Ingen rolig läsning för mig =/

WHO: Nattarbete kan ge cancer

Rubbad dygnsrytm ökar riskerna enligt forskarna

Nattarbete kan öka risken för cancer.

Det visar flera studier och nu för WHO upp nattskifte som en möjlig orsak till främst bröst- och prostatacancer.

- Det här skulle kunna få konsekvenser för svensk arbetsrättslagstiftning, säger universitetslektor Tommy Iseskog till aftonbladet.se.

Att saker händer i kroppen hos den som byter dag mot natt har länge varit känt. Men kopplingen till cancer har ifrågasatts. Senast i augusti i år i en studie från Karolinska Institutet.

Nu är det dags att tänka om. I december för Världshälsoorganisationens (WHOs) cancergren upp nattarbete på listan över möjliga cancerrisker, skriver AP.

En teori som forskare länge fört fram är att en ändrad dygnsrytm minskar produktionen av hormonet melatonin. Hormonet som produceras främst nattetid kan hämma tillväxten av tumörer.

Bröst- och prostatacancer

Teorin har stärkts när bland annat sjukvårdspersonal och flygarbetare som ofta arbetar natt har undersökts. Studierna har visat att kvinnor som jobbar natt löper större risk att drabbas av bröstcancer medan männen blir mer utsatta för prostatacancer.

- Vi har sett ett tillräckligt tydligt mönster hos människor som arbetar skift för att kunna säga att de löper en ökad cancerrisk, säger Vincent Cogliano från WHO:s canceravdelning enligt AP.

Samtidigt utesluter man inte att andra orsaker kan göra att just nattarbetare är mer utsatta för sjukdomen. Brist på sömn är en sådan faktor.

- Nattskiftsmänniskor har en tendens att vara dagskiftsmänniskor som försöker att hålla sig vakna på natten, säger ljusforskaren Mark Rea till AP.

Brist på sömn sänker kroppens motståndskraft och därmed möjlighet att slå ut cancerogena celler.

Inga planerade regeländringar

Tommy Iseskog är universitetslektor i arbetsrätt. Han menar att WHO:s inställning till riskerna med nattarbete skulle kunna få betydelse för svensk lagstiftning.

- Arbetsmiljölagen säger att har man allmän kunskap om en risk så ska man vidta alla åtgärder som är nödvändiga, säger han till aftonbladet.se.

Men Arbetsmiljöverket planerar i dagsläget inga regelförändringar.

- Vi följer kontinuerligt den forskning som kommer fram. Men vi tycker att de regler som finns är tillräckliga, säger Leif Aringer, överläkare och medicinsk expert vid Arbetsmiljöverket.

I dag är arbetsgivare bland annat skyldiga att erbjuda alla nattarbetare regelbundna läkarundersökningar.

Johanna MelénVaken prinsessa

Nu har jag slagit upp mina små blå...tyvärr så vaknade jag med lite huvudvärk =/ Men jag hoppas att de försvinner när jag går ut en sväng..lite frisk luft gör säkert susen =)

Om en timme ska jag vara hos Angelica så det är snart dags att ta sig i kragen och göra sig iordning...tänkte gå en liten promenad innan jag går dit oxå så jag får röra på mig lite.

Annars så hinns det nog inte med så mycket mer idag...när jag e klar hos Angelica så hoppas jag att kl är ungefär 16 så att jag hinner träffa Sigge lite innan han ska iväg och äta middag med sitt jobb.
Det är tänkt att han ska mellanlanda hos mig och göra sig iordning så jag hoppas att jag kan se honom då...
Sen går han iväg typ 17 och jag börjar jobba 17.45 och håller på till 21.45.
O så va den fredagen förstört ;) *Skratt*

Det slog mig just att jag missar Idol denna veckan och sen eftersom jag får en likadan vecka nästa vecka så missar jag hela finalen * lessen i ögat* Det känns väldigt väldigt orättvist helt ärligt...vill ju så gärna se. Men får spana in de på söndagsmorgonen antar jag..image543

Nu är det dags att ta tag i grejerna här...


Hemma igen och mumsar frukost

Nu har jag just kommit hem ifrån nattens jobb och äter lite frukost innan jag ska gå o lägga mig...

Nu när man sitter här så är man otroligt pigg och helt ärligt så känns det som att jag skulle kunna fortsätta att leva denhär dagen oxå utan att sova...men det förstår jag ju själv att så lär de inte kännas om ett litet tag *skratt*

Ska hålla mig vaken til halv iallafall så jag kan ringa sötnosen och väcka honom...han har ju lite svårt att komma upp på morgonen så jag tänkte försöka hjälpa honom.
Han sover ju hemma hos sig så allt jag kan göra är att ringa...men man får ju göra de man kan ;)
Som tur är så är det bara 10 min kvar ;)

Sen blir de go sömn och massa mys i täcket...efter det ska jag fixa o trixa lite och sen blir det ett besök hos Angelica =) Det va ju meningen att jag skulle dit idag, men då kunde jag ju inte eftersom jag hade så ont i magen. Så vi tog de idag istället..

Sen kl 17.45 så är det dags att jobba igen....men bara 4 timmar på kvällen,,,en väldigt onödig tid helt ärligt ! Men men det är bara att jobba o se glad ut..
Har varit en otroligt mönster arbetare nu ett par dagar och tagit extra tider och sådär till jul...;) Duktiga Sanna.! Men det blir ju pengar oxå så det motiverar ju *Skratt*

Nä nu ska jag äta upp och sen göra mig iordning för sömnen.

God Natt / God Morgon på er allihop!


Det är fler än jag som har beslutsångest ;)

image542
Jag kan riktigt se beslutsångesten lysa här...precis som när jag själv ska köpa något ibland...
( ganska ofta) *Skratt*


Nu är det bara 20 min kvar...

tills jag måste dra mig mot jobbet...eller iallafall resa mig ur soffan o klä på mig ordentligt och planera för att ge mig iväg...änsålänge så har jag inte känt något speciellt i magen av maten jag åt. Det verkar som att jag får behålla den och magen kör inte som den gjort förut.
Det är lite dumt att jag har en långnatt nu när jag mår som jag gör..men de går kanske de oxå.

I värsta fall så får jag väl bara gå hem om det är så att jag inte klarar det antar jag....fast jag har ju svårt för att göra så...

Idag fick jag slänga buketten jag fick på min födelsedag som det stog " Grattis på 23 års dagen önskar......." och det känns väldigt tråkigt att jag fortfarande inte vet vem den va ifrån...men men så är livet. Man kan inte alltid få reda på allt....
Så nu får de vara som det är och jag accepterar att jag inte vet vem som skickade dom....

Nu ska jag börja plocka undan och ställa in all disk som blev i köket o så sakta börja klä på mig....

Ni får ha en sån trevlig kväll och natt då da ! Tjingeling !


Nu gör X-tina det oxå...

Hon viker ut sig naken med lilla magen ;)

image540

image541


Softar och tar de lungt

Eftersom jag sov ganska länge idag då smärtan imagen va outhärdlig så är det omöjligt att sova nu igen innan jobbet känner jag. Därför blir det så att jag nu sitter i soffan och chillar, skriver dagbok och kollar på Aftonbladets TV. Sofis mode är det som rullar på just nu...
Skönt att det finns många avsnitt så man har lite att kolla på . Samtidigt så får man lite tips på allt ifrån bra semesterplatser till sminkningar och modetips..så man kanske kan lära sig lite samtidigt *Skratt*


Lyckades ta mig ner till stan förut och handla lite fil o annan mat som jag ska laga till sen innan jag går te posten...

I soffan och väntar

På att magen ska bli snällare...har väldigt ont just nu...och så ska jag jobba natten som kommer nu så jag hoppas att det går över tills dess.

Ute är vädret lite mystiskt...grått men inte mulet på något sätt...himlen är gråblå bara på något konstigt sätt...o här ligger jag i soffan me täcket runt mig och försöker att slappna av i magen så gott det går. Men det är ju lättare sagt än gjort när det svider...

Jag hade planerat att göra lite grejer idag, men dom har liksom fått kliva åt sidan...typiskt nu när man hade hela dagen ledigt nästan....

Bara 6 timmar kvar tills jag börjar jobba =/ Hoppas verkligen att de blir bättre o att det blir de fort !


Trött i musklerna

Efter träningen...

Nu har jag tränat minst 2 dagar i veckan i 16 veckor och det resulterade i att jag fick den högsta premien man kunde få på sats..nämligen träningsdagboken. Så nu är den äntligen i hamn ;) Känns gött..gäller bara att hålla andan upp nu..

Jag har någon retlig hosta just nu som gärna slår till på kvällar o nätter när jag sover. Inatt vaknade jag av att jag hostade så mycket att jag trodde jag skulle kräkas och Sigge fick hämta vatten så jag kunde fukta strupen.
Det är som att det helt plötsligt bara blir snustort och så börjat jag hosta som f-n!
Helmysko...men men det ordnar sig nog antar jag...allt går bort om man bara väntar lite *Skratt*

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen se vad dagen har att bjuda på !


Attans...nu när jag tänkt färga håret o grejer ;)

  
Montören Markus Persson, 26, fick vända i dörren på jobbet. Orsaken: han hade färgat håret i nacken rött.
 Foto: Hallin Barbro

Han färgade håret - förbjuds jobba
Montören Markus Persson, 26, fick vända i dörren på jobbet.
Orsaken: han hade färgat håret i nacken rött.
Konflikten har fått facket att gripa in.Mysbrallan

Jag har blivit en riktigt mysbralla...går i mjukiskläder jämt och ständigt som det är nu *skratt*

Men ärligt talat så är det riktigt riktigt gött ! Dom som känner mig vet att jag älskar att strutta runt i pyjamas hemma o i mjukiskläder så det är väl ingen överraskning direkt =)
Det är ju så lyxigt att man kan ha vilka kläder man vill på jobbet och då jag ofta jobbar antingen 06 te 12.30 el 19 te 06 o man är ganska trött stora perioder av den tiden så är det otroligt gott att ha mjukiskläder som är sköna o lediga.

Sen när man kommer hem så är man ju väldigt trött o slut i kroppen så då blir de ju oxå mjukiskläder för att man är " ledig " hahah ja jag får väl försöka skärpa till mig lite *Skratt*
Man får väl försöka att klä upp sig lite ibland så man inte mossar ihop helt ;=)

Nu är det lunch o träning.....


Vad har hänt me Tara??

image538
Såhär ser flickebarnet ut nu ! Hon är ju helt klart försmal för min smak...ser helt tunn och härjad ut på något sätt..det syns att det inte är en naturligsmalhet liksom...

De va allt bättre när hon för ett tag sen hade denna sunda kropp :
image539


Otroligt vackra.....

Skor =) Älskar denhär typen av klackar...dom är så otroligt snygga !
image537

Även väskan skapar lite " skulle vilja ha-begär " men inte alls likamycket som skorna, dim är ursnygga !


Tips på julklappar ?!? Nån ?

Det är ju helt klart dags att börja tänka på julklappar och sånt..så man slipper gå i sista sekunden..men det är ju så otroligt svårt att köpa till familjen *Suck*
Men något klurigt ska jag allt komma på....Nån som har något bra tips`??


image535

Johnny Depp har redan börjat handla ser jag ;)


Maten serveras ;)

Sitter hemma hos Sigge o väntar på mat just nu...

Han hämtade upp mig efter sitt jobb o vi åkte te Willys och handlade och jag diskade och Sigge började me maten, så nu sitter jag här i väntans tider och är lite hungrig.
Min önskan på mat i dag va ungspannkaka och det vart de *ler* Så otroligt gott !

Ska softa lite här o sen blir de till att åka hem till mig en sväng och sova där...jag jobbar ju morgon imorrn så det blir ju att man vaknar till kl 5, då är det ganska skönt att vara hemma hos mig så jag kan gå te jobbet ;)

HUNGRIG !!


Alla vinklar är inte läckra

image534

Ibland så tar dom allt kort även på stjänorna som inte är så charmiga...o de där läpparna el hakan kommer inte i rätt dager dirket


Partyfolk i helgen !

                    Ribban                      Jimpo                        Grannen i grått             Elin Brun                 Maria i rött   
Va på nöjes i lördags

Och Elin Brun, Veronica och Lill-Carro vart på kort när dom va på Arena i fredags ;)

image533


Stökig helg i karlstadcentrum

NyheterEkonomiSportNöjeKulturFamiljÅsikterLäsarnas
nwt.se - Ditt Värmland, just nu! Måndag 26 november 2007 Gör till startsida, till favorit 054-19 90 00 (vxl)  Kontakt Sök på nwt.se
  Avancerad Sajtkarta
 Läs NWT som pdf-tidning - logga in här! Logga in
och läs!
 Mejla tips eller bilder till webbredaktion@nwt.se Redaktör: 054-19 96 74 
MeraVäderTvAnnonsKundserviceOm NWT LOKALT:  Arvika  Dalsland  Degerfors  Eda  Filipstad  Forshaga  Grums  Hagfors  Hammarö  Karlskoga  Karlstad
 

nwt.se > Nyheter > Karlstad > Kvinna våldtagen på restaurang

Kvinna våldtagen på restaurang

Karlstad: 19-åring sitter anhållen

En ung kvinna har anmält att hon på lördagsnatten blivit våldtagen på en toalett inne på en restaurang i Karlstad.
En 19-åring som arbetar på restaurangen sitter nu anhållen misstänkt för brottet.
Polisen beskriver i övrigt helgen som stökig med flera fall av misshandel.

Det var under natten mot söndag som polisen fick in en anmälan om att en våldtäkt skulle ha begåtts inne på toaletten på en restaurang i Karlstad.
En 19-årig man som arbetar på restaurangen hämtades till förhör, och han anhölls senare misstänkt för brottet.
Polisen är mycket förtegen, men berättar att fler personer ska höras om den misstänkta våldtäkten.
Finns det fler misstänkta?
- Det kan det bli, säger Pernilla Palm vid polisens krimjour.
Hon berättar att helgen varit stökig, framför allt i centrala Karlstad.
- Patrullerna slet ont i Karlstad för att hålla någorlunda koll. Det var en konstig stämning på stan redan tidigt på fredagskvällen, och det kändes som att det kunde braka loss rejält.

Tre till sjukhus efter bråk
Vid 00.30-tiden på fredagsnatten kom också rapporter om våld i centrum. Två män ska då ha blivit misshandlade av flera män på Kungsgatan.
Enligt uppgift ska ett baseballträ ha använts som tillhygge vid misshandeln.
De bägge männen fördes till Centralsjukhuset i Karlstad för vård. Deras skador ska dock inte vara av allvarligare art.
En knapp timme senare var det dags igen. Då fick en polispatrull rapporter om att det pågick en misshandel i korsningen mellan Tingvallagatan och Östra torggatan.
När man kom till platsen låg en 20-årig man på marken.
Patrullen fick veta att 4-5 personer ska ha slagit och sparkat honom, och att de sedan sprungit från platsen. En polisman tog upp jakten på männen och kort därpå kunde polismannen springa ifatt den man som utpekats som den mest aktive i misshandeln.
Han greps och anhölls, men släpptes efter förhör.
Han är dock fortfarande misstänkt för den grova misshandeln som beskrivs som oprovocerad.
Den misshandlade 20-åringen, som fördes med ambulans till Centralsjukhuset i Karlstad, ska enligt polisen ha haft nacksmärtor och dålig känsel i benen efter misshandeln.
På lördagskvällen mådde han dock bättre och hade återfått känseln.
Vittnesuppgifter gör gällande att männen som utförde misshandeln var skinnskallar. Enligt polisen ska det dock inte röra sig om något hatbrott.

Daniel Larsson
054-19 97 87 / daniel.larsson@nwt.se

Publicerad: 2007-11-26 07:23
Nu är jag igång igen...

Det har varit lite dåligt med bloggande nu under helgen, men nu ska det återgå till ordningen och jag ska blogga förfullt om både intressant och ointressanta grejer ;)

I helgen har det varit riktigt fullt upp !!

Fredag : Jobbade 6 - 12.30 ( hoppade in extra och jobbade på jobbet, riktigt duktigt *skratt* Sen efter jobbet så hängde jag o Lina ifrån jobbet en stund på stan. En riktigt trevlig tjej ! Och hon hängde me upp till mig och vi satt och pratade länge o väl om allt o ingenting.
Sen vart det att göra sig iordning och åka till Rud ! Veronica och Danne hade fest i Dannes lägenhet så vi alla brudar va där + jessica, Sigge, Lillis, Danne, och lite andra boys.
Helt okej fest...
Sen vart det Arena och hårvisning som va Angelicas projektarbete, vart tyvärr tvungen att gå hem och lägga mig efter visningen då jag skulle upp te jobbet dagen efter.

Lördag: Lillis körde mig, Carro, Lina och Lilli till Örsholmen där postens nya lokaler ligger...mitt ute i ödemarken verkligen *suck* det blir inte lätt att ta sig dit varje morgon el kväll. Men de får lösa sig på något sätt.
Så fick vi genomgå massa genomgångar o massa prat av olika slag...kan tala om att mina ögon va duktigt tunga men jag lyckades hålla mig vaken.
Sen hade vi ett grupparbete på 3 timmar där jag stundtals faktiskt slumrade till en liten sekund men lyckades ta mig levande igenom *skratt*
Efter det va de JULBORD !!! Riktigt mums !

Jag åt så jag höll på att smälla av....fick kramp i magen typ..

Sigge hämtade oss och vi åkte hem till mig o så satt vi där och drack lite och pratade en massa, de vart riktigt trevligt


Söndag: Jag och Sigge sov till halv 12 ( väldigt länge för att vara oss ) och sen tog vi oss till Rusta för att köpa den rosa julgranen, tyvärr så va den tillfälligt slut så vi får återkomma senare denna veckan för att få tag på den.

Vi va en tur till Sigges pappa och satt och pratade och sen vart de som vanligt filmkväll me polarna


ja det va väl helgen i korthet...Ibland är det typiskt...

att man ska lova vissa saker i förväg som man kanske inte alls känner för när det väl ska till o göra de...

Idag känner jag att det har varit två löften, ett som va okej och ett som va mindre skoj när de väl ska te....*pust* jaja men det är bara att ta tag i de antar jag...inte så mycket mer att göra åt..

Känner mig lite nere idag faktiskt...lite tom o lite nere på något sätt... =/ Kan inte alls sätte fingret på vad det är....


Filmstund

Va iväg och hyrde en film...
The Reaping

image527

Ska kolla in den nu tänkte jag ;)


De vart ensamt idag

Sigge e upptagen me bilen och brudarna vet i fan vad dom gör...men tydligen va jag inte så jätte välkommen...så nu sitter jag här..

Men det går bra de me..ibland är de gött att vara ensam oxå...

Vad har ni andra sysselsatt er med??


Klädbestyr....hmm

På lördag är det ju så att vi ska ha julbord med jobbet och mina små funderaringar börjar nu gå på vad jag ska ha på mig...hmm sånt är otroligt svårt tycker jag !
Grejen är ju den att vi ska " jobba " innan...alltså vi ska gå runt och kolla på de nya lokalerna och vi ska ha något typ av "grupparbete " och v ara på föreläsningar så det är ju inget jobbigt så.
Men man vill ju vara lite finklädd när vi sen efter att de där ska äta maten mellan 17 och 19.

Funderar på ett par stövlar..men frågan är vad jag ska till dom *Skratt*
Jag får ta mig en titt på det imorrn efter jobbet....va ju egentligen ledig, men dom ringde häromdagen och frågade om jag kunde jobba extra på fredag så de får jag göra...det är ju bra att visa goda viljan och framfötterna på nya jobb så att dom vet att man är arbetsvillig och  framåt ;)
Det är ju 6 till 12.30 så det går ju bra !

Efter det så ska jag träna och efter det så är det fest på Rud hemma hos Veronica/ Danne i Dannes lägenhet och så ska vi gå till Arena och kolla på Angelicas hårvisning som är hennes projektarbete.

Så helgen är fullspäckad kan man säga *ler*


Mycket på kort tid...

Klockan är nu lite efter 15 och jag har redan hunnit : 

¤ Vara på jobbet och jobbat
¤ Handlat lite mat
¤ Fyllt på mobilen
¤ Ätit lunch
¤ Varit och tränat med Elin


Så nu vet i f-n vad jag ska hitta på *skratt* Nä det lär väl inte vara några problem dirket..jag har ju endel att pyssla o dyssla med *ler*
Ärligt talat så tror jag att jag ska dagen till ära ta fram mitt pyssel och pyssla *ler* Och sen får vi se vad det blir efter de ;)

Nu blir de duschen !!


Hemma från jobbet nu

och jag har redan ätit lite lunch....

Nu slappar jag lite med Paramore i stereon och så väntar jag på Brun, vi ska gå o träna...väldigt skönt att sluta jobbet så tidigt som man gör när man jobbar dag...dagen har gått väldigt fort..jag missade t.o.m när jag slutade me 10 min *Skratt*

Så nu har man ju hela eftermiddagen på sig liksom...vet inte riktigt vad jag ska fylla den med...för jag har inget planerat...men det är ändå skönt.

Vad Sigge ska ha för sig idag har jag ingen som helst aning om...men antagligen så har han fullt upp som vanligt så jag får nog underhålla mig själv tror jag.

Nu ska vi iväg....


Tänk om man kunde se ut så när man vaknade på morgonen, hahah

image524


Idag gäller det grabbar !

image523

Idag måste Fotbollslandslaget slå till och vinna annars är de ju total skandal !
Det har redan gått för lång tid innan vi är klara...nu är det fan dags..vinner ni inte idag så är ni inte värda att gå vidare så på så sätt är de ju perfekt....nu får kärringarna i laget ta o skärpa till sig lite..

Lycka till grabbar !!


Dagen efter-tårta ;)

Nu har jag lyckats ta mig upp...somnade inte förrän kl 2 igår så det blev att jag gick upp nu kl 10 ;)
Det är väldigt grått och trist ute och ett riktigt väder för att gå o lägga sig igen *Skratt*
Tror att det får bli lite One Tree hill idag =) Det är inte dumt de...

Funderar på om jag ska ringa te doktorn el ej....men tror nog att jag måste kolla upp knölarna jag har på halsen, den ena är ju ganska stor så det är nog likabra att titta.

idag är inget planerat..förutom att ringa doktorn så har jag absolut ingenting planerat, så vi får väl se vad dagen har att bjuda på =)


Då va dagen över...

Ja min födelsedag är slut och jag sitter i soffan och bara njuter av att inte göra någonting...

Har städat o gjort jävligt fint i min lägenhet hela dagen...fikade med Linus som va i karlstad o hälsade på...o så umgicks jag me Elin,Elin o Veronica och handlade grejer och gjorde en tårta....
Gissa om det va trångt i mitt lilla kök !?!? hahahah
Men tårtan blev toppen...kort kommer nog senare tror jag..

Sigge snarkar i soffan och jag kollar på tv och pratar med folk på msn...väldigt soft och väldigt skönt !
Är ju ledig imorrn så jag behöver inte känna stress av att gå o lägga mig...soft soft !


Dagens låt

Är väldigt fäst i denhär låten just nu...gillar martins röst och älskar låtens text...
Titta på kortet o njut ;)


Efterlysning!!

Idag dök det in en otroligt vacker blombukett vid min dörr på min lilla födelsedag...

Det va verkligen hur skoj som helst...dock är det ETT stort problem....jag vet inte vem den är ifrån..

På kortet står de " Grattis på 23 års dagen önskar ......"

Va fan är de?? Vem är det som har skickat det?? Snälla snälla tala om de för mig...* ber*Väntans tider

Ja nu försvann helt plötsligt alla som har hjälpt mig att göra tårta och varit här o hängt ett tag...alla försvann ut och sa inte vart de tog vägen *skratt* De är för roliga de där männiksorna...

Så nu sitter jag här och väntar och väntar på att dom ska komma tebax, att Sigge ska kliva in och att familjen ska komma in....

Jajaj, de blir jag och " Deal or no Deal " en stund nu då da...Sådär ja...då vart man ett år äldre

image521

Japp idag så fyller jag år ! 23 år gammal blir jag och det känns toppen!
Ingen större skillnad direkt *Skratt* Men de ska bli skoj att kompisarna, familjen o Sigge kommer sen och ska äta tårta och sånt...de blir trevligt och gott =)

image522


Varför kan ingen bara säga ifrån ?!?

Helt ärligt...

Nu är man sitter och surfar igenom olika ungdomssajter på nätet som efterfesten.com m.m så slutar man aldrig förvånas över hur långt småtjejer är redo att gå för att få uppmärksamhet och bekräftelse !

Det är renarama porrbilder vissa lägger upp på sig själva...och självklart så är dom oxå bland de mest besökta sidorna så killarna går ju på skiten oxå...

Men är det inte väldigt fel att tjejer som är ifrån 16, 17, 18 och uppåt ska behöva stå med tuttarna i vädret och dra i troskanten för att tro att dom är och ska bli uppskattade och omtyckta...

Det enda ord som kommer till mitt huvud är sorgligt..jag tycker det är så otroligt sorgligt och hemskt !

Vad tycker och tänker ni om ämnet?


Tränad o go

Nu har jag varit o tränat tillsammans med Elin...dock så körde vi en halvtimme på löpbandet bara eftersom jag inte känner mig så väldigt bra varken i kropp el själv o Elin har ju ont i knät sen de hoppade ur led.
De gick väldigt bra....har fått otroligt ont i svanken bara. Känns som ryggskott i svanken typ *skratt*
Den där jävla förkylningen har satt sej på alla möjliga ställen, men jag har fått höra att jag inte är ensam om detta iallafall...
Både Sofia och Veronica har samma symtomer som jag har så det är skönt att man inte inbillar sig iallafall...

Nu sitter man bara o väntar på att mannen ska få för sig att kanske dyka upp..el iallafall höra av sig så jag vet hur jag ska göra me mat. Vänta på honom el inte....
Har inte hört ett knyst av han sen imorse kl 7 typ...lite konstigt.

Antar att jag som vanligt får sitta o vänta snällt o lydigt som vanligt *skratt*


Lite sysslor gjorda

Har varit en sväng på stan och fått lite sysslor gjorda..

 + Pantat burkarna som stått i köket en tid nu
 + Postat brev
 + Slängt sopor
 + Satt in pengar på banken

Ja och dessutom så fick jag en gratis hamburgare av MAX här nere på Soltorget..dom står där och delar ut gratis hamburgare för att göra reklam.
Dom öppnar sin resturang här på Wåxnäs den 6 dec...

De va en trevlig överraskning tycker jag ;) Mumsig hamburgare...


Har du börjat?

Det har jag gjort ;)

den första julklappen är redan inhandlad, skönt att vara igång !


Jag vill , jag vill...

* Möblera om i håret...är så otroligt sugen på att göra något med min frisyr, dock har jag verkligen ingen aning om vad jag vill o ska göra....Men om det är så att jag kanske får lite pengar nu när jag fyller år så ska jag nog unna mig att gå till frisören tror jag

* Ordna fransk manikyr-naglar...det är så otroligt vackert och jag har märkt att det gör så stor skillnad för mig personligen. Jag känner mig så otroligt mycket elegantare helt plötsligt.

* Tatuera mig...men jag är väldigt rädd och har varit de så otroligt länge att det ska göra så ont att jag inte klarar av att göra hela...inge kul att göra halva o inte fixa mer *skratt*

* Gå ner 10 kg i vikt...av någon anledning så har jag ökat i vikt väldigt mycket den senaste tiden, vilket känns väldigt orättvist då jag tränar och försöker att inte frossa i godis.
Tror dock att det kan bero lite på den stora stressen och pressen som vart mellan jobben, jag kan bara hoppas och kämpa för att de börjar krypa neråt igen nu när jag börjar få lite ro i livet..

* Få igång sången igen...jag ska verkligen börja kämpa för att få igång sången med lite olika projekt och börja skicka runt demos. Jag lovar att jag verkligen verkligen ska försöka...vill inte ge upp dedär, även om all luft gick ur mig för en tid sen.

* Lära mig lite mer om datorer....så man kan styla sin blogg litemera...det hade varit otroligt skoj att kunna ändra och få till den lite mer som jag vill ha den. Dock har jag ingen kunskap just nu så jag kan göra det...

* Vinna väldigt mycket pengar....ja tänk om de vore så väl ;)


Nu får de väl fan vara nog !

Foto: AP

Planerade ny skolmassaker

Tyskland: Två tonårspojkar planerade massmord med pistoler, brandbomber och armborst
- ett år efter skolattacken i Emsdetten "


Nu är det återigen dags för nya rubriker....vart ska de sluta ? Snart kommer jag inte våga låta mina egna bröder gå till skolan...man vet ju aldrig när någon får en knäpp i huvudet och bestämmer sig för att döda alla dom kommer åt. Det är ju helt sjukt ! Ärligt talat....finns det så många barn som ingen kan se att dom mår dåligt ?!

Man får ju läsa om fler o fler incidenter runt om i världen...riktigt skrämmande !

Dom två som tänkte göra denhär i tyskland blev avslöjade som tur var...17 åringen tog livet av sig och 18-åringen har erkännt så jag hoppas dom burar in han som fan ! Men de finns alltid risk för nya puckos *suck*


Årets julgran är klar !


image509 


Här är min och Sigges gran som vi ska ha iår *ler*Helt klockrent !!  Visst är den cool? Dessutom stödjer man Rosa Bandet när man köper denna gran...otroligt god sak dessutom.


Då både jag och Sigge älskar rosa så kan vi knappast hitta en bättre gran....hahah

Tänk den med lite svarta kulor i så blir de helt perfekt !


Mammamage ? Vart la hon bort den?

image508

Efter 3 barn så är det inte många som ser ut sådär *skratt* Starkt jobbat !


Nedrans Förkylning

Nu har nog den där jädra förkylningen hoppat på mig....

Har så fruktansvärt ont i huvudet, är vimsig och yr i huvudet och mår väldigt illa många gånger per dag....men men det går väl över det me hoppas jag...
Det är ju så när man börjar bli gammal *Asg* Idag är de min sista dag som 22 år gammal...känns inte alls så speciellt..dock ska de bli roligt att alla kommer hem till mig på tisdag, alla brudarna, familjen och Sigge och äter tårta. Det ser jag fram emot !
Ska städa och göra riktigt fint i lägenheten nu så mamma blir riktigt stolt över mig *ler*
Det spelar nog ingen roll hur gammal jag än blir så kommer mamma och hennes åsikter betyda väldigt mycket, hon är världens bästa !

Jag har varit hos Sigge hela helgen så det är anledningen till att jag inte bloggat något alls....har tagit de lungt, kollat på film, ätit god mat och sovit riktigt mycket. Eftersom jag inte mått så bra så struntade jag i att gå ut och festa me alla i lördags och Sigge va inte sugen heller....Otroligt skönt att bara få ta de lungt ibland.

Jag va och hämtade ut mitt paket på posten i fredags med mina 2 nya boxar av One Tree Hill så nu har jag 2000 min av One tree hill som jag kan kolla på *ler* Hur underbart är inte de liksom ?!
Ska ta o börja kolla idag har jag tänkt....


Lysande visning

Nu har Victoria Secrets haft sin stora visning....naturligtvis så är de underbara kläder som visas, men framförallt så är det otroliga visningar på så sätt att dom alltid har de där extra.
image505

Stora spektakel och outfits.....

dessutom spelade Spice Girls sin första spelning sen återföreningen...
image506


Slut SATS(at)

Nu är jag klar med träningen för idag...
Det va otroligt skönt måste jag säga att få svettas lite....

Jag ska försöka att komma iväg och gå på dansträningen på söndag....det passet verkar så otroligt skoj, och den tjejen som håller i det va otroligt duktig och verkade kunna göra ett riktigt bra pass.
Allt beror väl på vad man gör på lördag...måste sova en extra stund på söndagen oxå eftersom jag ska jobba natt...men det ska nog hinnas med hoppas jag...


Helt slut...
Jag är verkligen helt färdig...ögonen svider och är så otroligt trötta...

Hela kroppen är helt slut och jag orkar knappt resa mig ur soffan....
Ledig fredag

ja nu är det mellandagen av mina lediga dagar....
Igår vart de ju inte att man hann så jättemycket...men dock va det en skönt dag.

Sov ju bara 3 o en halv timme totalt så jag höll mig igång så jag inte somnade stående typ. Brun köpte present till sin kusin och jag hjälpte till...vi strosade runt på stan och kollade och gjorde mest ingenting...

Sen gick vi upp till  mig och jag plockade med lite kläder och sånt...sen dök Sigge in och hjälpte mig med brandvarnaren och satte upp en tavla. Så va de äntligen gjort ;)
Han är en riktig ängel....

Sen vart det hämtning av barn och åktur till Segerstad, mat me familjen och hämtning av Simin på träning och sen hann vi inte mer än hem igen förrän jag kände att det sved i ögonen av trötthet så de vart bara te att åka te Skoghall och sova där.
Sigge började kolla på en film, el ja...vi båda kollade på en film på tv. Men jag somnade ganska fort *skratt*
Godnatt på den liksom ! hahah

Nu på morgonen vart de bråttom som vanligt....de vart att kliva upp ur sängen och klä på sig på inga sekunder alls, hahah det är väldigt tur att jag o Sigge är snabba som fan...nästan så vi kan vrida tebax tiden...SÅ snabba är vi ;)

Bilprovning och lite action där hanns med innan han lämnade av mig i stan och åkte te jobbet.....gud ibland tycker jag verkligen så otroligt synd om han...de blir bara mer o mer jobb med den där bilen som han bara vill bli av med.

Nog är jag allt bra trött idag....Önskelista

Ja det är mindre än en vecka kvar tills jag fyller år...och vem vet, man kanske får något paket *ler* Jag älskar paket, hihi

Här är några tips på saker som jag önskar mig lite....* Matta i svart/vitt på Ikea
* Nya kuddar
* Den fasta telen i rosa på OnOff
* De gråa påslakanet på Ikea
* Smycken
* Pengar
* Presentkort på Stadium så jag kan köpa nya träningskläder

Ja där va lite tips iallafall.....


FAN

Jag jobbade natt.....ifrån 19 till 06....kom hem 06 och la mig 06.30....


När vaknar jag och kan inte somna om ?????


JO ! klockan 09.30 !! O nu kan jag verkligen inte somna om...fast att jag är så trött så jag inte vet vad jag heter typ...så jävla TYPISKT !


Sådär ja..nu har man tagit helg ;)

Japp, det är helt sant..nu har jag tagit helg ! Är ledig ifrån jobbet ända tills söndagkväll...då är de nattpass igen...så jag har hela torsdag, fredag och lördag och mer än halva söndagen ledigt =)
Det känns väldigt bra faktiskt och jag är helt värd det oxå....

Hela natten har jag haft denhär låten och just denhär versoinen i huvudet...den har gått runt, runt och runt ;) Den är helt otroligt bra tycker jag....originalet är helt underbart bra oxå, men det är något med den lilla smurfrösten som blir...jag är ju svag för sånt ;)


Senare idag när jag vaknar så kommer Sigge hem till mig och ska hjälpa mig med lite husbestyr och sen kl 19 så ska vi hämta Pontus på pingisen och Simon som är hos Gunilla. Sen är det dags att åka ut te Segerstad *glad* Äntligen ska jag få åka ut och hälsa på min älskade familj hemma hos oss...för ja, jag känner att det är mitt hem oxå. Jag kommer nog alltid känna att jag bor hemma i Segerstad, det är där min största trygghet finns. Min älskade familj som alltid finns där för mig och stöttar mig när jag behöver.
Lugn och ro och en mestadelen av min barndom där...jag älskar Segerstad ;)

Nä nu är det dags för mig att sluta flumma och gå o lägga mig....ska bli otroligt skönt att få sova lite nu...

God natt på er !!


Dagens bestyr

Har varit på Ikea med Elin o Elin och köpt nya glas...dom har en tendens att försvinna när man har fest så det va dags att fylla på *ler*
Det är väl ärligt talat de enda jag har hunnit med....

Det är de som är det värsta med dagarna mellan två nattpass...jag hinner inte göra någonting...
Måste vila lite nu....

Sen duscha, handla och göra matlåda och gå te jobbet..

Sandra och Brun är på posten just nu på info-möte. Hoppas dom får jobbet =) * håller tummarn*

God nattis en stund nu då da


God morgon!

Jag är verkligen astrött nu...men tyvärr så vad jag ännu mer hungrig så jag fick sätta mig och äta lite frukost nu innan jag går och lägger mig.
Tänker sova rikigt mycket idag....

Min mage är inte riktigt som en ska....den är så otroligt svullen och blir som en ballong så fort jag har ätit....väldigt skumt....* fundersamt*

Nä nu ska jag gå o lägga mig...återkommer sen!


Sugen på förändring..

Det är något gnagande inom mig som säger att jag måste hitta på något skoj snart innan jag spricker...

jag vill åka iväg någonstans, hitta på något skoj som ger lite pause ifrån jobb och vardag. Hellst så skulle man ju vilja ta o åka långt långt bort till sol och värme....men det är ju ganska dyrt och svårt. Så ärligt talat så räcker det med att bara åka bort någonstans i Sverige, till en annan stad el så.
Bara att få göra något annat än de vardagliga...

Sen är jag väldigt sugen på att hitta på något skoj med mitt utseende...jag tränar ju och kämpar för att få en mindre o fastar kropp...hoppas att de går åt rätt håll nu...försöker verkligen ! Inge godis på vardagarna och så ska jag träna 3 till 4 gånger i veckan. Vissa veckor är svårt då jag jobbar väldigt olika, men jag försöker att hålla de.
Funderar på att gå och sätta mig hos Angelica i slutet av veckan när jag är ledig och bli lite fixad i håret...är sugen på nån färg och lite klipp som kan förändra...
Dessutom så är jag otroligt sugen på att få naglarna grejade igen...jag älskar att ha fransk manikyr på naglarna. Känner mig så otroligt lyxig och vacker då helt plötsligt...men det är ju lite dyrt att hålla igång...=/

Men förändring vore skoj....


Nu yr det utanför fönstret !! =)

Nu riktigt öser det ner snö över marken =) Det fullkomligt yr stora snöflingor kors och tvärs....väldigt mysigt faktiskt =)

image499
Det är lite svårt att få de på bild, men jag gjorde ett försök iallafall


Kuslig dag...

Ja de vart ingen vacker dag idag, inte än iallafall....

Det är mulet o grått och det är lite regnit i luften och absolut inge folk som är ute och går på stan...väldigt tråkigt måste jag säga...

Jonas skickade " Ingenting " med Kent så jag sitter och lyssnar på den nu om o om igen...

Jag har tänt massa ljus i lägenheten och försöka att släppa in lite frisk luft så att jag ska få lite mysfeeling och att jag ska vakna till...sov ju 1 och en halv timme extra nyss....måste få igång kroppen igen och dessutom så är tvättmaskinen igång och tvättar lakan och lite sånt nu...duktiga mig ;)

Det är dags för lite dagboks skrivande idag, det va en sån lång tid sen nu...man måste ju skriva av sig lite av de privata man bara vill skriva men inte vill att någon ska läsa..så det har jag ju tid för idag =)

Antar att jag o Sigge ses först på torsdag...jag jobbar ju 2 nätter nu och då har han passat på att boka upp sig som fan med alla sina sysslor för att passa på o få de gjort när jag ändå jobbar..så kan vi ses när jag e ledig på kvällen =) Shit han är så otroligt söt och han börjar verkligen tänka till, uppskattar sånt som fan *ler*
Det är riktigt så att man blir varm i hjärtat =)

Jag och Sigge ska försöka att få till att åka ut till Segerstad på torsdag och umågs med min familj...hoppas att de kan bli så. Jag saknar dom så otroligt mycket,men de känns som att tiden inte räcker till just nu så jag har väldigt dåligt samvete.
Jag har inte bara världens västa pojkvän jag har nämligen världens bästa mamma oxå och jag saknar henne väldigt mycket.


Morgontankar om världen

Idag är jag trött trött o åter JÄTTE trött !
När Sigges klocka ringde imorse så trodde jag inte de va sant..el jag ville snarare inte att de skulle vara sant. Den stackarn fick jaga upp mig för att jag skulle komma upp så vi kunde åka o han kunde komma te jobbet *Skratt* Ja, va skulle jag göra utan honom o hans underbara sinne o tålamod ? ;)

Idag ska det tvättas o donas, sova lite middag så man står ut hela natten...
Dock blir de INGE träning idag...shit jag har så ont i rumpan efter spinningsadeln och träningsvärk i vaderna som inte är att leka me ! Men allra mest gör faktiskt rumpan ont...det är ju sjukt ! Hur kan de vara så att man ska få så ont i rumpan av att sitta på den där sadeln?
Jag hade ett helvete att kunna sitta på ett skönt sätt....men jajaj nu är de som det är.

Nä jag ska gå att lägga mig en liten stund till o sova nån timme kanske innan de sätts igång me tvättandet!

Sov så gott så länge...


inredningstips som är perfekta för mig =)image493

Lite matchande grejer till de oxå...Nu är de klart...

image485
Det blir IRON MAIDEN I SOMMAR =)
Pelle fick tag på 5 biljetter så nu bär det av i sommar te Ullevi o så får jag se Iron Maiden oxå =) Fy fan va nice !!

image486


Nytränad och lite död

Ja de känns verkligen i benen att jag och Carro körde spinning nyss...det va ett spinningpass kl 11.30 och sen ett Sats Core-pass kl 12 så vi körde båda efter varandra. RIKTIGT JOBBIGT !! Ja de va ingen barnlek precis, svetten bara rann och musklerna skakade. Men de va gött gött göttigött gött =)

SÅ nu har man gjort de nyttiga idag oxå....nu är det inte så många timmar kvar tills man börjar jobba så de blir lite dusch, o lunchen ätes nu o sen blir de lite diska efter festen i lördags så att det blir gjort.

Man får ju se till att var lite nyttig *ler*


Måndagsmorgon och nu kommer veckan på nytt

Ja idag så börjar det bara om igen....

Det är måndag på nytt och den där berömda veckan är på intågande igen, den där man jobbade sig igenom förra veckan....men det är ju alltid så. Det bara kommer åter och åter.

Nu har jag just kommit hem ifrån Sigge där jag sov inatt....o det är tänkt att jag ska gå o lägga mig lite till...läsa lite bok och sova en sväng innan det är dags att ta tag i denhär dagen oxå.

Det ska tränas idag på Sats kl 11.30 med lite cykel och sen blir de mage o rygg-träning kl 12, Carro ska oxå me.

Sen blir de nog lunch o jobbet antar jag , börjar ju kl 15 så man hinner väl inte så mycket mer. 15 te 22 är det jobb o så hämtar min ängel Sigge mig så vi får sova ihop.
De 2 nätterna efter de så jobbar jag ju så då ser vi inte ens av varandra typ....

Nä nu blir de lite bok ! Ha en mysig dag gott folk !


Söndag i ett nötskal

Idag har jag inte gjort mycket vettigt....

Jag o Sigge har mest legat o bara drygat och pratat och inte gjort något vettigt alls...
Nu sitter jag i hans lägenhet igen och han är o hjälper en kompis föräldrar me en grej som han lovat att fixa idag..
Sen blir de som vanligt filmkväll och något att äta me hans polare....
Hoppas Veronica kommer idag oxå...skulle vara skoj =)

Imorrn börjar en ny vecka och det är bara kvälls och nattarbete hela veckan...så de blir en liten knasvecka typ...men de ska väl gå bra hoppas jag.

Ska titta förbi thai-resturangen och hämta ut min lön för förra månaden oxå...dom ringde igår och sa att de va klart...så de va ju hur toppen som helst !

Nä nu ska jag gå o kolla på lite tv


En låt du inte vill missa....du måste bara ta en lyssning på denhär !


Denhär låten är helt jävla underbar och jag blr verkligen berörd av varje ord av det han sjunger...

Underbar röst och fantastiska melodier och sångslingor !

Timbaland gör ett otroligt jobb när han producerade denhär låten och dom har fått den helt underbar !

* helt såld ! *


Lyssna och njut gott folk !


Helt jävla underbart !

Jag är otroligt kär i hennes version av denhär låtarna...hon har en underbar röst och ja blir verkligen helt kär !

Jag kommer garanterat köpa hennes skiva, de lovar jag på stående fot !


Garage-fru

Japp jag sitter hemma hos Sigge och kollar på tv och fixar o trixar lite...ska hiva lite av hans skit som ska kastat och sådär, han har en tendens att säga att han ska göra saker o tänker verkligen att han ska göra de. Men de tar sån tid ;) Han har ju många bollar i luften så det tar ut varandra lite ibland...så nu ska jag hjälpa han så de blir gjort.
( Ska tillägga att jag bara kastar de han sagt att jag ska kasta, så det är ingen personlig utrensning*Skratt*)

Idag är ingenting dirkekt planerat...jag sitter här ensam medans Sigge är i garaget med Lillis och grejar med bilarna. Sen när dom är klara med en del grejer så ska dom åka te biltema och då passar dom på att köra hem mig till stan oxå....så då kommer jag in dit och kan pyssla hemma med. Antar att jag säkert lär träffa o hänga me någon då oxå...
Ikväll så ska de nog bli fest antar jag ,, men vart vet vi inte än. Så mycket är inte planerat, utan det blir som det blir typ....


NU ska är det dags att åka iväg....


Ikväll ska....


MATTIAS UT UT IDOL!!!!


AfterWork before Work

Jag har just kommit hem ifrån AfterWork på Blue Moon bar och deras tacobuffe med Elin, Elin,Jessica och Carro.
Dock är det ju så att jag inte ens har börjat jobba idag utan jag ska ju snart gå dit på mina väldigt onödiga 4 timmar som jag ska jobba idag...men men det är så det är ibland.

De andra ska mysa hos Elin och kolla på Idol...känns väldigt tråkigt att jag missar det. Men men jag kan ju inte hinna med allt tyvärr....=/

Nu har Carro oxå fått jobb på Brevterminalen så nu är både hon o jag brevsorterare och Lillen är brevbärare *skratt* Så postisar är vi allihopa snart....
Men det är ju skönt för henne att fått jobb...även om hon redan har börjat klaga på att hon ska gå upp tidigt och allt vad det är.

Har inte hört ett ord ifrån Sigge sen igårkväll vid 22 typ...vet inte va som tagit åt honom....vi hade våran 2 månaders dag igår iallafall...
Hör väl av han sen antar jag...han har väl fullt upp som vanligt.

Nä nu är det dags att göra sig iordning och traska till jobbet.... Ha en bra kväll gott folk !


Party-Torsdag

Vissa va visst och roade sig igårkväll när en annan slet på jobbet *Skratt*
image481
Vero, Angelica och Elin Brun


Vero o Elin      Marie och en kompis    Marie o hennes Ola


Hur fan kan man tycka att det räcker med ett sånt kort straff för ett förstört liv?

Styvpappa fick 11 års fängelse för hundratals våldtäkter
Under många år levde flickan i helvetet. Styvpappan utsatte henne för hundratals våldtäkter.
I dag dömdes den 32-årige mannen till elva år i fängelse för grov våldtäkt mot barn och grovt sexuellt utnyttjande av minderårig.

I nio år levde flickan i skräck för sin styvpappa. Våldtäkterna ägde rum i familjens hem och i deras bil, och omfattar vaginala, orala och anala samlag. I sin dom skriver tingsrätten att övergreppen hörde till vardagen för barnet, och att hon inte hade någon plats där hon kunde känna sig fredad från övergreppen "allra minst i hemmet". Styvpappan ska dessutom ha hotat att skada flickans mamma och syskon om hon skulle berätta för bågon om våldtäkterna.  I dag dömdes mannen av Uddevalla tingsrätt till elva år i fängelse för grov våldtäkt av barn och grovt sexuellt utnyttjande av minderårig. Dessutom ska han betala 595 000 kronor i skadestånd till flickan.


Har erkänt

Styvpappan har erkänt att han våldtagit flickan minst 200 gånger, sedan 2002, och det är det han dömdes för i dag. Men åklagaren hävdar att övergreppen startade redan 1998, när flickan var sex år. Den delen anser tingsrätten dock inte vara bevisad.
Redan 2003 misstänktes pappan för övergrepp mot flickan, men då tog hon tillbaka sina uppgifter. I juli i år valde hon dock att berätta om sitt helvete för polisen.Psykbryt !! * suck*

Just nu är jag inte glad alls.....

Har vaknat för en halvtimme sen ungefär...o när jag i min stilla ro gick upp ur sängen och skulle göra " frukost " och greja så ville jag sätta på lite musik för att komma igång...men dock är det HELT omöjligt !
*lessen i ögat*

Min stereo är helt knäpp och har krånglat lite då o då och spelar upp skivorna med hack o brända skivor kan han inte ta alls...så säg att man i snitt måste öppna o plocka ut skivan och sätta in dej igen ungefär 3 gånger innan det ens går att lyssna på skivan...men nu funkar den ju inte alls ! =/

Det får bli nästa stora inköp, dock har jag inte råd med de just nu tror jag så det får vänta nån lön el 2 kanske innan jag kan ta mig råd till det.
Får väl försöka med att lyssna på lilla datorn idag istället.....


Äntligen !!

Sådär efter en HÅRD natt...MYCKET hård natt på jobbet av otroligt mycket sömn i mina ögon och ett dåsigt huvud och massa gäspningar så är jag nu äntligen hemma....
Jag hade riktiga dippar med trötthet som jag trodde nästan skulle tvinga mig att kasta in handduken ibland..men jag tog mig igenom det.
Och jag klarade av hela natten med glans *skratt* nästan iallafall ;)

Dessutom fick jag äntligen mitt anställningsbevis oxå...så nu har jag äntligen ett =) Känns otroligt  bra...dessutom så fick jag reda på att det är månadslön som kommer samma månad som man arbetar så jag kommer alltså att få november jobbet nu den 25 nov =) + att jag får för dom dagar jag jobbade i oktober oxå...hur toppen som helst ! Trodde att jag skulle kanske få en månads lucka utan lön men då klarade jag mig och jag kan köpa julklappar till folk med gott samvete, otroligt skönt !

Nu ska jag snart gå o lägga mig o sova lite...måste bara äta lite först.
Sen är det tänkt att jag ska sova bara till 12 el 13 för att kunna sova på natten oxå. Träna och få ordning på lägenheten ( det vart ingen ordning sist) och dessutom så jobbar jag 17.45 till 21.45, så det är full fart !

Nu blir de frukost och sen sömn...god nattis !


Dagen Torsdag...hmm det är väl torsdag idag va?

Ja idag fick jag äntligen sova lite längre än till kvart över 5 imorse...vaknade och såg till att Sigge vaknade vid halv 7 o sen gick jag själv upp vid 8.

Det vart bara till att sätta på sig svarta kläder och ge sig ut och skrapa rutorna på bilen och åka till Segerstad. Det var ju dags för begravning för Arne idag och jag skulle sjunga där.
Begravningen var väldigt kort och vacker...mycket musik och sådär. Sorgsamt som det ska vara...

Nu är det meningen att jag ska sova...men jag har så otroligt svårt för att gå o lägga mig, är inte ett dugg trött! Men jag vet ju att jag blir det inatt när jag ska jobba så jag måste verkligen ! Ska försöka om en liten stund igen...


Svidit i ögat

Gud det svider hela tiden i mina ögon....det är riktigt riktigt jobbigt....vet inte vad sjutton jag ska göra =/

Jag va så otroligt trött förut idag så jag somnade på soffan vid 14 och vaknade vid 15 o va helt groggy i huvudet och kroppen. Men Vero kom och klev in genom dörren o fick lite fart på mig så det va ju bra =)

Det blir Bonde söker fru ikväll men tyvärr inte med så många som kommer...dom har dragit sej ur...men några återstår det allt....

Börjar klura på Iron Maiden te sommarn oxå ;)


Sådär ! Så va dagens arbete gjord

Det är riktigt skönt att komma hem 12.30 efter jobbet måste jag säga....hur jävla gött som helst ! Det är lite töligt att man måste börja redan kl  6 då da men, det går ganska bra ändå.
Har tagit mig upp och kommit i tid varje dag hitills så att e tippentoppen!

Nu ska jag ta tag i lite saker i lägeneten som inte blivit av innan...rensa undan och kasta lite grejer som ska slängas o få lite ordning.

Ikväll så är det tänkt att det ska bli träning med SATS Dans ;) Ska bli skoj !

Sen efter det så blir det Bonde söker Fru antingen hos mig el hos Sigge, beror på hur det går med transporter och sånt...men de ska bli skoj !


Det är så otroligt skönt me träning!

Det är lite trögt vissa dagar att ta sig till träningen helt ärligt...
Men just nu så är det väldigt mycket som motiverar !

Dels på SATS så har ju både jag och Carro fått ett häfte som man får stämplar i varje gång man tränar och så får man premier, typ efter 4 veckor så får man en och efter 8 veckor en annan och sen blir det den sista premien vid 12 veckor...jag o Carro har hämtat ut 2 av dom...så nu sattsar vi på den sista ;)
Första veckan av dom sista 4 har nu påbörjats....

Idag hände något VÄLDIGT speciellt !! Det är nämligen så att Elin Brun har bestämt sig för att börja träna...hahahn Så nu har hon blivit duktig och va med mig och Carro.
jag tyckte hon skötte sig VÄLDIGT bra...vi körde Step Up, riktigt jobbigt och väldigt skoj!
VÄldigt svettigt men ändå så att man känner att man orkar att hänga med. Så det lr bli fler sånna pass, ska bli bättre att gå på pass.
Det är så jävla skoj !


Bling Bling i hemmet!

image478

Inga dåliga kristallkronor som Brittan är och kollar på....shit en sån skulle man ha ! * lite sugen*
Tänk den som händer brevid Britney där i ett stort rum *ler* Snacka om att det skulle glittra *älskar* hihi


Nu har hon tagit bladet från munnen

X-tina bekräftar graviditeten

2007-11-05 09:39 "Jag är en lycklig flicka"

Christina Aguilera har äntligen bekräftat att hon ska bli mamma. I en exklusiv intervju med tidningen Glamour berättar hon att både hon och maken Jordan Bratman ser fram emot att bli föräldrar - särskilt Jordan.  

- Han är jätteförväntansfull. Och fantastisk. Han är stödjande och helt underbar vad vi än går igenom. Jag är en lycklig flicka, säger Christina.  

När barnet väl är fött planerar Christina att kombinera mammarollen med artisteriet. Hon vill helt enkelt balansera sitt barns behov med sin karriär.  

- Jag vill göra det rätta, säger hon.  

Christina och Jordan gifte sig den 19 november 2005, efter att ha varit tillsammans i tre år, och barnet blir deras första. Som Starlounge tidigare rapporterat ska Christina vid flera tillfällen ha kallat sin mage för Jordy. Ett namn som dock är till föga hjälp om du vill veta könet på barnet, eftersom det är något som både pojkar och flickor kan heta.40 min tidigare från jobbet

Sånt gör en riktigt glad de *ler*

Jobbade 6 till 12.30 idag och det rullade på fint...jag kom upp ur sängen imorse i tid och kom till jobbet i tid.
Dock va det så att jag var så nervös för att jag skulle försova mig att jag knappt kunde sova på natten, så jag vaknade jättemånga gånger bara för att kolla vad klockan va *skratt*
Men då försov jag mej ju inte heller så...jag lyckades ju !

Kontrollerade även att Sigge mådde bra då han va helt svettig precis som han hade feber...iskall på ryggen och blöttsvett på magen...hahah men sömnig talade han om för mig att de va så bara för att han låg på den sidan *asg* till saken hör att han låg på sidan så, hahah men men säger han de så ;)

Sen blev vi klara väldigt tidigt så vi fick gå redan 11.50, sånt gör en på väldigt bra humör !! =)

Så nu ska jag iväg och träffa brudarna, det är fikatime på G, dock ska jag ha lunch för jag är hungrig som en varg !

See you later !


Dagens låt !Celine Dion med låten Taking chances
Vad tycks?


Nu får han väl för fan lägga av den där Bert !

sitter säkert Marie Picasso klarade sig i förrgår kvar ännu en vecka i "Idol" och är en av tävlingens populäraste deltagare. Bert Karlsson hör dock inte till dem som är överförtjusta. "Hon sjunger opersonligt och måste banta om hon ska vara en idol", säger han. OBS! Bilden är ett montage. Foto: MAGNUS SANDBERG

Bert: Hon är överviktig

Marie Picasso: Jag är i alla fall tusen gånger snyggare än han

Hon charmade juryn och vann publikens hjärta.

Men alla är inte lika imponerade av "Idol"-deltagaren Marie Picasso.

- Hon är ju för överviktig, säger skivbolagsbossen Bert Karlsson.

Fredagens delfinal i "Idol" blev en kväll i Marie Picassos tecken. Juryn hyllade unisont 28-åringens känsloladdade hyllning till sin sjukdomsdrabbade syster.

Också när sändningen var över fortsatte lovorden över den före detta dokusåpadeltagaren.

- För två månader sedan trodde alla att hon var en "Big brother"-bimbo. I dag är hon en av Sverige bästa sångerskor, så jävla coolt, sa jurymedlemmen Daniel Breitholtz.

Populär bland läsarna

När Marie får höra Breitholtz ord blir hon rörd.

- Det är helt fantastiskt. Jag har väntat på det här hela livet och nu är det som att leva sin dröm, säger hon.

Också Aftonbadets läsare ställer sig bakom Marie.

Efter framträdandet i fredags röstade hela 33.2 procent av 19 209 personer på henne som kvällens bästa artist i en omröstning på aftonbladet.se.

Men alla stämmer inte in i lovsången.

En av branschens tungviktare, skivbolagsdirektören Bert Karlsson, 62, spar inte på personangreppen när det gäller Marie.

- Hon är ju för överviktig. Hon måste banta. Så är det bara. Hon måste komma ner i vikt om hon ska vara en idol, säger han.

"Lite opersonlig"

Sångmässigt tycker Bert att Picasso är bra. Han jämför henne med en av Sveriges största schlagerdivor:

- Hon är ju verkligen en kopia av Charlotte Perrelli. Hon sjunger bra men är kanske lite opersonlig.

Men Marie Picasso tänker inte låta Bert stjäla hennes glädje.

- Jag känner mig jätte­kvinnlig och vacker. Anledningen till att jag gick upp i vikt var att jag fick struma för några år sedan, så jag kan inte göra något åt det. Men han får hålla på med sina kommentarer. Jag känner mig i alla fall tusen gånger snyggare än Bert Karlsson.Då va ordningen återställd

Nu är jag hemma i Karlstad igen....

Ärligt talat så är det väldigt skönt...det är skojigt att vara borta ibland, men det är otroligt skönt att komma hem igen då !

Antar att det blir filmkväll med Sigge o hans kompisar nu på kvällen,så jag ska passa på att duscha och göra lite nyttigt nu innan...

Från och med imorrn så är det ju totalt godisstopp i mitt liv.....så de så ! Nu ska det jävlar i mig göras något åt vikten....

Shit va trött jag är ! Kanske ska gå o lägga mig o vila lite...nej just de ja..de kan jag inte..börjar ju jobba imorrn kl 06 så jag måste kunna sova inatt.
Får sätta igång och pyssla lite nu...


O då va kalaset över

Nu har jag just kommit tillbax till mormor o morfars hus här på Öland efter dagens kalas för mormor o morfar som dels har fyllt år och dels kommer att fylla år om ett par dagar.
Ca 40 pers va de som kom o åt och pratade...

Mamma och jag fixade med maten och uppläggningen av köttet och all frukt och sånt...det blev faktiskt riktigt vackert ! Bilder kommer senare någon dag...

Imorrn blir det hemgång ganska tidigt tror och hoppas jag...sen blir det hem och packa upp och gå o lägga sig typ. För på måndag börjar jag jobba kl 06 ! * pust*
Kör tidig vecka mån te ons o sen byter de och blir natt + att jag ska sjunga på en begravning så det blir fullt upp...

Nu ska jag gå ner och vara social innan jag går och lägger mig.

Puss o kram!

/ Sanna


Så vem åker ut da?

Ja enligt min åsikt så ska SAM ut fort som F-N !!
Han fullkomligt slaktade min favvolåt förra veckan och jag har inte förlåtit honom för det....
Så ut med honom...han sjunger inte, han väser i mina öron !

Mattias har inte heller leverat så bra de senaste veckorna, jag tycker han är lite platt och tråkig. Mer den där söta killen som fyller upp "Snygg-Erik"s plats ifrån förra året. Han sjunger både ganska halvdant och trist, ingen höjdare varken i mina öron el ögon.

Men ikväll ska ........    SAM UT !! INGEN TVEKAN!


Amanda I love you !

Min åsikt om vem som ska vinna IDOL är helt klart antingen Amanda el Daniel, det finns inga andra alternativ i mina ögon!

Amanda
är en stor artist och helt underbar att både kolla på och att lyssna på, väldigt unik röst och vågar göra egna grejer med låtarna.
På något sätt är hon väldigt omodern i sitt sätt att sjunga och därför så blir hon väldigt originel och hon vinner många beundrar poäng hos mig !

Daniel har en otrolig röst och även han vågar spexa till de både med sig själv och sin röst. Han plockar alla möjligt konstiga låtar och gör dom helt till sina egna...det är fantastiskt. Lite som nya DiLeva när jag kollar på honom, fast mycket snyggare då kanske man ska tillägga. ;)

Men eftersom Amanda är tjej och jag är lite svagare för henne + att de faktiskt va en kille som vann  förra året så hoppas jag verkligen att hon tar hem hela skiten nu !

image476
Vad tycker du ?


Ökande antal läsare..

Min blogg har fått ett stort antal fler läsare på sistone...hur kommer de sig tro? Väldigt trevligt tycker jag dock..men man blir ju lite nyfiken på hur de kan komma sig *ler*

Ni får gärna skriva o berätta hur och varför ni har börjat läsa min blogg, vart ni hittade den liksom...så välkommet så ! Kanske kan stilla min nyfikenhet litegrann ;)

Nu ska jag återgå till att skriva lite dagbok.

Hoppas ni får en underbar fredagskväll ! Och så hoppas vi att SAM åker ur i IDOL ikväll * håller tummarn*


Otroligt snygg ! 100 stilpoäng...

image475

Oxå Lindsay Lohan har hittat helt rätt i dagsen outfit, jag är ett stort fan va hennes klädstil som ni säkert redan listat ut, så även av hennes hår. Det är underbart vackert ! *  vill ha *


Rapport ifrån Öland

Sådär jag, då befann man sig på öland hos mormor o morfar...

Vi kom fram ungefär kl 23 igår kväll så det vart bara att gå o lägga sig det första man gjorde när man kom hit...
Sen idag så sov jag till halv 10 tror jag, åt frukost och sen har det varit full fart i olika affärer hela dagen..

Vi ska ju ha kalas för mormor o morfar imorgon, så hela familjen va och köpte frukter, bröd och annat till festen. Både Ica i kalmar och på Öland har fått sig besök, och en väldigt massa andra affärer oxå...=)

vad som händer nu vet jag inte...jag skriver mest dagbok och dom andra spelar poker. Mamma sitter vid den andra datorn tror jag och Simon spelar spel.
Längtar lite tills IDOL börjar så man kan kolla på det...

Saknar Sigge oxå, fast jag såg han igår morse som senast...men jag saknar honom väldigt mycket ändå. Önskar att han hade kunnat följa med ner hit...men det är ju inte alltid man får som man önskar...


Barnkär i Romeo


Denhär ungen är verkligen så otroligt sött så det är inte klokt !! Jag smälter varje gång jag ser honom, kan inte säga varför el vad det är som är så speciellt med honom. Men han är bara så otroligt gullig !
Posh-Spice är tebax

image469

Nu är hon tillbax till samma hårfärg som hon en gång hade när hon slog igenom i Spice girls.
Dessutom så är frisyren väldigt lik oxå....


Bonde och tjejkväll me pojkar

Igår samlades alla brudarna hemma hos mig och kollade på BONDE SÖKER FRU och gottade oss med naturgodis och en jävla massa kackel och skratt.

Elin Brun och Blond i samma rum gör att det blir en jävla massa ljud *skratt* Dom är en blandning på ett gammalt gift par/ syskon / morsor och två småbarn. Dom bidrar till många skratt o lite skavsår i öronen *Asg* Härliga brudar !

Lillis och Sigge fick äran att vara med oxå ;) Det vart nog en oförglömlig kväll för dom tror jag *ler*

Efter bonde så vart det en film...dock va de typ samma film i en amerikans version av den Svenska filmen som både jag o Lillis sett. Väldigt skumt ! Det är verkligen samma historia, helskumt !

image468         Det är den svenska versionen, hittade ingen bild på den nya amerikanska tyvärr


Tiden bara går och går...

Nu är det den där väntan som bara går och går...

Jag vet ju inte när det är dags att åka så jag går här hemma o pysslar och grejar och låter bara tiden gå....

Ärligt talat så är de i dessa stunder som jag får allra mest gjort, för jag känner lite press att jag måste göra de fort eftersom jag inte vet när jag plötsligt måste sticka iväg *skratt* Man är riktigt knasig ibland ärligt talat....


Halloweenhelg och resa till Öland står på schemat

Sådär ja, då har helgen börjat och detta innebär att det bär av till Öland strax...

Ska när som helst sätta mig i bilen med hela familjen och åka 5 tim ner till Öland, för att stanna där tills söndag. Det ska både bli roligt o lite tråkigt, roligt för att jag får träffa mormor o morfar som jag inte sett på länge och säkert lite fler släktingar. + att jag får umågs mycket med familjen ( det har varit lite lite av den varan nu när man jobbar och umågs så mycket med Sigge, det är svårt att få ihop allt tyvärr)

Det tråkiga är att jag missar alla roliga fester som blir nu i helgen då det är halloween och folk spökar till sig lite + att jag inte kommer att träffa Sigge på massa dagar.
Men men ibland kan det vara bra att sakna faktiskt....
Eller hur?

Han är verkligen världens bästa pojkvän och jag blir bara gladare o gladare för varje sekund att jag har träffat honom. Precis som vi pratade om igår så är det ju verkligen en på miljarden som träffas så somvi gjorde och att vi har gemensamma kompisar och att allt har gått så bra. Det klickade ju verkligen så otroligt bra och jag kommer bra överrens med hans kompisar och han med mina.
Toppentoppen!!

Vad hittar ni på nu i helgen da?? Vad klär du ut dej till tro?? Tell me tell me ;)

HAPPY HALLOWEEN!!

image467