Tragiska Sunny Beach !

 
image281
En 17-årig dansk omkom på fredagsnatten under en barrunda på Sunny beach. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

17-åring omkom på barrunda på Sunny beach

Peter Horshauge, 17, avled i fredags natt under en barrunda på skandalstranden Sunny beach.
Strax innan 17-åringen föll ihop stapplade han fram till en annan gäst i baren.
- Jag kan bara inte dricka mer nu, sa han.
 
Expressen har i flera artiklar berättat om den bulgariska semesterorten Sunny beach dit tusentals svenskar åker varje år och super sig redlösa. Nu har det okontrollerade drickandet lett till ett första dödsoffer.

Besökte ?pub crawl?

I torsdags kväll festade Peter Horshauge med sin bror och knappt 100 andra på ett så kallat ?pub crawl?. Det går ut på att besöka flera nattklubbar och barer i rad, och bli så full som möjligt. Reseledarna styr hur länge gruppen ska vara kvar på stället, för att sedan dra vidare till nästa. 17-årige Peter Horshauge kom inte längre än till baren Sunny dreams.
? Vi hade ett dödsfall runt midnatt. Det skedde inne på vår samarbetspartners bar där 17-åringen föll ihop, helt utan varning, säger resebyrån Dansk Ungdomsferies vd, Jesper M. Schousen till Ekstrabladet.
Bara minuter tidigare kom Peter fram till en av de andra gästerna i baren, Anders Lund, 31, som var där med sin fru Maria, 37.
? Han ställde ner sitt glas hos oss och sa att han hade druckit för mycket, att han inte kunde dricka mer nu, säger Anders.

Låg avsvimmad på ett bord

Strax efteråt såg Anders att 17-årige Peter låg avsvimmad på ett bord, och att han låg på rygg.
? Jag gick fram och vände på honom så att han låg i framstupa sidoläge. Jag bad vakterna att ringa efter ambulans men det tog lång tid innan någonting hände, säger Anders.
Peter andades fortfarande och flera av hans vänner stod bredvid honom.
? Han var medvetslös. Huvudet och benen hängde över på sidan, men runtomkring honom dansade och drack gästerna som om ingenting hade hänt, säger Anders.
Peter Horshauge låg avsvimmad i baren i mer än 20 minuter innan han skickades i väg i en taxi till sjukhuset. Ekstrabladets reporter på plats i Sunnby Beach, Jacob Sejer Pedersen, har pratat med doktorn som först tog emot Peter.
? Doktorn såg direkt att Peter inte hade någon chans. Han sa att det är vanligt att drinkarna i Sunny beach blandas med något som gör att gästerna inte märker att de blir fulla, och därför dricker mer, säger Jacob Sejer Pedersen.

Ungdomarna förtvivlade

Ungdomar som är kvar på semesterorten är förtvivlade efter den tragiska händelsen. Vid en dansk flagga utanför baren lägger de blommor och ljus, och sörjer den avlidne dansken.
Enligt Ekstrabladets reporter är de danska reseledarna väldigt unga:
? Det verkar inte som om alla kan första hjälpen ens, säger Jacob Sejer Pedersen.
Expressen har utan framgång sökt vd:n för resebyrån Dansk Ungdomsferies, Jesper M. Schousen.
Kommentarer

Kom ihåg


Trackback