Hur fan kan man tycka att det räcker med ett sånt kort straff för ett förstört liv?

Styvpappa fick 11 års fängelse för hundratals våldtäkter
Under många år levde flickan i helvetet. Styvpappan utsatte henne för hundratals våldtäkter.
I dag dömdes den 32-årige mannen till elva år i fängelse för grov våldtäkt mot barn och grovt sexuellt utnyttjande av minderårig.

I nio år levde flickan i skräck för sin styvpappa. Våldtäkterna ägde rum i familjens hem och i deras bil, och omfattar vaginala, orala och anala samlag. I sin dom skriver tingsrätten att övergreppen hörde till vardagen för barnet, och att hon inte hade någon plats där hon kunde känna sig fredad från övergreppen "allra minst i hemmet". Styvpappan ska dessutom ha hotat att skada flickans mamma och syskon om hon skulle berätta för bågon om våldtäkterna.  I dag dömdes mannen av Uddevalla tingsrätt till elva år i fängelse för grov våldtäkt av barn och grovt sexuellt utnyttjande av minderårig. Dessutom ska han betala 595 000 kronor i skadestånd till flickan.


Har erkänt

Styvpappan har erkänt att han våldtagit flickan minst 200 gånger, sedan 2002, och det är det han dömdes för i dag. Men åklagaren hävdar att övergreppen startade redan 1998, när flickan var sex år. Den delen anser tingsrätten dock inte vara bevisad.
Redan 2003 misstänktes pappan för övergrepp mot flickan, men då tog hon tillbaka sina uppgifter. I juli i år valde hon dock att berätta om sitt helvete för polisen.
Kommentarer

Kom ihåg


Trackback