Kramkalas kl 14 !

Krama en vän klockan 14.00


Var med i Röda Korsets och aftonbladet.se:s kramkampanj

Nu inledds slutspurten av Röda Korsets och aftonbladet.se:s kramkampanj.

Krama en vän klockan 14.00 i dag och visa ditt stöd för kampanjen!

Klockan 14 i dag har du chansen att överraska grannen, pigga upp busschauffören eller smygflirta med kollegan med en kram och samtidigt visa ditt stöd för kramkampanjen.

Kampanjen är ett samarbete mellan Röda Korset, aftonbladet.se och blocket.se för att stöda de ensamma i samhället.

Stort intresse för kramarna

Under kampanjen har Röda Korset bytt ut de traditionella insamlingsmetoderna och i stället samlat in pengar genom att sälja kramar i olika sammanhang runt om i Sverige.

-Den ofrivilliga isoleringen och ensamheten håller på att bli en folksjukdom i Sverige. Därför har vi startat den här kampanjen, säger Röda Korsets kampanjledare Bitte Gernandt

Tiotusentals kramar har sålts för 20 kronor eller mer under december. Målet är att nå över 25 miljoner kronor och i dag startar alltså slutspurten.

- Vi har sett ett stort intresse för kampanjen och har mött massor av glada miner. Det här är ett perfekt sätt att stöda de som ofrivilligt isolerats i samhället, säger Bitte Gernandt.

Förutom att visa ditt stöd genom att krama dina vänner kan du gå in på www.redcross.se/kram och stöda kampanjen ekonomiskt. Där kan du skicka en Lasse Berghagen-kram till svärmor, Brottarkram till idrottstokige kusinen eller en Barnkram till mormor och morfar.

Man kan också sms:a KRAM till 72900 och får då som tack för gåvan Röda Korsets Kramknapp som menybild till mobiltelefonen.

Ensamheten ökar

Den ofrivilliga isoleringen i samhället ökar för varje år, främst bland äldre, enligt Röda Korset.

Under julmånaderna märker organisationen av ett ökat antal samtal till stödjourerna.

- Vi märker att samtalen blir fler och behoven att prata med någon allt större, säger Bitte Gernandt.

Kampanjen håller på fram till årsskiftet. Så passa på att göra någon glad och ge personen en kram vid 14.00 i dag för att inviga slutspurten!
Kommentarer

Kom ihåg


Trackback