. Själv är jag ju 30... Jag förstår ditt tänk, men det beror nog på individen. Kanske kan vissa med bekräftelsebehov ha blogg _istället_ för att vända sig till Slitz eller dokusåpor? Och då är det ju bra... Men en del lämnar ut sig på tok för mycket, skriver personligt om sin familj, sex mm.. Sådant lär de ångra som äldre för inget på Internet går att "sudda ut"..

Det är ej så mkt eko på min data :)

Skoj att du också musicerar! :) Blir så långt att förklara mitt arbete att jag lägger i en länk till mina jobbrelaterade blogginlägg. Ett ganska högt upp heter "SO this is what I do" och förklarar ganska ingående. Vad gör du själv? :D http://songbirdie.blogg.se/work_work.html

Jag castar just nu ett "Cascada-liknande" projekt för lansering i UK. Nåt för dig?


Kom ihåg


Trackback