Oksana tillåts se Chippen spela

Oksana tillåts se Chippen spela

 Modellen får dispens - blir ensam kvinna på läktaren

I Saudiarabien är det förbjudet för kvinnor att gå på bio och fotboll. Men Christian Wilhelmssons sambo Oksana Andersson får specialdispens för att kunna se "Chippen" lira med nya klubblaget Al Hilal. 

Nyheten slog ner som en bomb i sportvärlden i veckan. Christian lämnar den europeiska toppfotbollen för en tillbakadragen - men synnerligen välbetald - karriär i den Saudiarabiska högstaligan.  

Flytten kommer säkert att bli en omställning för landslagsstjärnan, och inte minst för flickvännen och glamourmodellen Oksana. I Saudiarabien får kvinnor inte köra bil, och de är strikt förbjudna på biografer och idrottsarenor.  

Men Aftonbladet skriver idag att saudiska sporttidningen Al Riyadyah rapporterar att Oksana har fått ett specialtillstånd utfärdat av den svenska ambassaden som gör att hon får följa Chippen från en särskild läktarplats. Om hon önskar blir hon alltså den enda kvinnan på en arena med plats för 67 000 män.  

Aftonbladet har även talat med ambassadören Jan Thesleff som menar att Oksanas dispens visar att det trots allt "finns en vilja att släppa in kvinnor på arenorna".  

- Jag kan bara hoppas att Oksana kommer att gå på matcherna. Det vore bra för alla här, säger han.

Källa: http://starlounge.msn.se/
Kommentarer

Var med i min tävling där man kan vinna hår saker till ett värde av 800kr :)http://shocker.blogg.se/2008/august/vinn-overraskning.html


Kom ihåg


Trackback